Olisipa aikaa lukea enemmän! Noin 15 kirjan huojuva pinoni ei pääse lainkaan kutistumaan, kun joku rahtaa meille kirjastosta uusia opuksia luettujen tilalle. Nyt vuorossa odottaa muun muassa Joseph Murphyn itsekasvatuksen klassikoksi tituleerattu Alitajuntasi voima. Kirja käsittelee ilmeisesti pitkälti samoja asioita kuin Rhonda Byrnen miljoonia myynyt, vetovoiman laista kertova Salaisuus. Odotan paljon Murphyn kirjan sisällöltä, sillä visuaalisesti se ei ole valitettavasti kovin houkutteleva.

Jokin aika sitten tielleni kasautuneet ongelmat haasteet ovat alkaneet ratketa yksi kerrallaan. Muutaman asian suhteen olin jo potea epätoivoa, kun yhtäkkiä niihinkin löytyi ratkaisu. Tämä ei tapahtunut itsekseen, vaan päättäväisesti aloin ajatella asioista toisin (vaikka ensin ei huvittanut) ja pyysin myös mielessäni apua niihin. Ja heti alkoi tapahtua. Yhtäkkiä minulla oli esimerkiksi haastateltavat kahteen teon alla olevaan juttuuni, joihin olin etsinyt sopivia ihmisiä jo viikkoja. Epätoivoissani olin alkanut kelata, että en takuulla löydä sopivia ihmisiä. Sillä tavoin en löytänytkään. Yksi pieni ajattelutavan muutos, ja lähes säikähdin, mitä tahtia kyseinen asia ratkesi.

Millaiset ovat ajatuksesi, sellainen olet itse.

Vuorokauden aikana ihmisen päässä liikkuu kuulemma jopa 60 000 ajatusta, mikä on ihan järkyttävä määrä. Mietipä, kuinka moni ajatuksistasi koskee asioita, joita et halua. Ihan varmana mä myöhästyn palaverista. Ei hemmetti, iltapäivällä sataa varmasti. Meidän vauva ei varmana nuku taaskaan ensi yönä, ja sen vuoksi mä olen ihan kaputt huomenaamulla. Enkä mä siis takuulla, ainakaan, ihan varmasti muista palauttaa näitä kirjaston kirjoja ajoissa ja saan megasakot. 

Kuulostaako tutulta? Usein asiat menevät niin, että ihminen saa sitä, mitä tilaa. Jos ajattelee asioista aina sen huonoimman kautta, silloin ei ehkä edes kannata odottaa positiivista lopputulosta. Eli: ensi kerralla kun ihan varmana myöhästyt palaverista, ajattele mieluummin ehtiväsi. Ensinnäkin jälkimmäinen ei aja sinua hermostuneeseen stressitilaan, ja kas, saatat hyvinkin ehtiä ajoissa paikalle. Mitään varmaa en tosin voi luvata, sillä en ole sinä, heh.

Ajatukset voidaan nähdä energiana, johon oma toimintasi perustuu. Pyri sen sijaan, että ajattelisit mitä et halua, ajattelemaan sitä, mitä sinä haluat.

Ja muuten, jos tällä hetkellä olet epätyytyväinen mihin tahansa asiaan elämässäsi, älä suotta tuhlaa energiaa sen miettimiseen, mikä on. Joskus itsesäälissä tai ongelmissa rypeminen on hetkellisesti ihan ok, mutta loppujen lopuksi sellainen ei hyödytä mitään eikä ainakaan auta tilannetta. Käytä voimasi, älysi ja lahjakkuutesi sen sijaan asian tai elämäntilanteen parantamiseen tai jopa muuttamiseen. Mitä suuremmalla innolla luot mielikuvia päässäsi, sitä todennäköisemmin muutat asioita toivomaasi suuntaan ja pääset toteuttamaan unelmiasi. Ja huomio, siis muutat asioita tai pääset toteuttamaan! Harvemmin kun hommat järjestyvät sillä tapaa, että itse makaa soffalla kaukosäädin kädessä.

Ja viimeiseksi: Omaa energiaa tai voimavaroja ei myöskään kannata tuhlata siihen, mitä muut ihmiset meiltä odottavat. Itse olen päättänyt pyrkiä lopettamaan sellaisen toiminnan kokonaan. Ensinnäkin siksi, että jokainen ihminen odottaa sinulta eri asioita, ja toiseksi siksi, että parempi on vain luottaa omien tunteiden viisauteen ja siihen, mikä omassa sisimmässä tuntuu oikealta.

Harmoniaa ja valoa viikkoon!