Treeni

Tsup, kausi korkattu

Korkkasin eilen uuden treenikauden ohjaamalla ensin sisäpyöräilyn ja sitten intervalli-keskivartalotunnin Meilahdessa. Jälkimmäisellä tunnilla olimme liikkeellä 30 minuuttia, ja loppuajan teimme selkä- ja vatsalihasliikkeitä. Olin valvonut Piksun kanssa lähes koko yön ja nukkunut vain puolen tunnin päiväunet, mutta jaksoin todella hyvin. Sisäpyöräilyssä teimme minulle jo tuttua ohjelmaa, ja asiakkaat vaikuttivat tyytyväisiltä.

Olen ohjannut nyt jota kuinkin 11 vuotta, Meikussa kolmisen vuotta. On hauskaa, että moni asiakas uskaltautuu juttelemaan ja joistakin on tullut jopa ystäviä tai ainakin tuttuja. Mielelläni kuulen myös palautetta ja asiallisista, korjaavista kommenteista pyrin kyllä ottamaan opikseni. Eilen eräs kuukauden treenitauon pitänyt henkilö totesi tunnin jälkeen, että luuli kuolevansa lopputunnista! Otin sen positiivisena palautteena, hih! Siitä se taas lähtee sujumaan!! Lihasmuisti palaa pian, kun on ennenkin treenannut.

Intervallitunnilla onnistuin sitten lietsomaan itseni aivan hurmioon! Olin etukäteen pelännyt, miten saan pitkästä aikaa puoli tuntia kulumaan lähes perusliikkeiden varassa, mutta siitä ei ollut pelkoa. Fiilis oli mitä mahtavin, kun lähes 50 tyyppiä jorasi, hyppi, juoksi ja aerobiccasi täysillä, vau! Itse olin ihan että flow! Tätä lisää. Pulppusin hyvää fiilistä ja energiaa vielä pitkään tunnin jälkeenkin.

Ohjaaminen on kyllä ihan yhtä paljon minun juttuni kuin kirjoittaminenkin. Haluan tehdä kumpaakin, ja olen onnekas, että se on mahdollista. Tuntien taannoinen radikaali vähentäminen toimi hyvin, löysin kadonneen motivaationi ja lähden ilolla ohjaamaan. Se on oikeasti hauskaa ja nautin joka sekunnista. On mahtava tunne saada jengiä liikkeelle, tsempata heitä hyviin suorituksiin ja eteenpäin kohti omia liikuntatavoitteitaan.

Vaikka pyrinkin minimalismiin muussa elämässäni, treenivaatteista en 0le valmis tinkimään. Pari vuotta sitten kirjoitin aiheesta kolumninkin. En ikinä voisi liikkua lököverkkarihousuissa, sisäpelikengissä ja kulahtaneessa t-paidassa. Kunnon treenikamat päällä olla pitää. Itse suosin Niken jumppavaatteita ja tossuja. Topin ja housujen tulee olla samaa merkkiä, mieluiten myös kenkien. Sisäpyöräilyssä tämä ei onnistu, sillä jalassa ovat Shimanot, nuo spinningkenkien Rolls Roycet. Kunnolliset treenivaatteet paitsi istuvat hyvin, ne myös motivoivat! Kannattaa kokeilla.

 

 

 

 

8 thoughts on “Tsup, kausi korkattu

  1. Joo, asiakaspalvelu avaa klo 6.45, eli hoituu kyllä. 7,50 e on kertamaksu, aika edullinen, tykkään. Tervetuloa!!

  1. Jee, teretulemast!
   Meikussa mulla ei oo kun aamuspinu, mutta perjantaisin myös pumppi ja intervalli-keskivartalo. Tunteja lisäks Otaniemessä. Ma BP klo 13 (Otaniemi), ti perusspin klo 7 (Meikku) ti intervallispin klo 19 (Otaniemi), ke perusspin klo 7.15 (Otaniemi), pe 16 intervalli-keskivartalo ja 17 BP (Meikku) La vuorottelen 10 BP ja 11 intervallispin (Otaniemi.)
   Tuu Meikkuun, siellä on toooosi kiva sali.

 1. Jenni jee! haluan tulla sun tunnille, mihin voin tulla? :) et taida enää olleskaan ehtiä elixiaan treenaamaan, nyt kun sulla on niin paljon ohjauksia… meikä aloittaa treenit siellä huomenna!
  ja juuh, treenikamojen pitää olla hyvät. nike toimii; hyvät koot, mallit ja niin paljon pirteitä värejä! treeni-intoa !!!

  1. Moi Vuokko!
   Me aletaan Frejan kanssa käydä Salmisaaressa vauvajumpassa tiistaisin! Ja kyllä mä aion sinne ennättää myös itsekin. Mä ohjaan enää Yliopistoliikunnalla eli Unisportilla. Tuu joku kerta Meilahteen spinnaa, siellä on hyvä sali! Mulla ei oo Meikussa kun aamutunti, mutta tuurailen siellä iltaakin säännöllisesti.

 2. Samaa mieltä treenivaatteista! Itselläni tosin on tuo kenkäpuoli tällä hetkellä hieman rempallaan, mutta tekstiilit ovat upouusia. Rahatilanteen vuoksi H&M:ltä, mutta olen havainnut sen puodin urheiluvaatteet oikein hyviksi ja toimiviksi.

  1. Stadiumissa on edullisia Niken toppeja ja myös Budget Sportista oon niitä ostanut. H&M varmasti pätevä myös.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *