Mitä tehdä, kun paino jumittaa?

Mitä tehdä, kun paino jumittaa paikallaan? Onko oikeasti niin, ettei liki nelikymppisenä voi syödä juuri mitään vai onko pulma se, että syön liian vähän? Kaipaan sinun apuasi, joka on kokenut samaa. Tämä on pieni murhe maailman mittakaavassa, mutta silti kiinnostelisi saada tilanne korjattua.

Vastaisku ankeudelle

Aiemmin syksyllä pidin ruokapäiväkirjaa, josta personal trainerini Tuukka totesi, että kaloreita saisi olla enemmänkin. Tosin nyt kun selailin saamiani kommentteja, olivat monet hyvät Tuukan ehdottamat parannusvinkit vain vaivihkaa unohtuneet minulta, kuten kasviksien lisääminen, hedelmien ja marjojen syönti ja heti treenin jälkeinen välipala. Voi minua. Toki ymmärrän sen, ettei kukaan muu voi muuttaa ruokavaliotani kuin minä itse. Täytyykin taas jutella asiasta seuraavissa treeneissä hänen kanssaan ja pyrkiä myös noudattamaan niitä hyviä vinkkejä, joita saan.

Jotenkin vain on vaikeaa syödä enemmän ja miten niitä hitsin kasviksia saisikaan tungettua joka aterialle? Jos syön lounaan ulkona, syön kyllä runsaasti kasviksia, mutta kotona yksin ollessa kyse lienee laiskuudesta… Sitähän tulee vedettyä vaikka kylmiä lihapullia suoraan paketista tai syötyä keitettyjä kananmunia (ehkä tässä jo vastasin otsikon kysymykseeni!!). Vaikka toki tiedän, ettei sen parsakaalin keittämiseen kulu kuin viisi minuuttia. Varsinaisesti en ole kieltänyt itseltäni mitään, sillä mikään nälkäkuuri ei tosiaankaan ole juttuni. Silti ihmettelen, että teen niin tai näin, paino se vain pysyy samoissa lukemissa. Jotain lienee vialla. Stressiä? Hormonit sekaisin?

Haaveissa kutosella alkava numero

En ole päässyt kunnolla urheilemaan vieläkään flunssan jälkeen, sillä ääni on maassa ja yskä vaivaa, tosin joka päivä olo on edellistä parempi. Olen käynyt ohjaamassa muutaman tunnin himmaillen, mutta rääkki-hikiliikunta on toistaiseksi haave vain. Ensi viikolla aion raahautua joogaan, vaikka mitä tapahtuisi. Tämä viikko on vielä hektinen töissä, mutta sitten alan hiljentyä pikku hiljaa joulun viettoon.

Muuten treenit ovat sujuneet hyvin, ja kuukausi sitten sain itseni ängettyä sortseihin, joita en toukokuussa edes saanut jalkaani kunnolla, sillä ne jymähtivät puolireiteen. Huomaan myös, että vararengas vyötäröllä kaventuu. Silti paino on pysytellyt aikalailla samoissa luvuissa, mitä nyt jojotellut muutamia kiloja ees taas. Voima on varmasti lisääntynyt, keho on ehkä muokkautunutkin, erityisesti yläkroppa, mutta vaaka se vain näyttää samaa. Onkohan se rikki? Kyse ei voi olla painonpudotusta kompensoivasta lihasmassankaan kasvusta, sillä salilla en ole käynyt niin paljon syksyn aikana ja nyt sairastellessa en luonnollisesti lainkaan.

Tuntuu, että jos päivän tai parikin syö mitä sattuu, se näkyy vaa’assa heti. Se turhauttaa, vaikken mitään missinmittoja ole hakemassakaan. Olisi kuitenkin kiva joskus päästä lukemiin, jotka alkavat kutosella nykyisen seiskan (78) sijaan.

VAstaisku ankeudelle

Miksi säännöllinen syöminen on vaikeaa?

Myös säännöllisesti syöminen näyttää nykyään olevan jälleen kompastuskiveni. Aamupalaksi vedän aina satsin kaurapuuroa maidolla ja oivariinilla, ja sekin on alkanut kyllästyttää. Välipalaksi tulee syötyä usein leipää, kun en muuta keksi tai sitten mitään ei ole kaapissa. Olen ehkä tehnyt tästä isomman numeron päässäni kuin se on, mutta kun ei ole kokkaajaihminen, ei ole kokkaajaihminen.

Kaipaisin erityisesti helppoja välipala- ja aamupalavinkkejä. Ruoanlaitto lapsille on helppoa ja usein syömme puolison tekemiä ruokia, mutta omat syömiset ovat linjaa painajainen tällä hetkellä. Tuntuu, että kaikki mitä suuhuni laitan vain nostaa vaa’an lukemia tai on epäterveellistä.

Olisi ollut ihana aloittaa uusi vuosi notkeana ja sorjana, mutta olo on enimmäkseen kuin norsulla posliinikaupassa. Toki tiedän, että tämä pitkittynyt flunssakin vaikuttaa, kun ei pääse treenaamaan, alkaa pääkopassa puristaa housun vyötärön kanssa kilpaa.

Kaipaan siis nyt apuasi! Oletko itse kärsinyt jumittuneesta painosta ja miten olet lähtenyt tilannetta purkamaan?

P.s. Vielä ehdit osallistua Sisäinen minä -kirjan arvontaan!

VAstaisku ankeudelle