Toiveita, ei odotuksia

Ulkona on harmaata, mutta sydämessä paistaa aurinko. En pode minkäänlaista joulustressiä, vaikka kaikki on jouluun liittyvä on levällään ja ensi viikolla työhommien kanssa tulee kiirettä.

Tuntuu siltä, että tämä vuosi vain hurahti ohitseni. Vaikka kuopukseni Piksu toikin valon tullessaan, hyvä niin, en jää tätä(kään) vuotta kaipaamaan. Toki kaikenlaiset muistot, niin hyvät kuin huonotkin, ovat tapahtuneet, mutta nykyinen ja silloinen tilanne on aina eri. Ennen oli ennen ja nyt on nyt.

Mietin juuri, että ennen tähän aikaan olisin jo innoissani täyttänyt uutta kalenteria. Nyt minulla ei vielä edes ole sellaista. Ennen olisin jo elänyt ajatuksissani ohi joulun ja siirtynyt tulevaan. Hyvä fiilis, kun ei ole kiire minnekään, ei edes ensi vuoteen.

Enkä muuten aio tehdä yhtäkään uudenvuodenlupausta, vaikka on minulla paljonkin toiveita, tavoitteita ja ajatuksia tulevasta. Mutta odotuksia, niitä minulla ei enää ole. Elämä tulee sellaisena eteen niin kuin sen on tarkoitus. Se ei tarkoita sitä, ettenkö itse näkisi vaivaa asioiden eteen. Ehkä se vain tarkoittaa enemmän sitä, että en odota muilta ihmisiltä tai asioilta sellaista, minkä olen luonut vain omassa päässäni ja mielikuvissani.

Toivon kuitenkin olevani ainakin entistä vastaanottavaisempi ja ymmärtäväni omia reaktioitani paremmin ja sitä kautta toivon tekeväni viisaita valintoja. Kun se vain niin menee, että jokaisesta omasta teosta ja ajatuksestakin on seurausta paitsi itselle, myös muille ihmisille. Ja ne tilanteet: Emmehän oikeasti reagoi ympäristöön vaan omiin tulkintoihimme siitä. Ajatuksemme eivät ole tosiasioita, nehän ovat vain omia ajatuksiamme. Ajatukset vahvistuvat, kun niihin kiinnittää huomiota. Ajatukset myös hiipuvat, jos ne jättää huomiotta. Itse ainakin tarvitsen yhä vain harjoitusta tuossa ajatusteni hiivuttamisessa.

Paitsi ajatuksiin, myös tunteisiin aion kiinnittää entistä enemmän huomiota. Entistä enemmän pyrin yhdistämään tunteen ja tilanteen. Mikä saa minut nauramaan? Mikä minua ärsyttää? Mikä tekee minut iloiseksi? Miksi jokin asia tekee minut surulliseksi?

Good things! Maailmaa ei muuteta välinpitämättömyydellä. Enkeli. Hyvä katutolppa.