Lapsen paikka on kotona

Kärjistettyä, tiedetään. Tämä lausahdus siksi, että joidenkin mielestä lapsen paikka ei tunnu olevan ainakaan taidenäyttelyssä. Tylsää!

Kaikki lapselliset ja/tai taiteen ystävät, käykääpä lukaisemassa Oi mutsi mutsi –blogista keskustelua siitä, saako lapsen ottaa mukaan näyttelyyn. Mitäs tykkäätte?

Itse olen ollut aina kärsimätön leikkimään ja askartelua lähes inhoan, joten isompia tyttöjäni olenkin mieluummin kuljettanut jo pienestä mukanani kaikenlaisissa tilaisuuksissa, myös näyttelyissä ja museoissa. Mielestäni on mahtavaa, kun on mahdollisuus tutustuttaa lasta kaikenlaiseen kulttuuriin.

Toki pitää olla elämässä balanssia. Kotonakin pitää olla ja rentoutua, ei voi vain luuhata kylillä, mutta ajattelen niin, että on hyvä, että lapset myös näkevät ja kokevat monenlaista kulttuuritarjontaa jo pienestä pitäen. Sehän lisää myös lasten sosiaalisuutta ja he oppivat käyttäytymään eri tilanteissa.

Kuopuksen kanssa näyttelyt ovat jääneet vähemmälle, mutta tarkoitus on aktivoitua nyt kesän aikana.

En siis aio jäädä kotiin neljän seinän sisälle, vaikka lapsi joidenkin mielestä epätoivottu näyttelyvieras onkin.

Viikonloppuna aukeaa muuten mahtava WDC-Paviljonki. Siellä järjestetään kuulema tapahtumia myös lapsille.

Siellä nähdään!

Kyl toi mutsi saa kans laittaa pyhäkledjut päälle, niin mä vien sen kaikkiin kiinnostaviin tapahtumiin ja näyttelyihin! Ihan ekana mä vien sen WeeGeehen katsomaan Futuroa.