Tee sovinto elämänhistoriasi kanssa (+ kirja-arvonta)

Suuri osa meistä on kokenut elämässään vaikka mitä, mutta suuri osa meistä ei muista, jaksa, ehdi tai oivalla antaa itselleen arvoa ja kiitosta siitä, minkälaisista myllyistä on selviytynyt aiemmin tai myöhemmin jotakuinkin semiehjänä.

Vastaisku ankeudelle

Tänään kun kävelin kaupungilla, yhtäkkiä teki mieleni sanoa itselleni, että oot sä kuule aika muikkeli. Että mietipä, miten hienosti oot selvinnyt monesta isosta keissistä, jotka ovat vavisuttaneet elämän pohjarakenteita kertarysäyksellä paljon tai sitten asioista, jotka ovat vaikeuttaneet sun arkea vähän kerrallaan, mutta ihan helvetin kauan. Että kuule, hyvä sä.

Ja sitten kuulin aplodit korvissani ja olin tosi tyytyväinen ihan kaikkeen, myös niihin isoihin ja pieniin, musertaviin ja vähemmän musertaviin vastoinkäymisiin ja huomasin, miten ihanaa on ollut tehdä sovinto oman menneisyyden ja elämänhistorian kanssa.

Vastaisku ankeudelle

Tee sinäkin paras päätös ikinä

Minä uskonkin, että paras päätös, minkä voimme tehdä, on tehdä sovinto menneisyyden kanssa. Yksinkertaisesti vain kannattaa nähdä se, mitä kaikkea tapahtunut, oli se sitten mitä tahansa, on opettanut ja millaiseksi se itseä on muuttanut. Omista vahvuuksista on syytä myös olla kiitollinen. Siitäkin saa iloita, että vaikeimpanakin hetkenä jaksoi selviytyä.

Aina arjessa ei ehdi nähdä sitä, miten pitkälle on tullut, missä seisoo juuri nyt. Sitäkään ei huomaa välttämättä, että on kulkenut jo pitkän matkaa selviytymisen maaliviivan ohi, eikä tarvitse enää selviytyä metriäkään.

Se ei ole omakehua, että näkee itsensä voittajana elämän isoissa myrskyissä. Itseään saa ja pitää onnitella siitä, että on jaksanut elää kaiken läpi ja itsekin on muuttunut.

Vastaisku ankeudelle

Jaksa tehdä töitä itsesi kanssa

Ajattele vaikka omaa historiaasi. Miten hienoa on jälkeenpäin ymmärtää se, että huonoinakin päivinä jaksoit ottaa vastuuta elämästä, tunteista, kokemuksista ja tästä hetkestä. Jaksoit tehdä töitä itsesi kanssa, jotta voisit tehdä lisää töitä itsesi kanssa.

Kukaan meistä ei tule olemaan koskaan täysin ehjä tai täydellinen. Ihminen vain on sellainen, sinäkin, vähän romu ja rikkinäinen. Silti vanhojen muistojen ei tarvitse enää satuttaa lisää. Ja lopulta näkee nekin työntämässä itseä kohti tätä hetkeä. Valoa, rakkautta ja kirkkautta, arkea, jota ei vaihtaisi koskaan enää pois.

Miten mahtavaa onkaan saada olla ja hengittää täällä ja kokea niin paljon erilaisia asioita.

Ihan vain kaiken tämän kunniaksi haluan laittaa eteenpäin kolme kappaletta Sisäinen minä – Uusi elämä eron jälkeen -kirjojani. Arvontaan osallistut kommentoimalla tämän postauksen alle, miten sinä ilahdutit viimeksi jotakuta kanssaihmistä. Laittakaa te hyvät tekonne jakoon, niin minä laitan kolme kirjaa jakoon.

Arvontaan voi osallistua keskiviikkoon 14.12. klo 24 mennessä. Signeeraan kirjat ja nakkaan ne postiin, niin ehtivät vielä jouluksi uusiin koteihinsa. Voittajille ilmoitan henkilökohtaisesti ja myös täällä blogissa.

Mahtavaa uutta viikkoa!

Lue myös: Vuoden 2016 parhaat oivallukseni ja Sisäinen minä -erokirja

Vastaisku ankeudelle