Tarvitaan: innostusta

Ja sitä minulta nykyään taas löytyy.

Eilen tuli tehtyä pitkää päivää. Olin kotona vasta keskiyöllä ja aamulla taas toki tikkana pystyssä. Eilisen iltapäivän Bodypump-ohjaus sujui ookoo, paitsi että olkapääbiisissä aloin soveltaa ja kas, päin persettä meni. Mutta ei se haittaa. Lupasin asiakkaille, että annan itselleni raippaa siitä hyvästä.

Pelkäsin, että kolmen viikon pumppitauko olisi tehnyt tehtävänsä, mutta ainoa, mitä nyt kiristää, on rinta. Uuteen nousuun siis. Huomenna menen salille. Sunnuntaina tuuraan pitkästä aikaa sisäpyöräilyä ja intervallitreeniä. Tästä se lähtee, minulla on erinomainen tunne.

Ja se tunne onnistumisesta onkin se, mikä erottaa tämän kerran niistä muista kerroista. Aikaisemmin olen kokenut vahvasti, että minun on pakko laihtua. Pakkopakkopakko! Silloin olen puristellut vatsamakkaroitani ja tökkinyt selluliitteja peilin edessä samalla itseäni solvaten ja tilannettani kauhistellen. Olen voivotellut sitä, miksi, miten ja missä ajassa olen päästänyt itseni tähän kuntoon. En ole miettinyt sitä, miten palautuisin ennallani. Olen muistellut esikoiseni jälkeen puolessa vuodessa saavuttamaani sixpackia. Oikeasti olin kai unohtanut faktan, että silloinkin tein töitä raskaudesta palautumisen eteen. Kävelin vaunujen kanssa päivittäin pitkiä lenkkejä, nostin rautaa ja ryhmäliikuntatunnit olivat lempiajanvietettäni. Kas, Facebook kun ei laihduta.

Aikaisemmin minulta on puuttunut myös palava innostus, jonka olen saavuttanut nyt kuin itsestään. Ehkä se johtuu siitä, että suhtaudun itseeni lempeämmin. Myöskään ensisijainen kiinnostuksen kohteeni tässä muutoksessa ei ole laihtuminen, vaan se, että tahdon voida paremmin. Laihtuminen tulee sitten siinä siivellä. Ja koska innostuminen tarkoittaa minulle samaa kuin bensa autolle, tiedän, että tässä ollaan hyvällä tiellä. Ilman innostumista toimiminen täysillä ei itselläni onnistu. Silloin juuri tekeminen, oli se mitä tahansa, on vain suorittamista ja pakkopullaa. Tekemisestä puuttuu silloin paitsi inspiraatio, myös sydän.

Olen päättänyt suhtautua itseeni myös kärsivällisesti, sillä ihmisiähän tässä vain ollaan. Jos kieltäisin itseltäni aivan kaikki elämän nautinnot, kuten pasta bolognesen (juu kyllä voi näinkin erikoisia intohimon kohteita ihmisellä olla), olen varma, että pasta bolognese pyörisi ajatuksissani harva se hetki.

Ja itsensä lahjonta on aina hyvästä. Etappi etapilta aion palkita itseäni uusilla vaatteilla ja myös treenikuteilla. Ensimmäisenä aion hankkia Lorna Janen -merkin inspiraatiotreenitopin.

Iloa perjantaipäivään!

No näinpä! (Kuva: Nike Women)

No näinpä, hiki olkoon paras asusteemme. Kuka on messissä? (Kuva: Nike Women)