Uni tekee onnelliseksi!

Kyllä ihminen voi olla onnellinen pelkästään sen vuoksi, että ei tarvitse herätä kuin kerran tai maksimissaan kaksi yössä. Olen ollut kausittain huono nukkuja, joten unettomuus on tuttua. Kerran tunnissa herätys (vaikka sitten vain viikon jaksona) tekee kyllä ihmisestä raunion alta aikayksikön.

Jos liikunta pitää masennuksen loitolla, niin toinen asia, joka ainakin omiin mielentiloihin vaikuttaa suuresti, on uni. Kolme yötä kunnollista unta ja oloni on kuin uudesti syntyneellä. Tuskin maltan odottaa pian koittavia aikoja, kun ei tarvitse enää herätä ollenkaan öisin. Mahtaa sitä energiaa sitten riittää.

Silloin kun väsyttää ja mieli on apea, ei tee mieli edes nähdä ketään, vaan on paljon helpompi eristäytyä, käydä vain töissä ja lusmuilla ainoastaan neljän seinän sisällä. Tämä uuudesti syntymiseni on tuonut mukanaan yllättävän sosiaalisuuden puuskan. Tänään tapasimme ensin Lauran, sitten Anzin perheineen. Mukavata!

Hauskaa on se, että mieli on iloinen, onnellinen ja reipas. Kunnollisten yöunien jälkeen huomaan pitäväni jälleen itsestäni. Poissa on apatia, ahdistus ja järkyttävä väsymys. Työhommatkin rullaavat jälleen helposti ja vaivattomasti. Väsyneenä on mahdotonta olla luova. Nyt tuntuu siltä, että suorastaan pursuilen hyviä ideoita ja myös energiaa niiden toteuttamiseen.

Suuriruhtinas postasi kirjoituksen onnellisuudesta ja onnesta. Lisätään listaan vielä uni. Kun tahdot olla onnellinen, iloinen, energinen ja muutenkin ihana ja miellyttävä ihminen, pidä huoli siitä, että nukut riittävästi. Krooh!

Pieni kullannuppuni juuri päiväuniltaan heränneenä.