Ulkoilijan kausikortilla melomassa ja pyöräilemässä

Ulkoilijan kausikortilla melomassa ja pyöräilemässä -postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Natura Vivan kanssa

Pari viikkoa sitten sunnuntaina suuntasimme Teijon luontokeskukseen puolisoni ja kuopuksen kanssa. Matkaa Helsingistä Teijoon on reilu 130 kilometriä. Mukaan oli tulossa myös Turussa asuva esikoiseni ja hänen puolisonsa. He ehtivät ensin paikalle ja alkoivat heti ottaa varastosta esiin Ulkoilijan kausikortilla varaamiamme läskipyöriä. Se kävi helposti!

Olin varannut koko köörille läskipyörät sekä inkkarikanootit etukäteen netistä. Natura Vivan Ulkoilijan kausikortilla se sujui älyttömän vaivattomasti. Ulkoilijan kausikortilla on käytössä kaikki välineet Natura Vivan toimipisteissä. Lajivaihtoehtoja löytyy aina suppailusta melontaan ja välineet ovat huippuluokkaa. Ei siis tarvitse ostaa omia vehkeitä ja miettiä, missä säilyttää tai millä kuljettaa vaikkapa kajakkia. Kausikortilla sellaisen saa aina varattua silloin kuin haluaa. Kausikortti on myös helppo tapa kokeilla itselle uusia lajeja. Kukaan meidän porukastamme ei ollut aiemmin pyöräillyt fatbikeilla ja sehän osoittautuikin ihan mahtavaksi puuhaksi. 10-vuotias kuopuskin polki kuin vanha tekijä, vaikka ei pyöräile välttämättä viikottain kotona, vaan pelaa koripalloa.

Koodit pyörävarastoon ja pyöriin

Ennen vuokrapäivää Natuva Vivasta tuli ohjeita ja koodit pyöränhakuun niin meilitse kuin tekstarilla. Pyörät oli helppo ottaa varastosta esiin saaduilla koodeilla. Sitten ei muuta kuin satulat sopiville korkeuksille ja matkaan. Meillä oli hieman pulmia löytää Tapanin kierrokselle, mutta löytyihän se sitten. Kyse ei ollut huonoista opasteista, vaan porukkamme kartanlukutaidoista. Päätimme kuitenkin noin puolivälissä reittiä kääntyä kuopuksen ja esikoisen kanssa takaisin, kun joukkomme miesvahvistukset polkivat lisäksi senkin reitin. Alla oli jo kilometrejä kuopuksella sen verran, että tämä osoittautui hyväksi ratkaisuksi, ja voimia riitti loppupäivän aktiviteeteille. Oli aivan ihanaa viilettää läskipyörällä kauniissa metsämaisemassa.

Välipalalihikset kahviossa

Viikko oli ollut kiireinen, emmekä olleet varanneet sen kummempia eväitä mukaan kuin välipalakeksejä ja vettä. Natura Vivan kahviosta ostimme välipalaksi lihikset, pullat ja kahvit. Kyllä maistui sinapilla kuorrutettu lihapiirakka ulkona pyöräilyn jälkeen. Natura Vivan henkilökunta oli aivan ihanaa ja jaksoi kärsivällisesti katsoa hieman sekavaa ”mitä sä otat, entä sä” -evästenostosekoiluamme.

Melomaan Matildanjärvelle

Ja sitten melomaan! Olimme vuokranneet kausikortillamme kaksi inkkarikanoottia, jotka olivat tosi vakaita ja joilla siis pääsi matkaan kaksi ihmistä kerrallaan. Itse päätin jäädä ensin ihailemaan upeita maisemia, kun muu porukka lähti melomaan Matildanjärveä ympäri. Se on muuten oivallinen kohde melonnan alkajalle, ja tarjolla on myös yksikkö- kuin kaksikkokajakkejakin. Kanootin lisäksi järvellä on helppo treenata suppailua, ja lisäksi saatavilla on soutuveneitä. Kun kanoottijengimme palasi maihin, lähdin vielä puolisoni kanssa uudelle melontarundille ja sillä välin osa muusta porukasta pulahti uimaan.

Mathildedalin alpakat ihastuttivat

Pyöräilyn ja melonnan jälkeen piipahdimme vielä aivan Teijon kupeessa olevassa Mathildedalin ruukkikylässä syömässä ja kävelemässä. Ja tulihan nähtyä taas ne alpakatkin – ovat kyllä herttaisia eläimiä.

Teijoon on palattava uudestaan vielä tänä kesänä. Seuraavalla reissulla olisi mukava käydä juoksemassa jokin patikkareitti, joita alueella on yli 50 kilometriä. Ehdottomasti haluan myös kokeilla kaksikkokajakkia. Täytyy houkutella vaikkapa puoliso retkelle, kun lapsi on serkun mökillä Salon kupeessa.

Onni on tässä

Ulkoilupäivämme oli niin onnistunut, ja oli ihana nähdä esikoista ja hänen puolisoaan pitkästä aikaa. Olimme viimeksi nähneet ennen joulua, koska koronan takia ei ole tullut reissattua edes Helsinki–Turku-väliä. Kun istuin kalliolla katselemassa Matildanjärvelle, teki mieli itkeä onnesta. Luonnolla on niin ihmeellinen vaikutus, ja on aina hienoa nähdä uusia maisemia kotimaasta. Tunsin siinä hetkessä, että kaikki on tässä, mitään muuta ei tarvita.

Lämmin suositus Teijon Luontokeskukselle ja Natura Vivan ulkoilijan kausikortille. Se on myös mainio lahja kelle tahansa kesän päivänsankarille. Itse aiomme ottaa haltuun vielä Natura Vivan muut toimipisteet. Ulkoilijan kausikortilla se käy helposti ja vaivattomasti. Ja jos et ole melonut ennen, Natura Viva järjestää erilaisia melontakursseja.

Ihania kesäulkoiluja!

Jenny