Tänään

Tänäänkin on uusi, mahdollisuuksien päivä. Toistanko samaa vai luonko uutta?

Entä jos tänään keskityn vain siihen, mikä tuntuu itsestäni tärkeälle? Jätän kaiken turhan, itselle epäsopivan ja epämiellyttävän omaan arvoonsa. En tee asioita siksi, että muut haluavat, että on pakko, että luulen, että muut haluavat että teen niitä. Entä jos todella keskityn hetkeen, otan sen vastaan sellaisenaan, en kuluta aikaa menneessä enkä vielä säntää tulevaan.

Entä jos tänään en mieti sitä, mitä muut minusta ajattelevat. Entä jos tänään en leiki ajatustenlukijaa ja kuvittele tietäväni, mitä toisten päässä pyörii. Tänään voin kysyä rohkeasti, jos haluan tietää. Ehkä en edes halua. Mutta jos haluan, kysyn ja lakkaan miettimästä, epäilemästä, arvelemasta. Tai sitten annan itselleni luvan olla tietämätön. Koska lopulta, onko kaikilla niillä asioilla merkitystä? Onko aina pakko tietää?

Tänään mietin sitä, mitä itse todella haluan. Mikä minulle on tärkeää elämässä? Mikä riittää itselleni ja milloin itse olen tyytyväinen. Tänään lakkaan ajattelemasta, että olen jo liian jotain tehdäkseen asioita. Ikinä ei ole liian myöhäistä. Tänään lakkaan ajattelemasta, että teen asian sitten, kun olen valmis. Tänään voin uskoa, ettei sellaista täydellisen valmista hetkeä lopulta tulekaan. Lopulta jokainen hetki meillä on vain tämä hetki.

Tänään kohtaan päivän aamusta iltaan sellaisena kuin se tulee. Tarkastelen omia reaktioita, tuntemuksia, tapojani olla ja toimia. Toistanko jatkuvasti samaa, vai luonko itselleni uusia reittejä? Odotanko, että asiat muuttuvat, mutta silti en muuta tapojani toimia ja olla? Nojauduinko taas siihen ulkoiseen, ja odotin, että joku muu hoitaa homman, vaikka lopulta tiedän, että vastaus löytyy omasta itsestäni?

Tänään on se päivä, kun lakkaan pelkäämästä omaa epätäydellisyyttäni ja virheitäni, joita ihmisenä teen jatkuvasti. Tänään on se päivä, kun en vain mieti tekemistä, vaan teen, virheistä ja epätäydellisyydestä huolimatta. Tänään muistan sen, että en ole menneisyyteni enkä epäonnistumiseni, olen vain tässä ja nyt. Itse voin valita, jokainen hetki.

Jännittävää uutta päivää sinulle!

True dat. (Kuva: Pinterest)

True dat. (Kuva: Pinterest)