Santiago de Compostela haaveissain

Kävipä tuuri! Perjantainen pulahdukseni järvessä tuli tehtyä viime hetkillä, vain 20 tuntia myöhemmin järvi oli jäätynyt. Avannon tekeminen ei lukeudu osaamiseeni, joten voi olla, että järven sijasta olisi pitänyt tyytyä hangessa kieriskelyyn, heh.

Talvi tuli! 20 tuntia myöhemmin ei kuulema enää näyttänyt tältä.

Saa nähdä, josko sitä alkavalla viikolla uskaltautuisi vaikkapa Vantaan Kuusijärvelle. Siellä on sentään saunakin. Espoossakin on 8 avantouintipaikkaa, mutta vain Oittaalla pääsee löylyihin.

Kuopus on todella kovassa flunssassa, toivottavasti pöpö ei tartu meihin muihin. Edellisen kerran hän oli kipeä viikon ikäisenä, joten olemme olleet todella onnekkaita. Toivottavasti uimareissuni suojaisi minut pöpöltä, sillä huomenna alkaa Unisportilla uusi aikataulu! Omia tunteja ei ole kuin 3 eli kaksi bodypumpia ja yksi sisäpyöräily 75 minuuttia. Jei!

FST5-kanavalta tuli muutamia viikkoja sitten kiinnostava norjalaisdokumentti Kohti Santiago de Compostelaa. Kolmiosainen ohjelma tulee nyt alkuvuonna uusintana YLE Teemalta. Huomasin sattumalta, että huomenna klo 17 alkaa FST5-kanavalla tanskalaistoimittajan 24 osainen vaellus kohti kyseistä mestaa.

Olen jo aikaisemminkin miettinyt, että olisipa siistiä päästä vaeltamaan ainakin osa tuosta Camino de Santiagosta. Olisi muuten kiinnostava kuulla ihmisten kokemuksia, millaista siellä on. Reittejähän on monia ja kilometritkin vaihtelevat. Pariksi viikoksi lähtisin sinne lähivuosina mielelläni, pidempi aika lienee hieman hankala irrottaa näin perheellisenä. Minä lähtisin mielelläni sinne yksin. Olisikin aika mahtavaa saada olla pari viikkoa itsekseen vain omien ajatustensa kanssa. Tosin onhan matkalla samaan aikaan tuhansia vaeltajia.

Ulkona on upea talvipäivä, pakkasta yli 10 astetta!!