Tekemisen iloa!

On todellakin ilmassa juuri nyt. Lomailu freelancerina aiheuttaa ainakin itselläni joka kerran pienimuotoisen ruuhkan vapaan jälkeiseen elämään. Mutta kah, en sentään sanonut, että vapauden jälkeiseen elämään! No, kuinka ollakaan, työhuoneella ei ole ollut kukaan hoitamassa hommiani, vaan kaikki työ on odottanut tekijäänsä kuuliaisesti, kumma juttu! Ja miten lie yhtäkkiä kaikki ties kuinka kauaksi sovitut deadlinet ovat salamyhkäisesti hilanneet itseään lähemmäksi tätä päivää. Ohhoh. Näppis laulamaan siis.

Loma kuitenkin teki tehtävänsä, sillä arki ei tunnu yhtään harmaalta eikä synkeältä, vaan iloisen kuplivalta! Tuntuu siltä kuin sisällä hymyäisi ja fiilis on rento. Aion pitää tämän linjan, noooh, ainakin tämän loppuviikon, jeah.

Yksi tuttu lausahdus on hyvä muistaa silloin, jos stressituntemukset uhkaavat paisua turhan suuriksi.

Ei ole mitään järkeä hermostua sellaisista asioista, joihin et voi vaikuttaa, mutta ei ole järkeä huolestua niistäkään, joihin voit vaikuttaa. Sillä jos voit kerran vaikuttaa niihin, ei ole mitään syytä huolestua. 

Niin totta!

Vielä vinkki muutaman viikon takaisesta Me Naiset -lehdestä: Jos asian tekeminen kestää enintään kaksi minuuttia, tee se heti.

Tuota neuvoa olen pyrkinyt noudattamaan ja voin kertoa, että se kannattaa. Pikku asiat, joita voisi hyvinkin miettiä pitkin päivää, tulee tehtyä siltä istumalta, ja sitten ne voi unohtaa ja jättää taaksensa. Aah! Olen esimerkiksi säntillisesti kirjannut haastateltavien puhelinnumerot kalenteriini, jolloin minun ei tarvitse etsiä niitä tarvittaessa esimerkiksi meilien joukosta, vaan löydän ne heti tapaamispäivän kohdalta.

Ja hei, pyrin kiinnittämään Eckhart Tollen mainion neuvon mukaan enemmän huomiota tekemiseen kuin lopputulokseen. Koska tottahan se on, että kun minkä tahansa asian saa valmiiksi, vuoroaan odottaa jo toinen. Olisi aika tylsää, jos elämä olisi pelkkää lopputulosten odottamista, sehän tarkoittaisi melko lyhytaikaista iloa useassa tapauksessa. Paljon siistimpää on siis tehdä ja duunata ja nauttia siitä.

Iloista perjantaita!

P.s. Tänään vihdoin pääsen arpomaan hyvinvointikirjoja. Stay tuned!

Tämä lausahduspa pätee niin treenaamiseen kuin oikeastaan mihin tahansa. Ei muuta kuin tekemään ja ilolla! (Kuva: Pinterest)