Juoksun ja punttitreenin yhdistelmä toimii tällä hetkellä

Huhtikuu alkaa olla pian lusittu näin positiivisesti ajatellen ja omasta mielestä ne ihanimmat juoksukelit ovat saapuneet. Juoksun ja punttitreenin yhdistelmä toimii tällä hetkellä. Vaikka nykyään juoksen läpi talven ulkona enkä viime talvena käynyt säiden takia kertaakaan sisähallissa juoksemassa, kevät ja kesä ovat mielestäni juoksijan parasta aikaa erityisesti, kun saa juoksennella metsässä ja poluilla. Toki Helsingin merenrannatkin houkuttelevat nyt eri tavalla, koska räntää ei sada vaakatasossa suoraan naamalle ja tuule niin, ettei eteenpäin pääse. Sen sijaan aurinko hellii, valoa piisaa, meri välkehtii ja ensimmäiset veneetkin on jo bongattu ja saa juosta sortseissa ja t-paidassa. Mitä paremmaksi ilmat muuttuvat, sitä vähemmän tekee kyllä muutamaa punttitreeniä lukuun ottamatta mieli liikkua sisällä. Eikä ole muuten enää montaa sisäohjauskertaa, kunnes jään eläkkeelle tai vähintäänkin ohjaustauolle 20 sisäliikunnanohjausvuoden jälkeen.

Seuraan Instagramissa monia kuntoilijoita ja kisaajiakin, joista moni juoksee todella paljon. Mutta koska ihmisten elämäntilanteet, tavoitteet ja ajankäyttö ovat erilaisia, itseä ei kannata verrata kehenkään, mutta aina voi ja kannattaa inspiroitua! Olen siis inspiroitunut muiden hurjistakin kilsamääristä, isosti respektiä. 

Lauantaina oli näin nättiä!

Alle 60 kilsan juoksuviikkoja tänä vuonna

Itsellä ei ole takana tänä vuonna vielä yhtään yli 60 kilometrin juoksuviikkoa (mutta sellainen kevyt 150 km koittaa viimeistään heinäkuun alussa Alpeilla) ja olen juossut vaatimattomia määriä esimerkiksi puolentoista vuoden takaiseen verrattuna, mutta tosiaan turha on verrata edes vaikka entiseen itseen. Kilometrejä kertyy viikossa tällä hetkellä keskimäärin 30-40 ja nyt olen alkanut taas juosta työmatkoja. Työmatkajuoksun (4-10 km/lenkki joitain kertoja viikossa) lisäksi pyrin juoksemaan yhden pitkän lenkin (20+) tai tekemään yhden pitkän tunkkauksen (2-4 h) 10 päivän sisään. Joka toinen viikko teen myös yhden vetoharjoituksen (viimeksi 10 x 200 m). Näillä mennään nyt ja se riittäköön tällä hetkellä.

En tiedä, olisinko ilman viime kesäistä jalkapöydän murtumaa löytänyt tietäni takaisin lihaskuntotreenin pariin, joten lopulta murtumasta seurasi pelkkää hyvää. Salillahan en ole säännöllisesti käynyt useampaan vuoteen, koska lihaskunto pysyi yllä (tosin ei kehittynyt enää yhtään mihinkään) ryhmäliikuntaa ohjaamalla. Tällä hetkellä teen kotona kaksi lyhyttä, noin 10 minuutin leuanvetotreeniä usein juoksun kaveriksi (negatiivisia leukoja, roikkumista, negatiivisia punnerruksia ja lapapunnerruksia), lisäksi treenaan personal trainer Noora Kenttämaan kanssa kerran viikossa ja salilla käyn yksin myös kerran viikossa. 

Viime viikon treenilukkari näytti tältä:

ma pk-spinning- ja vk-spinning-ohjaukset 75 min + 60 min

ti punttitreeni 60 min personal trainerin kanssa

ke lepo

to lepo

pe 10 x 200 vedot + lämmittely ja loppuverkka 5 km

la pk-juoksu 17,5 km

su punttitreeni 60 min + vatsat kotona jumppapallolla 10 min

Tämän viikon treenilukkari näyttää tältä:

ma lepo

ti työmatkajuoksu 9 km

ke lepo

to 60 min punttis personal trainerin kanssa

pe niskaselkä-ohjaus 60 min

la Nuuksiossa polkujuoksua ja tunkkausta 7 h

su Nuuksiossa Swing Hilliä, polkujuoksua ja tunkkausta 7 h

14 tunnin treeniviikonloppu

Ensi viikonloppu tulee olemaan ainutkertainen poikkeus, saa nähdä, kuinka monta lepopäivää se vaatii. Muuten tuntuu siltä, että treenit ovat talvesta vähentyneet, mutta kun alkaa laskea, niin viikkotreenituntimäärä on aikalailla sama kuin talvellakin, mutta treenit ovat taas hieman monipuolistuneet. Juoksu pysyy matkassa tiiviisti mukana, mutta niin pysyy punttikin. Näillä jatkan, kunnes teen jotain toisin.

Tavoitteenani on tällä hetkellä juosta heinäkuun alppimatka (150 km/10 000 nousumetriä) ja elokuun Ultravasan (90 km/900 nousumetriä) ehjänä, hyväkuntoisena, hyvinvoivana ja terveenä läpi. Lisäksi tavoitteenani on vahva, terve ja jaksava keho, joka mahdollistaa helpon arjen. Nyt vaikuttaa siltä, että puntin, juoksun ja kehonhuollon yhdistelmä toimii itselläni.

Millaisia treenitavoitteita sulla on?

P.s. SYDÄN tuossa alla on tullut jäädäkseen! Saa painaa!

INSTAGRAM

FACEBOOK

Lue myös ja laita hyvä kiertämään:

Parempia unia painopeiton alla

Syyllisyys haluaa kertoa jotain

Jalkapöydän murtumasta 8 kk – käynti jalkaterapeutin luona

Henkiset aamurutiinini

Alppitreenit Nuuksiossa

12 asiaa, joiden avulla karistin 20 kiloa pysyvästi