Revenneet jumppahousut tai huonot treffit – korvaisitko?

Kaupallinen yhteistyö Fair

Korvaisitko sinä pilalle menneet treffit, revenneet jumppahousut tai vessanpönttöön tippuneen luurin? Minä korvaisin. Elämässä sattuu ja tapahtuu jokaiselle.

Vähän multitaskingia. Fairia kännykällä ja koneella muita hommia.

Vähän multitaskingia. Fairia kännykällä ja koneella muita hommia.

Muistan kuin eilisen erään 15 vuoden takaisen hetken, kun aloittelevana aerobic-ohjaajana jäin lökäpöksyistäni kiinni jumppasalin stereokaapin oveen ja noustessani lattialta seisomaan tiedostin, että hups, nyt kävi pahasti. Kuului kruts ja housuni repesivät suoraan takapuolesta noin 20 sentin matkalta. Ohjaa siinä sitten jumppaa, kun puoli ahteria vilkkuu asiakkaille! Jos olisi ollut mahdollista, olisin kyllä hakenut korvausta mielipahasta.

Herneet nenään vai hyväksymisen harjoittelua?

Epäonni piinaa joskus meitä kaikkia. Tiedätkö sinä sen tunteen, kun yhtä huonoa tapahtumaa seuraa pari kolme samanlaista? Ei kovin hauska tunne se. Mutta onneksi sillä, miten asioihin suhtautuu, on suuri merkitys.

Sitä voi joko vetää herneet nenään jokaisesta vastoinkäymisestä tai sitten yrittää opetella uuden tavan katsoa tilannetta. Hiljaa mielessään voi sanoa, että näin on nyt ja sitten taas jotain muuta. Toisaalta sitä voi myös avautua asiasta suurieleisesti draamakuninkaallisena ehkä ensimmäiselle eteen sattuvalle ihmiselle, jolla ei ole asian kanssa mitään tekemistä.

No, ihan voin tässä tunnustaa, että elämäni aikana olen tehnyt molempia. Erityisesti haastavaa elämänjaksoa läpi kahlatessani jokainen pienikin vastoinkäyminen tuntui olevan liikaa. Silloin en aina osannut hillitä tunteitani tai nähnyt asian mahdollisia hyviä puolia.

Luuri vessanpöntössä harmittaa kyllä 

Lienee useimmassa perheessä on joku, jonka älypuhelin on käväissyt uimassa vessanpöntössä tai anopilta häälahjaksi saatu Aalto-vaasi on rikkoutunut. Kun muistelen itseäni harmittavia, mutta toki suuressa mittakaavassa aika harmittomia takaiskuja, nousee mieleeni myös muisto upouudesta, vaaleasta villakangastakista, jonka pesettäminen onnistui vain pesulassa. Toki olin juurikin siihen pukeutunut, kun bussi roiskautti kuravedet keskustassa päälleni.

Myös lennon aikana kadonneet lastenvaunut, iskua saanut haljennut squash-maila, hääjuhliin matkalla katkennut kengän korko, työkoneen näppikselle kaatunut kahvi ja se, että vartin kaverikyläilyn aikana joku oli ehtinyt vääntää auton pyyhkijät rullalle, ärsyttävät. Ne ärsyttävät, vaikka ne eivät kaadakaan maailmaa.

Itsetutkiskelun, itsetuntemuksen kasvun ja suurempien vastoinkäymisten ja murheiden kohtaamisen kautta olen kuitenkin itse saanut ymmärrystä näiden pienempien pulmien käsittelyyn. Sitä ei jaksa todellakaan enää jokaisesta mutkasta elämässä lotkauttaa korviaan. Sitä saattaa miettiä, että jahas, nyt kävi näin. Mitähän tämä haluaa minulle kertoa? Usein pystyn näkemään pienessä murheessakin jotain hyvää ja ensimmäinen mieleen nouseva asia on usein se, että no onneksi ei käynyt pahemmin. Maljakko, tuulilasin pyyhkijät, takki ja älypuhelin ovat kuitenkin vain korvattavissa olevaa materiaa.

Toki rahallinen menetys harmittaa erityisesti silloin, jos töitä on vähemmän ja kukkaronnyörejä kiristää eikä fyrkkaa olisi mihinkään ylimääräiseen. Kaikkea huonoa onnea kun ei se kotivakuutuskaan välttämättä korvaa.

xx

Fair-sovelluksen ulkoasu on simppeli, mutta kiva.

Fair-vertaisturva voi korvata harmin ja mielipahan

Mutta nyt rahalliseen harmitukseen on saatavissa mahdollisesti helpotusta. Suomalainen startup-yritys Fair lanseerasi tänään Slush-tapahtumassa maailman ensimmäisen vertaisvakuutuksen. Mobiilisovellus Fair korvaa sen, mitä tavallinen vakuutus ei, kuten omavastuut, pienet vahingot ja jopa huonon onnen!

Fair-sovelluksessa liityt haluaamaasi ryhmään, joita on myöhemmin tulossa lisää. Tällä hetkellä korvausta voit hakea huono onni -, mobiililaitteet-, urheiluvälineet- ja autot -kategorioissa. Kun vahinko on tapahtunut, ilmoitat siitä ryhmässä kuvan kera. Sovellus arpoo yhdeksän tyyppiä vastaamaan, olisiko korvauksen saaminen reilua.

Enimmäiskorvaus vaihtelee ryhmittäin ja isoimmillaan se on 300 euroa. Korvaus katetaan veloittamalla ryhmän jäseniltä kuukausimaksua, joka on 0,70:n ja 1,90:n euron väliltä. Jos korvattavia vahinkoja ei satu, keneltäkään ei veloiteta kuukausimaksua. Kukaan ei myöskään joudu maksamaan jatkuvasti toisten mokailuista, sillä maksu peritään uudelleen vasta sitten, kun se on peritty kaikilta ryhmäläisiltä. Reilua meininkiä!

xxxx

90 senttiä on aika pieni panos kuukaudessa, jos voi saada takaisin kymppejä tai jopa satasia.

Päätöksen saat minuuteissa

No mikä sitten Fairissa on niin uutta ja ihmeellistä? Ainakin nopeus. Enää ei tarvitse odotella viikkotolkulla, saatko korvausta vai et. Ja sitä paitsi, mikä vakuutusyhtiö korvaisi vaikka huonoja treffejä, joille Fairin huono onni -kategoriassa on mahdollista hakea korvausta!

Sovelluksella korvauksen hakeminen on sitä paitsi helppoa, mutta sen hinta on silti halpa. Välikätenä ei tarvita isoja yhtiöitä, vaan toiminta perustuu läpinäkyvästi jokaisen ryhmäläisen julkiseen profiiliin.

Korvaisitko sinä? Minä korvaisin mielelläni vajaalla parilla eurolla kuussa jonkun muun vahinkoja, kun tiedän, että ihan varmasti taas koittaa aika, kun olen itsekin samassa tilanteessa ja pienen avustuksen tarpeessa.

Jaa tarinasi ja voita iPhone!

Haluatko voittaa puhelimen sen vessanpöntössä lilluneen luurin tilalle? Jos, niin kerro Twitterissä tai Instagramissa, milloin sinä olisit tarvinnut vakuutusta huonon onnen varalle. Jaa stoorisi kyseisissä kanavissa 5.12. mennessä ja käytä hashtagia #korvaisitko ja @Fairturva.

Hersyvimmät tarinat ja kuvat jaetaan @Fairturva-kanavissa ja kaksi parasta tarinaa palkitaan iPhone 7 -puhelimella.

Toistaiseksi Fairin voi ladata vain iPhone-puhelimeen, mutta alkuvuodesta se saadaan myös Android-puhelimiin.

Toivotan sinulle hyväonnista keskiviikkoa! Jos mieleesi nousi hassuja huono-onnisia muistoja, mielellään luen kommentteja myös tämän postauksen alta.

Eilen paistoi aurinko! Outo valoilmiö.

Ja taas kännykällä, vaikka aurinkokin paistaa.