Purkillinen kiitollisuutta

Työputki on sujunut paremmin kuin olen kuvitellut eikä tämä meininki ole ollut yhtään liian pää kolmantena jalkana juoksemista. Zen-asenne on toiminut kaikessa, niin kirjoitushommissa, ohjaustöissä kuin kotonakin. Ja kumma kyllä, kun en ole yhtään hermoillut tulevasta, olen saanut monenlaisia innostavia työtarjouksia ja vaikka mitä kiinnostavaa on tulossa. Töitä pukkaa siis jälleen ovista ja akkunoista, mutta siitä olen pelkästään vain tosi kiitollinen. Pari viikkoa sitten postasin Facebookissa muuten vinkin kiitollisuuspurkista, johon törmäsin sattumalta netissä.

Homman nimi on hyvin yksinkertainen. Hankit itsellesi jonkinlaisen purkin paperilappusille, joihin kirjaat päivämäärän kera erilaisia tapahtumia, hetkiä, kohtaamisia tai vaikkapa asioita, joista tunnet kiitollisuutta. Poimit siis ympäristöstäsi ja arjestasi asioita, joista pidät ja jotka herättävät sinussa myönteisiä tunteita. Omani ovat tällaisia: kiitos, että lapsi sopeutui uuteen tarhaan hienosti. Kiitos hyvästä työpalautteesta. Kiitos, että auto pääsi katsastuksesta läpi. Kiitos, että olen saanut ohjata jumppia ja liikkua. Kiitos, että olen ollut terveenä.

Itse ajattelin ensin, että tiputan joka ilta yhden lappusen purkkiin, mutta kas, näin se on vain jäänyt ja eilen purkkiin tipahtikin monta lippulappusta kerralla kuluneen tammikuun ajalta. Vuoden lopussa lappusia on varmasti kiva lukea samalla noita suuria pieniä arjen ilon hetkiä fiilistellen. Toki ehdottomasti lappusia kannattaa poimia purkista luettavaksi myös sellaisena päivänä, kun kaikki tuntuu menevän pieleen eli elämä kulkee eri tavalla kuin me haluaisimme tai olimme ajatelleet. Silloin nämä pienet muistot piristävät suuresti ja muistuttavat siitä, kuinka paljon meillä on asioita, joista voimme olla kiitollisia. Että hätää ei ole.

Itselläni tämä kiitollisuuden harjoittaminen kohottaa kyllä fiiliksiä entisestään. Sitä paitsi silloin kun on kiitollinen, on mahdotonta olla negatiivinen, ärsyyntynyt tai ihan down.

Huippua keskiviikkoa! Avataan silmät ja nähdään elämän kauneus, elämäntilanteesta riippumatta.

Oma purkkini, joka on nyt kotona ja minä työhuoneella, ei ole ihan yhtä hieno kuin kuvan. Ei se haittaa! (Kuva: Pinterest)

Oma purkkini, joka on nyt kotona ja minä työhuoneella, ei ole ihan yhtä hieno kuin kuvan. Ei se haittaa! (Kuva: Pinterest)