Nytku, ei sitku

Eilisiltaisella juoksulenkillä mietin jälleen sitä, miten onnekas ja onnellinen olenkaan tällä hetkellä. Tällaiseen pohdiskeluun minut kirvoitti ystäväni, joka hyppäsi oravanpyörästä, teki valintoja ja tekee nyt niitä asioita, joista pitää. Hän seuraa sydäntään.

Mietin ihastellen, että ollapa kuten hän. Kunnes tajusin, että minähän olen kuten hän.

Toki asiat voisivat olla moneltakin osalta vielä paremmin. Aina voisin olla varakkaampi, fiksumpi, kauniimpi ja hoikempi, parempi ystävä ja tehokkaampi työntekijä. En tiedä johtuuko se iän (33) tuomasta järkevyydestä vai mistä, mutta olen vihdoin havahtunut siihen, että olen tyytyväinen. Joka ilta ennen nukahtamista kiitän asioista, jotka sinä iltana mielestäni ansaitsevat erityiskiitoksen.

Toisen ystäväni Fb-statuksessa luki eilen ”Nytku-elämä”. Minä ilahduin: Minäkin elän Nytku-elämää. Olen päässyt Sitku-elämästä. En jatkuvasti hae jotain muuta, odota tulevia tapahtuvaksi ja unohda nauttia tästä hetkestä. Jee! Vaikka minulla olisi kiire, en enää stressaa ainakaan pahasti, sillä teenhän asioita, joista pidän ja joilla on minulle oikeasti merkitystä. Tuplajee!

Olen lukenut monia kirjoja, jotka kertovat onnellisuudesta. Niissä kaikissa hoetaan samaa asiaa: Tie onneen ei avaudu materian avulla, rahalla eikä edes rakkaudella. a) Jokaisen on löydettävä onni itsestään. b) Huomaa, mitä sinulla on juuri nyt. c) Kun löydät onnen elämästäsi sellaisena kuin se on, elämäsi muuttuu sellaiseksi kuin haluat. d) Pyri näkemään elämäsi uudessa perspektiivissä. e) Löydä tarkoitus arjen pikku asioista. f) Kun otat vastuuta elämästäsi, voit muuttaa kaiken.

Olen tehnyt noita kaikkia ja havainnut ne toimivaksi.

Vielä yksi juttu, jos et näe tässä päivässä mitään hyvää ja kaikki masentaa, katso tämä. Sitten ehkä ymmärrät, mitä tarkoitan.

P.s. On sanottu, että onnelliset tyypit vetävät toisia ihmisiä, mahdollisuuksia, menestystä, rakkautta ja hyvinvointia luokseen kärpäspaperin lailla. Täällä ollaan!

Tällä tyypillä, ikää noin 4 kk, on myös osallisuutta hyvä fiilikseeni.