Uusi kesätukka kasviväreillä

Uusi kesätukka kasviväreillä

Meikäläisellä on uusi kesätukka, jossa on käytetty kasviväriä.

Käyn aina samalla kampaajalla, joka on itselleni jo ystävä enemmän kuin kampaaja, mutta muutama viikko sitten päätin repäistä. PR-toimisto Sugar Helsinki kutsui minut testaamaan Radico Colour Me Organicin Intiassa valmistettua Ecocert-sertifioitua kasvivärisarjaa yhteistyössä Tukkatalon kanssa. Ajatus kasviväreistä palautti minut salamana jonnekin 1980-luvulle. Muistin turkoosikultaisen henna-pakkauksen ja äitini istumassa saunassa hennaväri hiuksissaan pyyhe päänsä ympärillä. Olikin siis ehkä jo aika päivittää tietämystä kasvipohjaisista hiusväreistä.

Ennen ja jälkeen. Tyvi tummeni vielä tästä hieman seuraavina päivinä. (Kuvat: Säde)
Edellisestä kampaajareissusta oli kulunut hieman liian pitkä aika. (Kuva: Sinan Adnan)

Turvallisempi hiusten värjäys kiinnostaa kyllä, sillä aika ajoin hiusten värjäämisen haitat mietityttävät. Juuri siitä syystä kasvatinkin pari vuotta sitten mustan värin kokonaan pois hiuksistani, oli muuten karmea urakka. Ja niinhän siinä sitten kävi, että sorruin mustaan pian uudestaan, koska oma maantienharmaa raitoineen tuntui turhan lällyltä. Tiedostan toki hapetevärien vaarat, mutta toisaalta, voihan sitä käydä mitä vain, missä vain. Toistaiseksi jatkan siis mustalla, mutta mieli voi muuttua milloin tahansa. Huomisesta ei tiedä kukaan.

Tukkatalo oli itselleni nimenä tuttu, mutta en ollut koskaan ollut heidän asiakkaanaan. Tukkatalo on perheyritys ja sitä pyörittävällä Johannalla on kymmenien vuosien kokemus kampaajan työstä. Nykyään Tukkatalossa tehdään paljon sekä kampaajalle että asiakkaalle turvallisempia värjäyksiä, sillä käytössä on Safe Hair Salon -konsepti. Vajaa 15 vuotta sitten Tanskasta lähtöisin olevassa Safe Hair Salonissa haitallisimmiksi todetut kemikaalit on listattu eikä niitä myöskään käytetä.

Espoon Keilaniemen Tukkatalo-toimipisteessä minut otti käsittelyynsä Säde. Yhtään ei jännittänyt mennä itselle vieraan kampaajan tuoliin, vaan päinvastoin, annoin hänelle täysin vapaat kädet esimerkiksi hiusteni pituuden suhteen. Harvoin ehdin aamulla hiuksiani suoristaa tai muuten laittaa, joten ajattelin, että lyhempi malli on helpompi. Enkä ole katunut! Päinvastoin: olen jopa harkinnut vielä lyhempää tukkaa, jonka oma kampaajani saa pätkäistä ennen kesälomia.

Säde sekoittamassa väriä.
Aikamoista liejua, mutta hyvä tuli.
Kukkuu, tässä vielä jännitetään!

Johanna kertoi, että kasviväri on suoraväri, joka myös hoitaa hiuksia. Se ei avaa tai vaurioita hiusta, sillä suoraväripigmentit kiinnittyvät hiuksen pintaan. Kasviväri on kuitenkin kestoväri ja pysyy hiuksissa yhtä hyvin kuin perinteiset hapeteväritkin, joita itselläni on käytetty aina aiemmin. Koska hiukseni olivat mustat, kasviväriin sekoitettiin Elumen-suoraväriä, jotta lopputulos olisi mahdollisimman tumma. Elumen ei myöskään sisällä samoja vaaralliseksi todettuja kemikaaleja kuin perinteinen hapeteväri. Elumenin vaikutus perustuu suoravärjääviin väripigmentteihin, jotka imeytyvät syvälle hiukseen ja ankkuroituvat sinne.

Itse olin tosi tyytyväinen Elumenin ja Radicon väreillä saatuun lopputulokseen ja ensimmäiseen kasvivärikokeiluun. Hiukseni olivat käsittelyn jälkeen kauniin kiiltävät ja hyväkuntoiset. Sain ohjeen, että hiuksia ei saisi pestä pariin päivään, sillä väri tummenee muutaman päivän ajan eikä todellinen lopputulos ole se, joka kampaajan tuolissa on nähty. Tätä ohjetta en ihan pystynyt noudattamaan, sillä hiuksissa oli voimakas tuoksu. Seuraavan päivän maltoin vielä kulkea pää heinältä ja navetalta tuoksuen, mutta kun kuusivuotiaskin alkoi huomautella, että haisen, niin oli pakko mennä hiustenpesulle. Haju tosin ei ollut mitenkään sietämätön, vaan se palautti minut lapsuuteeni ja ihaniin kesiin Mäntyharjulla, kun sain hoitaa mullikoita ja paimentaa lehmiä sekä osallistua monenlaisiin maatalon puuhiin. Vaikka pesin hiukset jo seuraavan päivän iltana, juuren lopputulos oli tumma, vaikkei yhtä musta kuin muualla hiuksissa. Ero ei ollut kuitenkaan silmiinpistävän eikä viikkojen jälkeen juurikasvu ole vielä häiritsevää.

Lopputulos oli hyvä. (Kuva: Sinan Adnan)
Hiukset tänään töissä.

No mutta. Menisinkö uudelleen ekokampaajan tuoliin?

Kyllä menisin. Olin tyytyväinen lopputulokseen.  En kuitenkaan innostunut kasviväreistä vielä valtavasti, mutta paikoin olen hitaasti lämpenevää sorttia. Olenhan vasta ottamassa muutenkin ensiaskeleitani luonnonkosmetiikan parissa. Olen tyyppi, jonka meikkipussista löytyy kaikkea Lidlin maskaran ja luksustuotteiden välistä. Kasvivärit ovat varmasti koko ajan enemmän tätä päivää ja on hyvä, että löytyy vaihtoehtoja, myös allergisoituneille.

Värjäisinko kasvivärillä hiukseni kotona?

En, mieluummin menisin sinne ammattilaisen luokse. Vaikka kasviväreillä on mahdollista värjätä myös kotona, kärsivällisyyteni ei sellaiseen riitä. Näen jo silmissäni sotkun kylpyhuoneessa, värjääntyneet korvat ja läikkiä siellä täällä.

Oletko sinä kokeillut kasvivärejä tai suoravärin ja kasvivärin sekoitusta? Uskallatko värjätä hiuksia normi hapeteväreillä?

Torstai, toivoa!

Jenny6 thoughts on “Uusi kesätukka kasviväreillä”

 • Näytät tosi hyvältä♡
  Vihdoinkin olen ”päässyt” onnelliseen olotilaan, kiitos perintötekijöiden…enää ei tarvi värjätä hiuksia ei puske minkäänvärinen juurikasvu kun on luonnon harmaa / valkoinen. Kaikki sävyt on kokeiltu blondista, brunetteen, jopa punaisen kautta mustaan. Vuosien värjäysrumpa on nyt niin ohi ja täytyy myöntää, viihdyn erittäin hyvin! Sun ikäisenä mulla oli just musta polkka OMG!
  Samoin sinulle…Torstain toivoa♡

  • Kiitos Kirsi! Mä niin oikeastaan jo odotan tuota vaihetta, kun hiukset ovat hopeaa! Sehän on ollut muutenkin muodikasta tässä viime vuosina. Värjäysrumba on aika väsyttävää, mutta toistaiseksi siis vielä hyvinkin tiiviisti värjäysrumbassa 🙂
   Sullakin ollut musta polkka! Vau! Mutta pakko sanoa, sä näytät upealta ja sun hiukset on täysi kymppi, mitä olen Instakuvista nähnyt.
   Ihanaa viikonloppua ja aurinkoa!

  • Kiitos Westend Mum! Kampaajan jälkeen sitä on kuin uusi ihminen 🙂 Sama juttu, kun on käynyt hierojalla! Kyllä se lookin edes pieni freesaus tekee kummasti taikoja itselle, niin ulkoisesti kuin sisäisesti!
   Aurinkoa viikonloppuusi!

 • Värjään hiukset yksinomaan kasviväreillä 🙂 jossain kuutisen vuotta sitten kotiuduin punaiseen ja etsin siitä seuraavat vuodet oikeaa sävyä, kunnes tietoisuuteeni tuli henna ja muut kasvivärit. Ja ah, rakastuin heti! Väri on elävä ja luonnollinen. Se muuttuu valosta riippuen ja istuu täydellisesti muuhun väritykseen. (Vaalea posliiniho mutta tummat silmät 😀 markettivärien tumma kypärä jätti aina sairaalloisen näköiseksi kunnes väri haalistui, mutta tumma hennapuna vaan korostaa positiivisesti).
  Ja sitten se ei edes haalistu kuluneen näköiseksi värioksennukseksi, vaan väri pysyy kauniina vaikka enin kiilto ja syvyys vähän hälvenisikin. Ja auringossakin se haalistuu kuten oma väri!
  Värjäys on kyllä yksi rumba, mutta siihenkin tottuu. Varsinkin kun värin pysyvyyden takia tarvitsee sietää vain juurikasvua, pystyy värjäyskerrat venyttää kolmeen, korkeintaan neljään vuodessa.
  Toki kasvivärit ei varmaan sovi kaikille, ainakaan kotivärjäykset. Se vaati jonkin verran opettelua, lopputuloksesta ei voi olla varma, eikä väriä voi helposti vaihtaa. Mutta jos kestää epävarmuustekijät ja haikailee hellävaraista ja peittävää, mutta luonnollista lopputulosta, kehotan ehdottomasti kokeilemaan.
  Mulla on siis tummanpunaiset hiukset ja vaalea juurikasvu, mutta multa kysytään silti säännöllisesti onko tämä minun oma värini 😀

  Toivottavasti kasvivärit sopii sullekin! Ainakin kuvien kautta lopputulos näyttää mitä mainioimmalta 🙂

  • Kiitos Nina kommentistasi! Mullakin on ollut joskus punaiset hiukset, ne ovat aluksi ihanat, mutta tosiaan ovat just haalistuneet. Olisinpa silloin tajunnut kokeilla kasvivärejä, kuulostaa ainakin tosi hyvältä ja lupaavalta.
   Itse käyn kampaajalla joka toinen kuukausi ja välillä vähän lipsun tästä tahdista. Mustassa hapetevärissä vain on se, että juurikasvun huomaa niin helposti.
   Kyllä voin hyvinkin uudemman kerran kokeilla kasviväriä. Mutta mukava kuulla sinunlaisen konkarin ajatuksia aiheesta. Kiitos!
   Ihanaa viikonloppua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *