Stoppi tekosyille – ala treenata!

Viikko sitten päätin, että nyt alan jälleen urheilla säännöllisesti, vaikka olisi kuinka kiire tai väsynyt olo. Päätin, että urheilen joka toinen päivä. Niin teinkin. Tämän viikon saldona oli liikuntaa ma, ke, pe ja su. Havaitsin nuo päivät itselleni niin toimiviksi, että ensikin viikolla treenailen ma, ke, pe ja su.

Ohjelmassani oli lenkkiä, kotijoogaa ja himajumppaa kahvakuulalla ja kuminauhoilla. Kumpparit ovat muuten ilmiömäinen keksintö. Niillä saa tehtyä koko kropan treenin, ne eivät maksa käytännössä mitään ja ne on myös helppo pakata matkalaukkuun. Haha, ihan kuin tässä olisin mihinkään lähdössä.

Etolasta saa ja maksaa kaks markkaa. Eri kätevät vehkeet, sanoisin.

Piksu hieman rajoittaa jumppaamista, mutta kyllä maksimissaan 45 minuutin lenkille pääsen aina kun vain tahdon. Ja puolen tunnin napakka treeni sujuu Piksu mukana. Jos perheessä on muita aikuisia itsen lisäksi, on kyllä turha sanoa, ettei ehdi/pääse. Ihan eri asia on esimerkiksi ystävättärelläni, joka asuu yksin vauvansa kanssa. Kunpa voisin auttaa häntä enemmän.

Tässä pari vanhaa ja hyväksi havaittua motivointikeinoa. Tuskin mitään uutta, mutta jos nyt vaikka muistin virkistämiseksi.

1. Treenaa kaverin kanssa. Kun sovit kamun kanssa treffit lenkkipolulle, spinningiin tai kuntosalille, et kehtaa olla menemättä.

2. Merkitse treeni kalenteriisi. Oikeasti, 30 minuuttia per päiväkään ei ole silloin mahdottomuus.

3. Liiku silloin, kun se on sinulle luontaista. Joku tykkää lähteä lenkille aamulla suoraan sängystä, toinen juoksentelee mielellään vasta iltahämärissä.

4. Muista kohtuus. Etenkään alussa ”liikun joka päivä” -päätökset todennäköisesti vain karauttavat sinut karille. Joka päivä ei tarvitse urheilla, muutakin elämää pitää olla.

5. Pidä meteliä. Ärsytä kavereitasi liikunnallisilla fb-päivityksillä. Kun olet uhonnut lähteväsi treenaamaan, sosiaalinen paine estää laiskottelun. Et voi syödä sanojasi.

6. Ota lapset mukaan liikkumaan. Käytä vauvaa punttina. Teinillekin tekee hyvää juosta ja kouluikäinen pysyy fillarilla mahtavasti mukana.

7. Aseta tavoitteita. Muista myös palkita itsesi. Itse aion ostaa uudet farkut heti, kun painoa on pudonnut viisi kiloa. Uudet treenikuteet kannustavat liikkeelle personal traineria paremmin.

8. Älä ole itsellesi liian ankara. Itsekuria pitää toki olla, mutta liika on liikaa. Joskus ylimääräinen lepopäivä tai pieni suklaapatukka ovat yksinkertaisesti tarpeellisia.

9. Tee sitä, mistä tykkäät. Harrasta lajia, joka on sinusta hauskaa. Pakkoliikunta ei kanna pitkälle.

10. Muista monipuolisuus. Neljä kertaa bodypumpia viikossa syö motivaation alta aikayksikön. Kun treenaat eri lajeja, mielenkiinto pysyy pidempään yllä.

Mitäs ihmettä toi mutsi puuhaa tossa. Miten se voi olla noin kankea?

Näyttää niin vaaralliselta, että mä en jaksa enää katsoa, käännyn siis ympäri. Voisiko se mieluummin vaikka laittaa noi pyykit kaappiin?