Tein aikainventaarion! Hups, Instagramissa viikossa työpäivän verran

Se on maaliskuukin ihan kohta taputeltu eikä voi kuin ihmetellä, minne talvi katosi. Tuntuu, että aika vierähtää sitä vauhtia, ettei perässä pysy, viikot ovat yhtä maanantain, perjantain ja sunnuntain virtaa. Toki tekemistäkin on ollut paljon, mutta olen pitkin matkaa jo karsinut kaikesta, mistä karsia voin ja ennen kaikkea haluan. Silti välillä tuntuu vaikealta mahduttaa kaikki tekeminen arkeen ihan jo ajan puolesta.

Tein aikainventaarion, ja huomasin, ettei tuo ”kaikesta karsiminen” nyt ihan totta ollutkaan.

Uuteen nousuun -kirjassanikin mietin samaa asiaa. Aina välillä on tosiaan hyvä tehdä aikainventaariota ja katsoa, millaiseen tekemiseen niitä tunteja oikein antaa. Törmäsin joskus Instagramissa postaukseen, jossa viikon tunnit oli jaettu ns. pakolliseen tekemiseen. Itsekin aina välillä teen tuon saman ja yllättäen niitä luppotunteja jää yli vaikka kuinka paljon. Mihin SE aika sitten oikein katoaa?

Talvi on kohta ohi!

Viikossa on 168 tuntia. Jos jaan omat tuntini karkeasti, tilanne näyttää tältä:

Päivätyö 40 tuntia

Muut kirjoitushommat eli lähinnä blogi ja meileihin vastaaminen 10 tuntia

Lapsen vieminen kouluun ja omat työmatkat 5 tuntia

Siivoaminen, kaupassa käynti ja ruoanlaitto 5 tuntia

Urheileminen 10 tuntia (hyödynnän tässäkin myös työmatkoja, lapsen treenejä ja kaverisynttäreitä jne)

Nukkuminen 60 tuntia

Se tekee yhteensä 130 tuntia

Kun lasketaan 168-130 tuntia, niin jää 38 tuntia eli lähes työviikon verran.

Koko ajan ei tarvitse todellakaan saada jotain aikaiseksi, ja itsekin tarvitsen säännöllisesti hengähdyshetkiä ja sitä, että vain chillailen kotona perheen kanssa ja tuijotan esimerkiksi kanin touhuja, mutta onhan tuo 38 tuntia ”kadonnutta aikaa” aikamoinen määrä. Katsoin äsken huvikseni puhelimeni ruutuajasta, kuinka paljon olin käyttänyt luuria viimeisten 7 päivän aikana. Vastaus oli 3 tuntia 19 minuuttia per päivä, joista Instagramissa olin notkunut 9 tuntia ja 4 minuuttia!

Toki olin tehnyt myös hyödyllisiä asioita ja esimerkiksi kuunnellut musiikkia (urheillessa tai kävellessä) 3 tuntia 47 minuuttia. Mutta silti: 9 tuntia Instagramissa (onneksi Facebookissa sentään vain 1 tunti viikon aikana) on vähän liikaa ja silläkin ajalla voisi tehdä jotain muutakin. Hups! Mutta sellaista tämä elämä on. Sosiaalinen media on toki yksi tärkeä kanavani, mitä kautta markkinoin itseäni ja tekemisiäni ja mikä antaa minulle iloa, inspiraatiota, hyötyäkin ja esimerkiksi se on tuonut monia ihmisiä elämääni, mutta ehkä tuosta 9 tunnista voisi pari tuntia nipistää pois.

Jos et ole koskaan laskenut, mihin sun viikon tunnit kuluvat, lämmin suositus laskemiselle. Se avaa mukavasti silmiä sekin.

Ihanaa sunnuntaita!

Jenny

P.s. SYDÄN tuossa alla on tullut jäädäkseen! Saa painaa!

INSTAGRAM

FACEBOOK

Lue myös ja laita hyvä kiertämään:

Kiitos, että olet aina noin positiivinen

Ilmaiskoodi Bookbeatiin

Ekaa kertaa verenluovutuksessa – tatuoinnit eivät ole este

Viikon treenit ja ruoat