Lomaa…

…ja vähän valmennussuunnitelmia.

Mitä ihmettä? Ensimmäistä kertaa vuosiin olen jäämässä lomalle ennen kuin olen niin sanotusti oikeasti loman tarpeessa. Kesäkuussa olikin selkeästi vähemmän kirjoitustöitä ja ne hommat, jotka jäivät elokuulle, ovat todella hyvällä mallilla. Taputaputapu! Jumppia olen sen sijaan tuurannut viime päivinä joka päivä ja päässyt taas tällä viikolla maistamaan sitä, miltä pienimuotoinen lihaskipu tuntuu. Kesäkuuhan meni lähes pelkästään sisäpyöräillessä ja torstaina kävin tuuraamassa intervallistepin ensimmäistä kertaa neljään viikkoon. Perjantaina pohkeeni olivatkin sitten aivan liekeissä, vaikka taukoa oli käytännössä aika vähän. Lauantaina seurasi sitten ensimmäinen Bodypump kuukauteen ja lopputunnista jouduin pitämään juomapullostani kaksin käsin kiinni, sillä kädet ja oikeammin kai koko kroppa eli ihan omaa elämäänsä, oi sitä tärinää! Olin kuin haavanlehti tuulessa.

Lomalla aion keskittää voimani paitsi lepäilyyn, myös urheiluun ja tämän valmennuskonseptini suunnitteluun. Olen myös ottanut syksyksi muutaman ohjauksen Unisportin ulkopuolelta, joten ilmeisesti olen tekemässä isompaa comebackia takaisin liikuntapuolelle. Kas, näin ne ympyrät sulkeutuvat, ja näemmä vieläpä silloin, kun itse vähiten osaa odottaa ja ajatuksella järkeillä. Tässäkin olen mennyt vain enemmän fiiliksen mukaan ja toiminut sillä tapaa, mikä sydämessäni tuntuu hyvältä. Ja missionihan on saada mahdollisimman moni suomalainen liikkeelle, joten hyvinvointiartikkelien lisäksi alan nyt sitten konkreettisestikin juoksuttaa teitä enemmän. Jaksaa, jaksaa! Painonhallintapuolellakin minulla on omasta mielestäni paljon annettavaa, ei ehkä niinkään päivän aterioiden suunnittelussa, vaan enemmänkin keskittyen ajatuksiin ja tunteisiin. Ja niihin helvatun uskomuksiin! Ikävä kyllä todella monella aikuisella on aina vain vahvoja uskomuksia liittyen esimerkiksi omaan liikunnallisuuteen. Moni ajattelee, ettei pysty tekemään jotain, ettei osaa kuitenkaan, ettei opi enää kypsemmällä iällä, mutta ne ovat vain ajatuksia eivätkä useimmiten ollenkaan totta. On myös ihmisiä, joiden korviin on jäänyt vuosikausiksi kaikumaan koululiikunnassa kuultu negatiivinen kommentointi tai mielessä pyörii se, että tuli aina valituksi viimeisenä pesäpallojengiin. Hyvä uutinen on, että jokainen voi ottaa liikunnan suhteen uuden alun, olivat ajatukset, ikä tai peruskunto millaiset tahansa. Tärkeintä on vain lähteä liikkeelle omien voimien, oman kunnon ja kykyjen mukaan. Jos vaikkapa ylipainoa on 20 kiloa eikä ole liikkunut 15 vuoteen, intervallisisäpyöräily ei ole oikea tunti antamaan hyvää starttia uudelle elämänvaiheelle. Toki kärsivällisyyttäkin tarvitaan, mutta jos ensimmäiset liikuntasessiot saavat olon ihan puolikuolleeksi, liian raju alku voi todellakin merkitä loppua treeni-innolle.

On myös hyvä muistaa se, että jos niitä kiloja on kerännyt vuosia, niistä pysyvästi eroon pääseminen ei käy viikoissa eikä edes kuukausissa. Ja jos ylipainoa on runsaasti, on myös hyväksyttävä se, että oma kehonhallinta ja myös omat liikeradat tuntuvat aluksi tosi kömpelöiltä. Ei ole esimerkiksi helppo tehdä vatsalihaksia, jos vatsa on tiellä eikä helppoa mennä kyykkyyn, jos tuntuu, ettei sieltä pääse ylös. Ja lihaskipukin voi aluksi tuntua aika huikealta. Ja aina tulee hetkiä, kun tekee mieli verrata itseä muihin ja ehkä heittää hanskat tiskiin, mutta silloin on hyvä muistaa kaikki ne jo saavutetut asiat ja tavoitteet. Jokainen liike, vaikka se jäisi ensialkuun hieman vajaammaksi kuin salilla vieressä jumppaavan, vie kohti onnistumista ja eteenpäin.

Minä aloitan huomenna YoGobe:n 30 päivän joogahaasteen. Aloita sinäkin! Koodilla JOOGA voit testata palvelua 10 päivää ilmaiseksi.

Iloista ja upeaa heinäkuun alkua sinulle!

Toivottavasti ensi kuussa ei tarvita villasukkia!

Toivottavasti ensi kuussa ei tarvita villasukkia!