If the hurt comes, so will the happiness – totta joka sana

If the hurt comes, so will the happiness. Be patient. Vapaasti käännettynä se on jotakuinkin näin, että jos sinuun sattuu, tulee  ilokin. Ole kärsivällinen.

Totta (minulle) joka sana.

Tuo Rupi Kaurin ajatelma on yksi lemppareitani ja suosikkejani, jonka pidän mielessäni erityisesti niinä hetkinä, kun on stressiä, vaikeuksia, surua, epätoivoa, harmia tai ahdistusta. Toki osaan suhtautua asioihin nykyään eri tavalla kuin vaikka juuri kymmenen vuotta sitten, kun olin itse keskellä kaaosta, mutta eihän kenenkään arki ole aina purkkaa ja popparia. Tänään kun taas selailin Pinterestiä ja Rupi Kaur sattui silmiini, toivoin, että olisivatpa nuo kaksi kaunista lausetta sattuneet silmiini jo silloin, kun elämä potki päähän eikä päivä juuri paistellut risukasaan. Noista ajoista on jo kauan, mutta toki ne kulkevat mukanani, ovathan ne osa elämänhistoriaani.

Kiitollinen useimmista kokemuksista

Siitä saan olla itselleni kiitollinen, että lopulta lakkasin vellomasta ja valitsin haluta parempaa. Olen onnellinen, että halusin oppia hyväksymään ja antamaan anteeksi. Olen tyytyväinen siitä, että halusin olla taas iloinen ja voida hyvin, mennä eteenpäin ja kääntää vaikeudet voimavaraksi. Ja niin juuri tapahtui. Yhä ajattelen kuitenkin niin, että olen selviytynyt monenlaisesta enkä useinkaan voi olla ihmettelemättä sitä, miten kiitollinen niistä kokemuksista olenkaan nyt, pitkän ajan jälkeen. Monena päivänä olen ajatellut taas sitä, miten kantapään kautta ihminen oppiikaan. Ja vaikka sitä ei siinä hetkessä halua uskoa, monissa asioissa on jotain, joka lopulta muuttaa ihmistä ja arvomaailmaa parempaan suuntaan. En sano, että kaikessa on, mutta sanon, kuten ennenkin, että monessa on.

Aina ei ole ollut helppoa eikä vaivatonta, mutta kun on ollut vaikeaa, osaa sitä helppoa ja vaivatonta ja varsinkin tasapaksua elämää arvostaa ihan eri tavalla. Sitä on lopulta kiitollinen aika vähästä, jos nyt niitä elämän pieniä suuria iloja voi vähäksi kutsua. Ehkä parempi onkin sanoa, että sitä osaa arvostaa monia eri asioita eri tavalla kuin joskus aiemmin. Sitä nauttii siitä arjesta, jossa kaikki on ihan hyvin. Ei ole enää oloa, että mikään ei riitä. Kun se, että saa aamulla avata silmät ja nousta uuteen päivään, oli sitten nukkunut hyvin tai heräillyt vielä paremmin, on jo enemmän kuin tarpeeksi.

Elämään mahtuu kaikkea

Silti minua olisi varmasti jo tuolloin aikanaan lohduttaneet nuo kauniit ja koruttomat sanat, jotka mielestäni kuvastavat elämää varsin hyvin. Sitähän tämä on, välillä sattuu ja välillä naurattaa, välillä ottaa päähän ja välillä kaikki on paremmin kuin koskaan. Joskus matto katoaa jalkojen alta ja kurkkua kuristaa, ei usko, että selviää tai jaksaa. Mutta kaikki muuttuu, hiipuu, häipyy ja laimenee. Joskus se vie muutaman kuukauden, joskus vuosia.

Oli miten oli, uskon vahvasti noihin kahteen lauseeseen:

If the hurt comes, so will the happiness. Be patient.

Mahtavaa alkanutta viikkoa! Iloitaan pienestä!

Jenny

INSTAGRAMISSA: jenny_vastaiskuankeudelle

FACEBOOKISSA: vastaiskuankeudellefi

Lue myös:

Keho ja mieli tottuvat – silti ei tarvitse tyytyä pahaan oloon

Yhdestä en luovu ja se on uni