Lapset lentävät pesästä – OP Nano Kotivakuutus on nuorelle helppo

Kaupallinen yhteistyö. OP Nano Kotivakuutuksen myöntää OP Vakuutus Oy.

Lapset lentävät pesästä ja alkavat aikuistella – kotoa pois muuttamiseen liittyy niin paljon tunteita, että on hyvä, että edes kotivakuutuksen ottaminen on tehty helpoksi – suositus OP Nano Kotivakuutukselle.

Loppuviikosta saan kotiimme kylään vanhimman tyttäreni (21), joka muutti pois kotoa 1,5 vuotta sitten toiseen kaupunkiin. Olemme yhteydessä monta kertaa viikossa, mutta 160 kilometrin välimatkan ja meidän kummankin kiireiden takia emme näe joka kuukausi. Siksi onkin tosi hauskaa saada oma lapsi yökylään kesälomallaan ja kuulla kuulumisia niin töistä kuin kotoa.

Itse muutin kotoa vain 17-vuotiaana

Itsehän muutin pois lapsuudenkodistani vain 17-vuotiaana, mikä näin oikeasti aikuisena suorastaan kauhistuttaa minua. Jos välillä tuntuu, että olen nykyään jämähtänyt keski-ikäisyyden suohon, ja miten paljon eri asioita tuleekaan punnittua monelta kantilta ennen toimimista, en jaksa lakata ihmettelemästä sitä, miten olinkaan tuolloin noin (hullun)rohkea. Vanhin tyttäreni oli 20 alkaessaan aikuistella ja lentäessään pesästä. Keskimmäinen tyttäreni on nyt tuossa samassa iässä kun itse olin muuttaessani pois kotoa. Tuntuisi omituiselta, jos hän jo nyt pakkaisi kimpsut ja kampsut ja muuttaisi omaan kotiinsa. Totta kai se tulee tapahtumaan, mutta ei nyt toivottavasti ihan lähikuukausina.

Se on pakko sanoa, että kun seuraan tyttärieni ja heidän kavereidensa arkea, ainakin tuntuu siltä, että useimmat nuoret aikuiset ja aikuisuuden kynnyksellä olevat ovat jotenkin kypsempiä kuin itse ja omat kaverini olimme saman ikäisinä. Toki tiedostan senkin, että nykyään niin moni asia on erilainen kuin vaikka omana muuttovuonna 1995. Silloin vaihtoehtoja oli vähemmän,  netti teki vasta tuloaan, ja harvoilla yrityksillä oli edes kotisivuja. Silloin monet käytännön asiat, kuten kotivakuutuksen ottaminen, matkan varaaminen, tai vaikka työpaikan hakeminen piti hoitaa jonottamalla konttorissa tai esimerkiksi faksilla! Miten ihmeelliseltä nuo ajat muuten tuntuvatkaan nyt. Onneksi kehitys on todellakin kehittynyt!

Minä ja esikoiseni, joka on muuttanut pois kotoa 1,5 vuotta sitten.

Aikuistelun harjoittelua

Itsehän kuvittelin olevani tuolloin 17-vuotiaana jo todella aikuinen, enkä kovin aikuinen ollut vielä silloinkaan, kun olin muuttanut silloisen puolisoni kanssa yhteen ja saanut kaksi tytärtä. Se vasta olikin aikuistelun harjoittelua, se. Mutta onneksi sitä ei silloin tullut ajateltua niin, vaan kuvitteli, että kyllä sitä handlaa homman ja niinhän sitä sitten tekikin, kun ei ollut vaihtoehtoja. Ehkä se on nyt täällä nelikymppisenä kukkahattutätinä helppoa huudella paitsi tyttärille, myös nuoruuden itselleen, mitä olisi tehnyt toisin tai miten elämässä kannattaisi toimia. Vaikka elämässäni on ollut myös vaikeita vaiheita, toivon, että olen voinut toimia lapsilleni (kaikille kolmelle) kuitenkin esimerkkinä. Että monenlaista tapahtuu ja monenlaista sattuu, mutta lopulta kaikki järjestyy, kun asenne on valoisa ja ja on valmis tekemään asioita ja ottamaan asioista selvää, eikä vain mieti niitä. Sen sijaan, että miettii mokiaan, osaamattomuuttaan ja taitamattomuuttaan vanhempana, voi miettiä sitä, mitä kaikkea hyvää on lapsilleen voinut antaa, mitkä asiat ovat vahvuuksia vanhempana ja elämässä yleensä. Plussamerkkisiä asioita on kuitenkin paljon, paljon enemmän kuin miinuksia.

Siitä olin ihan helpottunut, että kun vanhin tyttäreni muutti pois kotoa, muutti hän poikaystävänsä luokse, eikä ihan kylmiltään yksin ja omilleen. Asunnon jakaminen kumppanin kanssa tarkoitti nimittäin sitä, että moni asia oli jo valmiina, kuten asunto, kotivakuutus ja vaikkapa sähkösopimus. On huomattavasti helpompaa alkaa aikuistella, kun on jo kumppani, joka on päässyt aikuistelussa vauhdikkaasti alkuun, ja tiedostanut  ja myös muistaa sen, mitä esimerkiksi yksin asuminen vaatii ja velvoittaa. Että esimerkiksi se kotivakuutus voi olla kullanarvoinen silloin, kun puhelin rikkoutuu, polkupyörä varastetaan tai kylppärissä tapahtuu vesivahinko.

Kuopukseni, esikoiseni ja minä. Niin ne lapset kasvavat, jopa se nuorin!

Kotivakuutuksen saa netistä parilla klikkauksella, faksia ei tarvita!

Olisin ollut itse tosi tyytyväinen, jos silloin 1995 olisi kotivakuutuksen ottaminen ollut yhtä helppoa kuin nyt. Paitsi että piti itse tutkia ja osata selvittää ja kysellä, mikä vakuutus itselle oli sopivin, sitä ei tosiaankaan saanut muutamalla klikkauksella netissä, kuten nykyään. OP Nano Kotivakuutus onkin tosi helppo kotivakuutus nuorelle ihmiselle, joka voi itse valita vakuutukseensa tarpeidensa mukaisen laajuuden. OP Nano Kotivakuutuksessa on tarjolla kaksi erilaista laajuutta: ”asunto” sekä laajempi vakuutus ”asunto ja tavarat”. Esimerkiksi vuokranantajat lähes aina vaativat, että asukas ottaa kotivakuutuksen. Silloin OP Nano Kotivakuutus on fiksu valinta, sillä OP Nano Kotivakuutuksen suppeampi, vain asunnon kattava vaihtoehto nimittäin usein riittää vuokranantajan vaatimuksiin. Jos siis aikuistelun aloittajalla ei ole vielä hirveästi kertynyt omaisuutta, ei tarvitse turhaan maksaa tavaravakuutuksista, jotka taas sisältyvät OP Nano Kotivakuutuksen laajempaan, asunnon ja tavarat kattavaan vakuutukseen. Kaikki asiointi hoituu netissä läppärillä tai vaikka kännykällä, eikä konttorissa tai puhelinpalvelussa tarvitse jonottaa. Ja iloinen uutinen tulee tässä: nyt sinä tai ehkä aikuistelua aloitteleva lapsesi voi tutustua OP Nano Kotivakuutukseen kuukauden ajan ilmaiseksi tästä linkistä, kokeilehan!

Nyt aikuisenakin tuntuu siltä, että hirveästi on muistettavaa ja asioita, joita pitää jatkuvasti hoitaa, varsinkin kun ei asu yksin, vaan tosiaan on vanhempi ja puoliso. Itse kirjoitankin nykyään ihan kaiken ylös, jotta ei tarvitsisi muistaa, mitä pitää muistaa. Siksi mieltä lämmittää se, että edes tämä kotivakuutusasia tulee olemaan helppo hoitaa sitten, kun se keskimmäisenikin joskus muuttaa kotoa omilleen. Mutta sitä toivottavasti saan vielä odotella.

Mahtavaa alkuviikkoa sinulle! Herättääkö pesästä lentäminen ajatuksia? 

Jenny

Tässä koko jengi viime syksynä. On se hienoa saada olla juuri näiden äiti.