Uusi liikunnallinen elämä!

Olen vihdoin valmis elämänmuutokseen! Tänään se alkaa, uusi liikunnallinen elämä. Kyyyllä. Jälleen kerran. Koska neljäs vauvani (kuten puolisoni kirjaa nimittää) lähtee ensi viikolla painoon, lienee aika hankkiutua oikeasti eroon myös näistä raskauskiloista. No juu, näiden oikea aiheuttaja täytti juuri kaksi. Tosin melko kummaa, tein sellaisen huomion astahtaessani eilen pikaisesti vaa’alle, että kas, nämä kilot ovat vain lisääntyneet (seitsemällä), vaikka lapsi ikääntyy. Hm, jotain kummallista tässä on, sillä aikaisempien raskauksieni jälkeen tilanne on ollut päinvastainen. Silloin nuorena äitinä lapsen kasvaessa itse kutistuin.

Joka tapauksessa nyt on aika ryhtyä tosi toimiin (kyllä, ihan tosissaan)! Koska minulla on vain yksi oma ohjaus (Bodypump) kevätkaudella, minulla on aikaa harrastaa omatoimisesti. Ja se on hyvä, sillä syksy oli yhtä pumppia ja sisäpyöräilyä ja esimerkiksi keskivartalon lihakseni saivat olemattoman vähän treeniä, koska en vain jaksanut tai ehtinyt enää mitään ylimääräistä. Ja keskivartalostahan lähtee kaikki, kuten hyvä ryhti, josta on muuten kirjoittamani juttu uusimmassa Kodin Kuvalehdessä 2/2013. Samassa lehdessä on myös kirjoittamani juttu piikittelystä, lukekaa ihmeessä.

Olen jo alkanut hillitä syömisiäni ja eilenkin katselin ruisleipien ja tonnikalan kanssa, kun työhuonekollegani söi hampurilaisateriaa. Eikä tehnyt edes tiukkaa, sillä jotenkin tällä kertaa tuntuu erilaiselta. Taidan siis olla tosissani, tätä tunnetta onkin odotettu.

Ja koska tiedän sen, että itseään inhoamalla ei voi ikinä päästä tässäkään asiassa myönteiseen lopputulokseen, niinpä ruoskin itseäni lempeästi rakkaudella. Ja olen ottanut kaikki hyväksi havaitsemani keinot käyttöön, eli valjastan mukaan treenikaverin ja olenpa myös kirjoittanut ensi viikon liikunnat näin etukäteen kalenteriin. Ihanan säntillistä! Ensi viikolla ohjelmassa on kaikkea aina kahvakuulatunnista venyttelyyn, kuulostaa mahtavalta suunnitelmalta! Ja mikä hauskinta, aloitan ysiluokkalaisen tyttäreni kanssa yhteisen äiti-lapsi-harrastuksen: joogan. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, kun vauvauinnit jäivät aikanaan välistä.

Milläs mallilla sinun liikunnallinen ja terveellinen elämäsi on? Mikä on tavoitteenasi?

Itse toivon löytäväni jälleen sen energisemmän minun, joka toisinaan on hautautunut näiden vyötärösilavoiden alle. Tiedän myös, että erityisesti keskivartalolle jämähtäneet makkarat ovat vaarallisia ja tahdonhan elää mahdollisimman terveenä ja hyvinvoivana. Ja koska kilot ovat tulleet salaa ja pikku hiljaa, en edes kuvittele niiden lähtevän päivässä, en viikossa vaan kuukausissa. En jotenkin aikaisemmin oikein noteerannut tätä paksuuntumisasiaani, mutta haastatellessani joskus taannoin lihavuustutkijaa hän totesi, että aivoilla kestää jopa reilun vuoden ajan tottua kehon uuteen olomuotoon. Se pätee siis niin laihtumiseen kuin lihomiseenkin. Aika jännä.

Tuhat ampperii -blogin Mari kirjoitti, että parhaista parhaimpia motivaatiokuvia elämänmuutoksessa ovat omat kuvat. Joten arvoisa Suomen kansa, tässä ne tulevat. Jään odottamaan tuloksia(ni) innokkaana!

Kuva kesältä. Vyötärölläni on noin 20 voipakettia ylimääräistä.

Kuva kesältä, tilanne nyt jopa hieman kuvaa levähtäneempi. Tavoitteena on pudottaa noin 24 voipakettia ja samalla muuttaa osa niistä lihaksiksi. Vaatekoko 40.

Kuva kolmen vuoden takaa. Ihan noin hoikaksi en edes tahdo, pää näyttää isolta. Kuvien välillä on eroa 34 voipakettia!! Miettikää, mikä määrä!!

Kuva kolmen vuoden takaa. Ihan noin hoikaksi en edes tahdo, pää näyttää isolta. Kuvien välillä on eroa 34 voipakettia!! Miettikää, mikä määrä!! Vaatekoko 34 eli XS.