Telkkaria, radiota ja vähän työmatkajuoksua

Vasta keskiviikossa mennään ja kolme haastattelua on jo hoidettu tällä viikolla. Eilen olin keskustelemassa elämäntapojen muuttamisesta Huomenta Suomen lähetyksessä sekä Huomenta Suomi Extrassa (jälkimmäisessä oma osuuteni alkaa noin 10 minuutin kohdalla). Tänään piipahdin Radio Helsingissä, huomenna ja perjantaina on lehti- ja verkkomediahaastattelujen vuoro. Lauantaina minua jututetaan Easton-kauppakeskuksen hyvinvointipäivässä klo 15.  Ja teiltä saan päivittäin palautetta Uuteen nousuun -kirjastani, mikä on ollut ihan mahtavaa. Kiitos! Kirjastani on myös blogannut esimerkiksi Anna Saivosalmi ja Sivuraiteilla-blogin Emilia. Telkkaria, radiota ja vähän työmatkajuoksua, koska ilman jälkimmäistä en juuri ehtisi tälläkään viikolla liikkumaan.

Telkkarimeikki naamalla.

Työmatkajuoksua suuntaan jos toiseen

Juokseminen on tällä viikolla pitkälti työmatkajuoksun varassa ja voin vain haaveilla pitkistä lenkeistä, mutta sellaisen aika koittaa toivottavasti jo ensi viikolla. Koska tekemistä on ollut niin paljon, olen pyrkinyt ottamaan kaikin puolin iisisti. Eilen juoksin pidemmän kaavan kautta kotiin 8,5 kilometriä ja aamulla lapsen koululta työpaikalle 4,7 kilometriä. Jätin eilen kaikki tavarat aina talvitakkia myöten työpaikalle, jossa ne sitten odottivat minua tänä aamuna. Tarkoitus oli juosta toinen lyhyt setti vielä illalla lapsen treenien aikana, mutta treenit onkin peruttu. Ehkä jumppaan kotona, jos on sellainen fiilis, ehkä en, vielä ei voi tietää.

Olen kuitenkin hyväksynyt sen, että tällä hetkellä liikunta kertyy pienemmistä puroista. Siinä auttaa toki se jokainen askel lasketaan -asenne. Ajattelen, että teen sen, minkä ehdin ja kaikki se, minkä ehdin tehdä, on kotiin päin. Tämä hetkinen ajanjakso kun ei kestä ikuisesti tämäkään.

En stressaa siitäkään, että altaaseenkin olisi ehdittävä. Ilmeisesti onnistuin tosiaan joutumaan – anteeksi pääsemään – työpaikkani hiihtojoukkueeseen, joka osallistuu maaliskuun alussa Vasaloppet-kisaan Ruotsissa. Onneksi tuo 90 kilometrin osuus, jonka tulen sitten elokuussa muuten juoksemaan Ultravasan-kisassa, on jaettu viiden hiihtäjän kesken. Toivon saavani lyhyimmän, 9 kilometrin matkan!

Palautumista ei voi jättää vain yöuniin

Erityisesti hektisinä aikoina pitäisi huolehtia siitä, ettei palautumista jätä vain yöunien varaan. Itsekin pyrin pitämään päivän aikana pieniä breikkejä ja liikkumaan mahdollisimman paljon kävellen ja ulkona. Sekin auttaa, ettei koko ajan tuijota tietokoneen ruutua vaan katsoo silloin tällöin vaikka ulos ikkunasta.

Taukojumppaakaan ei saisi unohtaa, sillä jatkuva istuminen ei ole hyvä juttu. Paljon istuvan on tärkeää nousta jaloittelemaan kerran tunnissa, mutta tunnustan, en kyllä itsekään nouse noin usein ylös. Syytä olisi, sillä jatkuva istuminen kuitenkin aiheuttaa painetta lannerangalle ja jäykistää selkää, koska se hidastaa kehon aineenvaihduntaa ja verenkiertoa.

Niin paljon on asioita, joita olisi hyvä tehdä! Mutta aina ei vain ehdi eikä aina edes jaksa. Se, että tekee edes jotain säännöllisesti, saa riittää. Ja muista, että jokainen askel ja liike lasketaan. Jokainen!

Iloa keskiviikkoon,

Jenny

TERVETULOA INSTAGRAMIIN 

TERVETULOA FACEBOOKIIN

Lue ja laita hyvä kiertämään:

Ylikierrostelun rauhoittelua ja haastattelu Fit-lehdessä

Elämänmuutos vie aikaa ja vaatii toistoa – mutta yhtäkkiä huomaa, että kaksi vuotta on kulunut

Uuteen nousuun – löydä energisempi elämä -kirjani on ilmestynyt

Vuoden 2018 juoksutavoitteet menivät aikalailla persiilleen