Hyvä elämä

Viimeinen oma kello seitsemän aamuohjaus takana! Huh. Olen vuosia ohjannut sisäpyöräilyä ja bodypumpia vähintään kahtena aamuna. Erityisesti syksyllä, kun kuopus nukkui huonosti, aamutunnit alkoivat tuntua pakkopullalta. Liikunnan iloa niistä ei juurikaan herunut, rasitetta kyllä. Sitten keksin oivan ratkaisun: Lopetan niiden ohjaamisen. Päätös kuuluu tähän ”Älä tee mitään, mistä et nauti”-projektiini. Muutenkin olin maltillinen ryhmäliikuntatuntien kanssa: kevätkaudella minulla on vain kolme omaa tuntia, joista erityisesti odotan torstain 75 minuutin sisäpyöräilyrupeamaa Meilahdessa. Tule tule!!

Aamulla kun ajelin tuolla kaameassa räntäsateessa mietiskelin taas elämän haurautta ja sitä, miten sitä saa olla kiitollinen monesta. Arjessa kun vain helposti luisuu pitämään asioita itsestäänselvyyksinä. Monesti sellaisten asioiden arvon ymmärtääkin vasta sitten, kun jotain tapahtuu ja asiat menevät päälaelleen. Itse opettelen jatkuvasti pitämään asiat mielessäni ja iloitsemaan niistä ymmärtäen, että koska tahansa voi sattua mitä tahansa. Enkä nyt tarkoita lainkaan sitä, että pitäisi elää iloisena pessimistinä, vaan enemmänkin ajattelen niin, että jokaisesta päivästä kannattaisi tehdä hyvä kokemus sekä itselleen että kaikille muille, joiden kanssa on tekemisissä. Ja että opettelisi rakastamaan elämää ilman että valittaisi joka ainoasta pikku asiasta, joka nyt ei mene ihan kuten olisi toivonut. Tai ainakaan ei jumittuisi negatiivisiin tunteisiin. Kun niissä velloo tarpeeksi kauan, tarvitsee pelastusrenkaan, että pääsee sieltä pois.

Yhä vain pyrin välttämään negatiivisuutta enenevissä määrin. Aina se ei tietenkään onnistu. Jostain luin hyvän vinkin, joka jokaisen ikivalittajan kannattaa toteuttaa. Pidä päiväkirjaa viikon ajan kaikista negatiivisista ajatuksistasi ja myös asioista, jotka sanot ääneen ajatuksella ”Perhana toikin juntti tossa typerällä pikkukotterollaan, mistä lie hankkinut ajokorttinsa, postimyynnistäkö?”. Kirjaa tilanne ja sen aiheuttama tunne ylös. Harmistuitko jonkun muun teosta vai ärsyynnyitkö itseesi? Viikon päästä tarkastele saavutuksiasi. Jos muistivihko on pullollaan valitusta, voi olla ehkä aika tehdä pieniä tarkistuksia omassa käytöksessä.

Ihanan rapsakkaa myrskypäivää meille jokaiselle!

Juurikin näin!