Hyvä elämä

Sinulle, jolla on vaikeaa

Tässä on kirje sinulle, jolla on vaikeaa. Kirjoitin kirjeen vuosia sitten itselleni, mutta ehkä sinä saat siitä jotain apua.

Pätkän löydät myös Sisäinen voima -kirjastani.

Olet turvassa

”Mitään hätää ei ole. Et ole yksin. Asiat menevät, kuten ne menevät. Tulet vielä näkemään, että se, mitä nyt tapahtuu, tuo edes hitusen jotain hyvää mukanaan. Kiität kokemuksista, jotka muuttavat sinua lähtemättömästi.

Mutta nyt sinun tulee nähdä oma voimasi sisälläsi ja pyytää siltä viisautta ja energiaa selvitä kaikesta kohtaamastasi. Lakkaa keskittymästä lopputulokseen, sillä lopputuloksella ei juuri tällä hetkellä ole mitään väliä, koska olet tässä ja nyt. Luota siihen, että maailmankaikkeudessa asiat järjestyvät lopulta, kuten parhaaksi on. Kiitä tilanteista ja ihmisistä, joita olet elämääsi saanut. Ne, jotka sinua kipeimmin satuttavat, opettavat sinulle eniten. Juuri he auttavat sinua eniten matkallasi  parhaaksi versioksi itsestäsi, sellaiseksi, kuka oikeasti olet kaikki nämä vuodet ollutkin.

Onnea ei voi olla ilman surua, kaikella on vastakohtansa. Kun uskot itseesi, oli kyse kuinka tiukasta paikasta tahansa, vedät puoleesi sitä energiaa, joka lopulta oikealla ajallaan auttaa palasia loksahtamaan paikalleen. Sinun ei tarvitse määritellä, kysellä, analysoida tai luokitella sitä, miksi asiat menivät, kuten menivät. Ota täysi vastuu elämästäsi ja siitä, mitä se nyt on tai mitä se ei ole.

Usko, että sattumia tuskin on ja tiedosta se, että kaikkeen mielestäsi negatiiviseen liittyy jokin opetus. Lakkaa syyttämästä, taistelemasta ja tuntemasta syyllisyyttä. Anna asioiden olla ja tulla sellaisina kuin ne ovat ja tulevat. Tiedosta, että muutut heikommaksi, jos taistelet vastaan. Tiedä, että vahvistut, kun hyväksyt ja annat anteeksi. Kun kaikki tämä on ohi, olet viisaampi, rakastavampi, empaattisempi ja lempeämpi kuin ikinä olisit voinut kuvitellakaan.”

Arvatkaas mitä?

Niin kävi. Toki aikaa se vei, mutta kuitenkin.

Toivotan sinulle ihanaa torstaita, koska toivoa! Muista, että kaikki menee ohi.

Vastaisku ankeudelle

4 thoughts on “Sinulle, jolla on vaikeaa

 1. Suuri Kiitos tästä… kirjoitus sattui FB:n etusivulle kaverini tykkäämänä. Ohitin sen sivua selatessa ensin, mut otsikon vuoksi hieman pakitin ja lopulta luin…. Ei näitä tykkäysten kautta tulleita ehdotuksia tule luettua koskaan..
  Kiitos.
  Tallensin kirjanmerkkeihin ja tankkaan tätä uudelleen tarvittaessa.

  1. Kiitos, että jätit jäljen TyöPerheAngsti! Sillä lienee jokin tarkoitus, että palasit tekstin lukemaan.
   Mahtava kuulla, että tallensit ja tankkaat ja että tykkäsit.
   Toivotan sinulle aurinkoista viikonloppua ja voimaa alkavaan viikkoon :)

 2. Siis tämä. Ponnahti facebookkini etusivulle, satuin tylsyyttäni lukemaan tämän tekstin. Ja ihan ekoista riveistä, pillahdin itkemään. Elämäntilanteeni on sellainen, että tämä teksti, oli juuri mitä tarvitsin. En voi kiittää sinua tarpeeksi, haluan vain että tiedät, pelastit minut. Kiitos.

  1. Kiitos Lostandfound kauniista kommentistasi, joka sai minut kananlihalle välittömästi <3 Niin hienoa, että tavoitit tämän, kun kerroit sitä tarvinneesi. Toivotan paljon voimaa sinulle uuteen päivään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *