Vältä lomastressi ja keskity olennaiseen

Kuulostaako tutulta: Loma edessä tai meneillään ja tekemistä on suunniteltu niin, että stressaat kaiken aikaa, mitä ehdit ja saat kokea? Hus pois, ankea lomastressi! Jos muuten noin on, niin kuulostaapa myös pahasti entiseltä itseltäni, kröhöm! Onneksi nyt on toisin. Jo useita kesiä olen onnistuneesti välttänyt lomastressiä kiittämällä itseäni kaikesta siitä, mitä ehdin lomalla tehdä, en takertumalla kaikkeen siihen, mikä jäi itseltäni tekemättä.

Maaginen aamuhetki viime viikonlopulta.

Maaginen aamuhetki viime viikonlopulta.

Yhdestä lomasta kun on selvitty, niin on toinen edessä! Viime vuonna kesälomailin yhteensä vain viikon verran, joten tänä kesänä otan vahinkoa takaisin. Tosin freelancerina lomani ovat pätkissä siellä täällä, mutta lomaa sekin. Blogi hiljenee hetkeksi, mutta allekirjoittaneen sielunelämää voi seurata vaikka Instagramissa.

Muutamaa jo lukkoon lyötyä asiaa lukuun ottamatta emme ole tehneet tiukkoja lomasuunnitelmia. Tänä vuonna en aio stressata sillä, mitä kaikkea ehdin lomalla tehdä. Tarkoitukseni on ennen kaikkea elpyä tiukasta työjaksosta, olla, rentoutua ja urheilla. Työpöytäni on normaalisti post it -lappusten peittämä ja kalenteri kellotettu lähes minuuttiaikataulussa, niin sellaista suorittamista en kaipaa ollenkaan. Tunnen itseni vapaaksi, kun saan olla ilman aikatauluja, nukkua lounaaseen jos huvittaa ja makoilla rannalla vaikka kymmenen tuntia.

Taikaa tässäkin!

Taikaa tässäkin!

Keskity siihen, mitä saat kokea

Minulla on ollut myös tapana stressata ja änkeä lomat liian täyteen tekemistä. Silloin lomailu on mennyt suorittamiseksi ja pää kolmantena jalkana juoksemiseksi. Se on sisältänyt paitsi liikaa aikataulutettua tekemistä, myös kireyttä ja ahdistusta. Ei hyvä, sillä nyt moni meistä kerää itseensä valoa ja voimaa, jotta taas jaksamme läpi seuraavan pimeän ja kylmän talven.

Ennen kuin toivotan sinulle hyvää lomaa, kirjoitan pätkän Sisäinen timantti -kirjastani:

Aloitko jo loman puolivälissä miettiä sitä, mitä et ehtinyt tänä kesänä tehdä? Sinun oli vaikea keskittyä hyvään, kun mietit kaikkea sitä, mitä et ehtinyt kokea. Tiedät kuitenkin sen, että sen sijaan, että keskityt siihen, mitä itselläsi ei ole, kannattaa olla kiitollinen siitä, mitä itselläsi on. Paljon kannattavampaa onkin keskittyä ja fiilistellä sitä, mitä ehdit tehdä lomalla kuin muunakin vapaa-aikana kuin että mitä et ehdi. 

Tänään illalla, kun painat pääsi tyynyyn, et mieti sitä, mitä et tänään tai tänä kesänä ehtinyt tehdä. Sen sijaan kiitollisena mieti sitä, mitä kaikkea tänään ja tänä kesänä sait aikaan ja mitä sait kokea. 

Huomenna on uusi päivä ja uudet mahdollisuudet. Ole kiltti itsellesi. 

Ota siis rennosti ja keskity niihin myönteisiin asioihin lomalla kuin arjessa yleensäkin. Se, mihin kiinnität katseesi ja ajatuksesi, vahvistuu.

Ihanaa kesäkuun loppua! Kuullaan taas.

Kesäilloissakin on sitä jotain.

Kesäilloissakin on sitä jotain.