Kaikki hyvä saa tapahtua tänään

”Kaikki hyvä saa tapahtua tänään.”

Tuon lauseen bongasin Nita Pihlajamaan Instagramista eräänä aamuna. Niin ihana, että sai aikaan kylmät väristykset.

Nitaan törmäsin viime kesänä, kun olin keskellä muutosta ja mietin, mihin suuntaan lähden elämääni viemään. Niin se vain menee, että usein ne oikeat ihmiset tupsahtavat elämään juuri oikeaan aikaan.

”Kaikki hyvä saa tapahtua tänään”. Tiedän myös, että pystyn vaikuttamaan siihen, miten päiväni lähtee käyntiin. Aamuisin kiitän hyvin nukutusta (toisinaan myös hyvin valvotusta, olenhan herkkäuninen) yöstä ja usein päätän, että tästä tulee hyvä päivä. Mutta jotenkin se päättäminen on eri asia. Entä jos päättämisen sijaan vain sallii kaiken hyvän ja antautuu sille?

Se on jotain, jonka harjoittelu jatkuu yhä tässä osoitteessa. Kaikki hyvä on, ja se saa tapahtua tänään. Kelle tahansa meistä, ja yhtä lailla myös minulle.

Ja on aamuja, jolloin huomaa, että päivä on lähdössä väärille raiteille. Eräs tällainen aamu oli pari viikkoa sitten sunnuntaina, kun taistelin erään työtehtävän kanssa. En saanut kuvakokoja muutettua ja koko ATK takkuili. Huomasin, että onnistuin lietsomaan itseni niin huonolle tuulelle, että pelkäsin jo pilaavani ensinnäkin oman päiväni ja sitten kaikkien muiden, joiden kanssa olin tekemisissä. Eikä se ainakaan ratkaissut ongelmaa.

Ulkoilu auttoi.

Ongelma ratkesi, kun jätin hommat sikseen, painelin ulkoilemaan lapseni ja ystäväni ja hänen lapsensa kanssa ja myöhemmin tartuin asiaan uudestaan fressein mielin. Sitä ennen olin pannut merkille sen, etten edes yrittänyt muuttaa asioiden kulkua. Lietsoin ja velloin. Mutta joskus on niin, omalla kohdalla tosin enää hyvin harvoin. Olen tullut pitkän tien sieltä pimeästä valoon, ja se on parasta, mitä minulle on saattanut tapahtua.

Kaikki tunteet kuuluvat arkeen, ja jokaisena päivänä koemme ihan valtavan määrän erilaisia tunteita. Myös tunteita, joita emme halua ehkä ainakaan kovin usein kokea. Olisihan se mahtavaa olla aina iloinen, mutta elämä ei vain mene niin. Mutta olen jo kauan sitten vaikeiden aikojen päätteeksi päättänyt sen, että keskityn pääosin hyvään. Joskus ehkä pitää päättää, toisinaan taas sallia? Joka tapauksessa useimmiten sillä aurinkoisemmalla kadunpuolella kulkiessani voin niin paljon paremmin ja olen myös huomattavan paljon mukavampi ihminen muille.

”Kaikki hyvä saa tapahtua tänään.”

Mahtavaa perjantaita,

Jenny

Lue myös: Muutos alkaa tiedostamisesta