Nelikymppinen ihoni on paremmassa kunnossa kuin kuvittelin – kasvohoito Kauneushuone Kajossa

Postaus on kirjoitettu kaupallisessa yhteistyössä Kauneushuone Kajon kanssa

Juuri ennen lomaa pääsin hoidattamaan kasvojeni herkkää hipiää Helsingin Ullanlinnaan Kauneushuone Kajoon. En ole mikään (kasvo)hoitojen suurkuluttaja, ja aina jännittää mennä kuulemaan ammattilaisen mielipide siitä, missä kunnossa oma iho on. Nykyään sentään puhdistan ja kosteutan kasvojenikin ihon aamuin illoin, mutta toista oli vielä reilu kolmekymppisenä: pitkälle elin vesipesun ja perussaippuan voimin, niin karmealta kuin se kuulostaakin. 

Kajossa innostaa erityisesti sen omistajien, Maijun ja Minnan ideologia. He laittoivat hynttyyt yhteen ja perustivat oman kauneushuoneen siksi, koska haluavat myös itse voida hyvin. Parivaljakko pyrkii siihen, että jaksavat unelmahommissaan vielä pitkään, joten siksi naiset arvostavat paitsi mielekästä työtä, myös lomia ja vapaa-aikaa. Ja se on oikein ja järkevää! Sen lisäksi, ettei uuvuta itseä tekemällä työtä, vaikka sitten mieluista sellaista, naisten arvoihin lukeutuvat ekologisuus, eettisyys ja uusiutuminen. 

Unna Nordicin tuotteet valmistetaan metsäisistä raaka-aineista tehtaassa Helsingissä.

Todellakin! Kasvohoidon aikana tuli otettua päikkärit.

Maijun lempeästä hoidosta kiitti iho ja mieli.

Ensin putsaus ja kosteutus

Erityisen stressaavana viikkona oli ihana päästä hemmoteltavaksi kauneushuoneen hämyisään tunnelmaan. Maiju aloitti kasvohoidon levittämällä Unna Nordicin katajalta, männyltä ja kuuselta tuoksuvat metsä-tuoksutipat ohimoilleni. Tippojen kerrotaan laukaisevan jännitystiloja ja syvärentouttavan, joka sopi siihen hetkeen mainiosti. Unna Nordicin hoitolasarjan pääraaka-aineet tulevat muuten metsästä, ja tuotteet valmistetaan tehtaassa Helsingissä! Iso plussa kotimaisuudesta!

Tippojen jälkeen seurasi alkupuhdistus, jossa käytettiin Ilta-puhdistusöljyä ja Raita-puhdistusgeeliä. Risiiniöljyä sisältävä Ilta oli ravitsevan hellävarainen myös kulmakarvoille ja ripsille. Raita oli savipohjainen puhdistus, joka sopii hellemmän öljypuhdistuksen kaveriksi. 

Sitten Maiju paineli iholleni geelimäistä Varpu-kasvovettä. Oma ihoni on paikoin kuiva, ja sain vinkin, että jatkossa voin kerrostaa kasvovettä kuiviin kohtiin. Koivumahlapohjaan valmistettu kasvovesi toi iholle kosteutta, vitamiineja ja aminohappoja ja ratamouute tasapainotti ihon talintuotantoa. Varpu sisältää myös ihon omia hyviä bakteereja ravitsevia prebiootteja. Tuoksu oli jälleen ihanan raikas. Varpu sopi tismalleen kaltaiselleni nelikymppiselle, syväkosteutusta ja tehokasta hoitoa kaipaavalle herkälle iholleni. 

Ihana rentouttava tuokio keskellä päivää.

Sekaihoni on sekä kuiva että rasvainen, couperosaa unohtamatta. Avot sentään!

Sain palautetta ihoni kunnosta 

Turhaan olin jännittänyt kuulla palautetta ihostani. Maijun tekemän ihoanalyysin perusteella minulla on sekaiho. T-alue eli otsa, nenä, leuka rasvoittuvat, kun taas posket, silmänympärykset sekä ylähuuli ovat kuivia. Tämän olen itsekin noteerannut. Kaula ja rintakehäni ovat normaaleja ihotyypiltään, pieni auringossa kärähtäminen edellisenä viikonloppuna oli aiheuttanut pientä haittaa. Muuten ihoni oli hyvässä kunnossa. 

Tehokuoriva ja tehokosteuttava hoito

Maiju päätti ihoanalyysin perusteella tehdä kasvoilleni tehokuorivan ja -kosteuttavan hoidon. Kuollutta ihosolukkoa poistettiin ensin timanttihionnalla, mikä auttoi aineiden imeytymistä jatkossa. Maiju käsitteli vain kasvoni, sillä hoitoa ei tarvittu kaulalle tai rinnalle. Timanttihionnan jälkeen seurasi kirkastava ja rakeeton Viola PHA-kuorinta, joka vaikutti muutaman minuutin. PHA-happojen vuoksi tuotetta voi käyttää huoletta myös aurinkopäivänä. Kevyt ja geelimäinen sitrukselle tuoksuva kuorinta poisti lisää kuollutta ihosolukkoa. Ah, miten pehmeä ja kirkas ihosta tulikaan! Kiitos saattaa kuulua kuorinnan raparperiuutteelle ja variksenmarjamehulle. 

Violan jälkeen oli kosteuttavan ja rauhoittavan Lauha-naamion vuoro. Omien kasvojeni iho on paikoin taipuisa couperosaan, ja Lauha vähentää ihon punoitusta. Naamiossa oli kevyt, pehmeän voidemainen koostumus. Koska myös sheavoita sisältävä Lauha on tehty veden sijasta koivunmahlaan, se kosteuttaa ja ravitsee ihoa. Kaurauute ja -öljy rauhoittivat ja ravitsivat. Mesimarjauute kosteutti ja ratamouute vähensi ihoärsytyksiä sekä punoitusta. Kun naamio vaikutti kasvoillani, Maiju hieroi rintakehän, hartioiden ja niskan alueet Liina-hierontaöljyllä, johon oli sekoitettu muutama Metsä-tuoksutippa. Tuo hierontavaihe oli kyllä ihan paras ja torkahtelin sen aikana useamman kerran, selkeästi rentoutuminen tuli siis tarpeeseen! Hieronnan jälkeen naamio poistettiin. Ihoni reagoi hoitoon erittäin hyvin, se punoitti hieman timanttihionnan ja Violan jäljiltä, mutta rauhoittui naamiossa hieronnan aikana.

Kotona jatkan huoltoa näillä kotimaisilla Unna Nordicin tuotteilla.

Unna Nordicin tuotteet muistuttavat suomalaisesta luonnosta.

Tehovoide kuiviin silmänympäryksiin

Loppuvoiteiksi Maiju levitti kasvoilleni Aina-seerumin, Suvi-voiteen sekä Säde-silmänympärysvoiteen, jotka kaikki sopivat aikuiselle iholle. Erityisen innoissani olin tuosta Säteestä, sillä silmänympärysihoni on superkuiva, mikä saa sen näyttämään  usein tavallista ryppyisemmältä. Säde sopi herkälle ja atooppiselle silmänympärysiholle.

Syksymmällä saatan mennä käymään Kajossa uudestaan, jolloin tsekataan, miten ihoni on selviytynyt kesästä. Aurinkoa en ole varta vasten ottanut, mutta onhan sitä tarttunut urheillessa. Alpeilla käytin 50-suojakertoimen aurinkovoidetta ja kotimaassa kahta- tai kolmeakymppiä. 

Kotiin sain mukaan Varpun, Violan, Ainan ja Suvin. Varpua, Ainaa ja Suvia Maiju suositteli käyttämään päivittäin, juuri tuossa järjestyksessä. Viola-kuorintaa olen käyttänyt kerran viikossa. Varpua voi kerrostaa päivän mittaan kevyesti jopa meikin päälle, jos tuntuu että iho kuivuu. Ja sehän kuivuu auringossa ja toimiston tehokkaassa ilmastoinnissa. 

Lämmin suositus Kauneushuone Kajon leppoisalle tunnelmalle. Saa kertoa parhaat vinkit, joilla oma iho selviää kesästä voittajana!

Mahtavaa päivää,

Jenny

INSTAGRAMISSA

FACEBOOKISSA

P.s. Sydän tuohon alas on tullut jäädäkseen. Saa painaa, kiitos <3

Kateus ja tyytymättömyys – kesän vitsaukset

Vatsa pisti kesäsyömisille stopin

Ajatukseni eivät vieneet kohti sitä arkea, jota halusin elää

Valitse innostua – arki muuttuu iloisemmaksi

Sullahan ei oo mikään juoksijan kroppa