Ruokakeskustelu on käynyt kuumana sekä mediassa että blogeissakin. Erityisesti karppaus herättää kiivaitakin mielipiteitä. Haastattelin muuten taannoin aivan mahtavaa tyyppiä, joka oli alkanut karpata sairauden vuoksi. Samalla ylipainoa putosi kymmeniä kiloja. Lukekaa lisää tammikuussa Fit Karppaaja –lehdestä.

Käväisin eilen Fazerin järjestämässä infossa, jossa peräänkuulutettiin balanssia ruokapöytään ja mielipiteisiinkin. Onhan totta, että ruoka on iso osa arkea ja juhlaa. Onko syömisestä tullut suorittamista? Paikalla oli myös Fazer Food Servicesin ravitsemusasiantuntija Leila Fogelholm, joka totesi elimistön pitävän tylsistä rutiineista. Paras keinohan pysyä terveenä ja hyvinvoivana on syödä 4-6 kertaa vuorokaudessa.

Itse en ole oikeastaan ikinä ollut kiinnostunut fanaattisista ruokakeskusteluista tai edes minkään tietyn ruokavalion noudattamisesta. Hieman tuo vähähiilihydraattinen ruokavalio kyllä kiinnostaisi, mutta rakastan pastaa ja leipää. Ja muutenkin toki tiedän kyllä, miten minun tulisi syödä, mutta usein toteutus ontuu. Aamiaista syön tuskin koskaan, mikä on virhe numero ykkönen. Lisäksi syksyn pimeys vauvan kanssa valvomisineen ja väsymyksineen on saanut minut suorastaan ahtamaan itseeni sokeria ja huonoja hiilareita. Tästä tavasta pyrin nyt eroon, ja kas, tässähän minulla on sangen mahtava ajoitus hommaan juuri näin ennen joulua!

Fazerin infossa muuten tarjoiltiin aivan tosi hyviä hapankorppurullia.

Tässä ohje kymmenelle henkilölle:

Oululaisen hapankorppuja

3 dl tuorejuustoa

3 dl smetanaa

300 g kylmäsavulohta

1/2 tilliä

1. Kasta hapankorput vedessä ja aseta leivinpaperien väliin kostumaan noin 20 minuutiksi. 2. Vatkaa juustosta ja smetanasta kiinteä tahna. 3. Hienonna kylmäsavulohi veitsellä kuutioiksi ja lisää massaan. 4. Lisää hienonnettu tilli. 5. Voitele hapankorput lohitahnalla. 6. Aseta rulla astiaan ja peitä kelmulla. 7. Anna rullan maustua mielellään yön yli. 8. Leikkaa annospaloiksi, ja koristele tillillä tai ruohosipulilla.

Suosittelen. Namskutti.