Tavoitteen siirtäminen ei ole luovuttamista

Tavoitteen siirtäminen ei ole luovuttamista. Sellaista mietin juuri tällä viikolla. Kesäkuu on hurahtanut sellaista vauhtia, että hyvä kun pysyy itse mukana. Näin ensimmäisenä loma-aamuna totesin, että itse asiassa nyt tuntuu siltä, että olisin pärjännyt ilman lomaakin, jota aloin edellisessä elämänvaiheessa odottaa jo joskus helmikuussa, kääk.

Mutta kuten eräs viisas kommentoi minulle, niin eihän loman ”ansaitakseen” tarvitse olla ihan rikki ja poikki tai pahimmassa tapauksessa jossain uupumisen rajamailla. Itse asiassa aika ideaalitilanne on siirtyä lomalle hyvävointisena ja energisenä, koska kuten itsekin kirjoitin, eihän loman tarkoitus ole toipuminen kuluneesta vuodesta tai ehkä jopa viime syksystä.

Olen aika innostunut uudesta työstä, ja sillä on varmasti osansa tässä tunteessa, että loma ei olisi ollut ihan pakottavan tarpeellinen juuri nyt. Mutta kuten sanottu, parempi levätä silloin, kun virtaa riittää vaikka sitten pienen kylän verran.

Kesälomille lomps! Loma bäst!

Tavoitteen siirtäminen ei ole luovuttamista

Mielikin on kevyt, sillä päätin lykätä yhtä ajatukseni viimeisen vuoden tai ehkä jo pidemmänkin ajan vienyttä asiaa vähän eteenpäin tulevaisuuteen. Tiedän, että se on asia, jonka toteutuminen ja kesken oleminen stressaisi tai ainakin veisi kohtuuttoman paljon ajatuksiani, joten sen aika ei ole nyt, kuten vielä muutama kuukausi sitten kuvittelin.

Mutta koska elämäntilanteet muuttuvat, myös tavoitteet muuttuvat tai voivat siirtyä eteenpäin, eikä se ole huono asia. Se asia on odottanut minua jo pitkän tovin, joten vuosi sinne tai tänne ei tunnu enää missään. Nyt siis yritän keskittyä tähän hetkeen sen sijaan, että elän kovin paljon tulevaisuudessa, jossa olen tainnut elää pitkälti viime kesästä saakka. Onhan tässä hetkessä kaikki, mitä nyt tarvitsen ja haluan ja tämä hetki ja tämä elämäntilanne riittää juuri nyt. Se ei tarkoita sitä, ettenkö tekisi joka päivä jotain tavoitteen eteen.

Jos ennen olisin ajatellut, että tavoitteen siirtäminen tarkoittaisi luovuttamista, näen asian nyt siten, että kaikelle on aikansa. Tavoitteen siirtäminen voi olla myös rohkeutta tunnustaa itselleen tosiasiat. Tavoitteen siirtäminen voi olla sen ymmärtämistä, mikä voi olla liikaa jossain hetkessä.

Minä siirryn nyt lomille kevein mielin, mutta koska olen taas pitkästä aikaa päässyt vauhtiin kirjoittamisessa, blogi päivittyy, silloin kuin päivittyy.

Ihanaa ja iloista kesäkuun loppua just sulle!

Jenny

P.s. Sydän tuohon alas on tullut jäädäkseen. Saa painaa, kiitos <3

Valitse innostua – arki muuttuu iloisemmaksi

Sullahan ei oo mikään juoksijan kroppa

Huonoin valmistautuminen maratonille – rennoin juoksu ikinä

Nuuksiossa juoksemassa alppijengin kanssa