Kyllä, minä rakastan!!

Hyvää tänään -blogin ihastuttava Henrica haastoi minut listaamaan kymmenen asiaa, joista pidän. Taidan olla yleisesti yksi laiskimmista haasteisiin vastaajista. Nytpä siis ryhdistäydyn ja yllätän meidät kaikki. Kyseinen haaste innosti minua siksi, että rakastan listoja. Joten täältä pesee! Ja koska pitää-verbi on mielestäni vähän laimea, muutan haasteen omavaltaisesti kymmeneksi asiaksi, joita rakastan. Isolla, sorisevalla ärrällä artikuloituna.

Kärlek!! Jag älskar!!

Minä siis rakastan

1 Katsella nukkuvaa lasta. Nykyään meillä nukutaan yöt vihdoinkin, mutta harjoittelemme taaperon kanssa päiväunien nukkumista omassa sängyssä kärryttelyn sijaan. Viime sekunnilla ennen kuin taaperon silmät luppaavat kiinni, kuuluu sängystä bää bää, tuu tuu.

Solsidan-ohjelmaa. Ensimmäinen tuotantokausi alkoi juuri uusintana. Minusta tuntuu siltä kuin tuntisin Solsidanin hahmot henkilökohtaisesti. Ehkä se johtuu siitä, että ne tuovat minulle mieleen tyyppejä ihan oikeasta elämästä, jestas sentään. Odotan innolla elokuuta, jolloin alkaa Suomessa ennen näkemätön kolmoskausi.

3 Hemmotteluhoitoja. Valitettavasti kukkaroni on ollut viime kuukausina niin laihanpuoleinen, että kauneushoidot ovat olleet haave vain. Eilen tosin olin tyttäreni, 15, kanssa Kämp Spa:ssa, jonne voitin syksyllä lahjakortin taivaalliseen lakka-kasvohoitoon kahdelle. Ihanata!

Aluksi tepsuttelimme tohveleissa ja kylpytakeissa pitkin spa:ta. Ihanaa!

Yksi ikimuistoisimmista työmatkoistani on muuten parin vuoden takainen reissu Kanarialle, jolla kävin testaamassa viiden tähden kauneushoitoloita. Hoitoja oli useampi päivässä. Heh, voitte varmasti kuvitella, miten raskasta se oli, siis suorastaan uuvuttavaa maata hierottavana, kuorittavana ja öljyttävänä ja vieläpä tuntikausia. Aijjettä sentään.

Ennen kesää otan kyllä varpaankynsiin pedikyyriin. Hieronta ja jalkahoito ovat myös listalla. Onneksi minulla on kohta syntymäpäivä ja tiedän, että siskoni ja äitini ainakin lukevat blogiani, vink.

4 Mietelauseita. Ne antavat voimaa ankeina hetkinä ja myös motivoivat ja tsemppaavat.

No takuulla!

5 Kesää. En ole lainkaan talvi-ihminen. Mitä lämpimämpää on, sitä parempi. Voisin maata tuntikausia rannalla, silmät kiinni ja kuunnella meren kohinaa ja ympärillä olevien ihmisten puheensorinaa. Ja se jos mikä on ihmeellistä, että kaltaiseni ikiliikkuja jaksaa löhöillä päivänkin aloillaan. Tuskin muuten maltan odottaa tulevaa kesää, josta tulee paras ikinä. Esikoiseni tosin ilmoitti, ettei hengaile kesällä minun ja pikkusiskojensa kanssa, vaan sen sijaan hän aikoo chillata Hietsussa kavereiden kera. Hah, sopu sijaa antaa, joten Hietsu, tulossa ollaan.

Blogini taustakuvanakin toimiva otos on napattu ihan mahtavalta saarelta, jossa ei ollut ketään muuta kuin oma retkiporukkamme.

En tosin tiedä, seurailiko 1960-luvulla saarelle haudatun merimiehen sielu puuhasteluamme.

6 Merta. Ennen olin ehdottomasti järvi-ihmisiä, sillä olenhan viettänyt lapsuuteni kesät Korpijärven rannalla. Nyt kun olen saanut tutustua saaristolaiselämään, olen oppinut rakastamaan merta. Veneily ei tosin ainakaan vielä ole minun lempijuttuni, mutta ehkä tuleva kesä sujuu jo aikaisempia paremmin. Toissa kesänä teimme mahtavia retkiä Loviisan ulkosaaristossa. Ihan parasta oli retkeillä saareen, jossa ei ollut ketään muita. Makoilimme kallioilla ja pulahtelimme uimaan eväiden syönnin lomassa. Parasta.

Pienenä on vitsa väännettävä! Tässä viime kesän nuorin veneilijä.

7 Kynsilakkoja. Mitä värikkäämpiä, sitä parempi. Ennen käytin vain verenpunaista kynsilakkaa. Nykyään olen kaikkiruokainen. Meinasin hypähtää ilosta, kun löysin taannoin juuri ne väriliidunväriset lakat, joita olin etsinyt. Aaaah, oranssia ja sinistä, kyllä vain.

Mitä funkympi väri, sitä parempi fiilis.

8 Raitapaitoja. Minulla on raidallisia puseroja joka lähtöön. On paksua raitaa, sinistä raitaa, punaista raitaa, pystyraitaa, kapeaa raitaa. Olen ihan hulluna raidallisiin paitoihin. Joskus neljä vuotta sitten olin hullaantunut Polka Dot – ja pallokuoseihin. Ystäväni Fergie kutsui minua pallohulluksi.

9 Liikuntaa. En voisi elää ilman liikuntaa, hikoilua ja rääkin jälkeistä endorfiinihuppelia. Liikunta on parasta lääkettä niin pahaan mieleen, painon pudotukseen, stressiin, unettomuuteen, väsymykseen ja vatutukseen. Toivon, että alan pian rakastaa myös juoksemista niin kuin ennen vanhaan.

10 Kotimaista, erityisesti kulta-ajan iskelmää. Tapio Rautavaara, Olavi Virta, Vieno Kekkonen, Harmony Sisters, Laila Kinnunen…Uudemmista myös Topi Sorsakoski uppoaa. Vieläpä olisi hienoa alkaa harrastaa lavatansseja, joissa pienenä olen käynytkin.

P.s. Haastan seuraavat bloggaajat kertomaan kymmenen asiaa, joita he rakastavat.

So good togetherin valloittavalla Elisalla vain on kynä niin hallussa. Ihania tekstejä.

Onnen lähteiden fiksulla ja viehättävällä kirjoittajalla on paljon samanhenkisiä ajatuksia kuin itselläni.

Ja hei, sinä siellä. Just sinä! Olisin haastanut sinutkin, mutta sut on ehkä jo haastettu! Ainakin mainiot pinkki ja Elisa ovat tainneet jo vastata tähän.