Kisakausi starttaa nukkumalla – osallistun unen SM-kisoihin

Arvatkaas mitä! Kisakausi starttaa nukkumalla! Jotenkin ajauduin taas itselleni uuteen tilanteeseen, nimittäin Unen SM-kisoihin. Torstain ja perjantain välisen yön uinun muiden yksilösarjan kilpailijoiden kanssa hotellissa.

Nukkuminen onkin ollut yksi lempiaiheistani viime aikoina, ja oikeastaan teen kaikkeni, jotta nukkuisin mahdollisimman hyvin. Tämäkin on luonnollisesti tullut arkeeni kantapäiden, kyllä niiden molempien, kautta. Nukuin niin monta vuotta huonosti ensin kuopukseni heräilyn takia, sitten muuten vain, että nykyään oikeastaan mikään ei mene hyvän unen ja riittävän palautumisen edelle. Olen oppinut arvostamaan ja ennen kaikkea kunnioittamaan hyvää ja riittävää unta ja myös sitä ihanaa oloa, joka aamulla herätessä on, siis hyvin nukutun yön jälkeen. Aina uneen ei voi vaikuttaa, mutta niin usein kuin voi, siihen kannattaa vaikuttaa.

Toki esimerkiksi tämän vuoden kuluneina kuukausina olen nukkunut välillä hyvin, välillä huonosti. Välillä on ollut useamman viikon putkia molemmissa. Vaikka aika ajoin uneni kärsii esimerkiksi huonon stressin takia, pyrin analysoimaan untani, nukkumistani ja ehkäisemään ja vähentämään unta haittaavia ja häiritseviä tekijöitä arjessani.

Kuvan kääpiöluppa on nimeltään Poppe eikä hän pääse hotelliin nukkumaan.

Mielelläni myös levitän laadukkaan unen, hyvän ja riittävän nukkumisen ja palautumisen ilosanomaa ja siksi lopulta sanoinkin kyllä, kun minua kysyttiin mukaan leikkimieliseen Unen SM-kisaan. Liftedin järjestämässä unen SM-kisassa kisataan parhaiten palautuvan työyhteisön tittelistä ja kruunataan myös yksilösarjan voittaja. Me yksilösarjassa kilpailevat yövymme tulevan torstain ja perjantain välisen yön Radisson Blu Seaside -hotellissa. Aikaa nukkumiseen on 8 tuntia ja palautumista mitataan Firstbeat-mittarilla. Hieman jännittää, miten tulen nukkumaan hotellissa! Ensimmäinen yö vieraassa paikassa menee usein heikommilla unilla ja koska kisan iltaohjelman takia pääsen tavallista myöhemmin nukkumaan, sopii vain toivoa, etteivät nämä asiat vaikuta kisayöhön.

Se, että nukkuu tarpeeksi ja useimmiten herää virkeänä ennen kellonsoittoa on yksi parhaista hyvinvointiteoista itselle. Jos ei nuku, ei jaksa treenata ja silloin myös terveellisempien ruokatapojen noudattaminen on vaikeampaa. Riittävä uni on ainakin oman jaksamiseni pohja ja huonot unijaksot näkyvät helposti myös mielialassa. Eli unta kaaliin riittävästi ainakin tässä osoitteessa.

Pitäkäähän peukkuja, että nukun kuin tukki kisayönä. Saa lähettää unihiekkaa!

P.s. SYDÄN tuossa alla on tullut jäädäkseen! Saa painaa!

INSTAGRAM

FACEBOOK

Lue myös ja laita hyvä kiertämään:

Parempia unia painopeiton alla

Syyllisyys haluaa kertoa jotain

Jalkapöydän murtumasta 8 kk – käynti jalkaterapeutin luona

Henkiset aamurutiinini

Alppitreenit Nuuksiossa

12 asiaa, joiden avulla karistin 20 kiloa pysyvästi