Uusista asioista virtaa myös ”vanhaan” arkeen

Tein eilen koko päivän ihan uusia juttuja. Tai osittain uusvanhoja. Virtaa riitti! Sitten tulin kotiin, ja lähdimme hakemaan netistä tilaamani ruokaostokset autolla kotiin. Siivosin keittiön, aloin tehdä makaronilaatikkoa. Jumppasin, venyttelin ja tein jo tutuksi käyneet kehonhuoltoliikkeet lähinnä jaloille ja lonkalle. Siivosin kuivat pyykit pois telineeltä, pesin pari uutta konetta, ripustin vaatteet kuivumaan. Seurustelin perheen kanssa ja viihdytin kania. Vaihdoin muutaman viestin parin kaverin kanssa, laitoin puhelimen pois, tein iltapuuhat, menin sänkyyn ja otin kirjan käteen. Tunsin oloni onnelliseksi. Nukahdin yhdeksältä herätäkseni kymmentä vaille viisi. Olin nukkunut ilman heräämisiä lähes 8 tuntia ja ilta kotona oli ollut tosi kiva ja tehokas.

Olin tyytyväinen vielä aamullakin siitä, miten paljon olin saanut asioita tehtyä, tuosta noin vain. Välillä kotona työpäivän jälkeen nimittäin oli tuntunut, ettei aikaiseksi saa oikein mitään. Toki sitä silti tekee asioita, mutta erilaisella fiiliksellä, ei niin innokkaana. Eilen olo oli niin tehokas, ja tein asioita mielelläni. Joskus taas pelkkä iltaruoan keksiminenkin voi olla työn ja tuskan takana eikä oikein jaksa keskittyä perheeseen tai kotitöihin, sitä mieluummin sukeltaa jonnekin somen maailmaan, vaikka tietää, ettei elämä siellä ole. Arki on elämäni juhlaa, ja tykkään tasapaksusta tekemisestä, mutta kyllä vain uudet asiat silti tuovat ihmiselle uutta virtaa.

Uskalla tehdä uutta, muuten et saa tietää, missä voit olla hyvä

Ehkä eilinen olo johtui siitä, etten ollut koko päivää tietokoneella, kuten yleensä? Tietokonetta en voi jatkossakaan hommissani välttää, mutta tekipä hyvää tehdä muutakin kuin vain tuijottaa ruutua. Toisena asiana mietin sitä, että ehkä illan tehokkuus johtui siitä, että olin päivän aikana oppinut ja kuullut uusia asioita sekä saanut miettiä ihan uusia juttuja. Uskon, että jokaisella ihmisellä on lahjoja. Välillä on uskallettava tehdä jotain ihan uutta, koska muuten ei ehkä saa tietää, missä voisi olla hyvä. Niistä uusista jutuista saa sitten sitä energiaa myös siihen ”vanhaan” arkeen, ja kaikki tekeminen muuttuu mielekkäämmäksi.

Mutta ihminen toistaa itseään. Vie aikaa, että uskaltaa sulkea vanhoja ja avata uusia ovia. Kyse ei aina ole edes siitä, että emme tietäisi, miten meidän kannattaa toimia, vaan siitä, että emme vain muuta toimintatapojamme. Jämähdämme kuukausiksi ja vuosiksi toistamaan samoja riittejä ja tekemään asioita samalla tavalla. Sen sijaan jos vain tietoisesti pysähtyisimme tutkimaan tapojamme olla ja toimia, voisimme niitä myös muuttaa. 

Uskaltaminen palkitsee niin monella tavalla! Uusista asioista saa paljon virtaa.

Itsekin odottelin, että ”jotain” tapahtuu

Itsekin olin pitkän aikaa ihan samanlainen. En ollut ihan tyytyväinen nykytilanteeseen, mutta silti jäin odottamaan, että jotain tapahtuu. Mutta mitään uutta ei tapahtunut ennen kuin vasta, kun olin lopulta tehnyt päätöksen, että alan muuttaa asioita.

Helposti me toistamme samoja asioita päivästä toiseen, vaikka ne eivät edes veisi kohti toivottua lopputulosta tai tuntuisi palkitsevilta. Toisinaan asioiden ja tekemisten tuttuus vain saa meidät tekemään niitä, ei se, onko tekeminen hauskaa tai tuoko se meille merkityksen tunnetta. Enemmän tulisi ajatella sitä, haluaako niitä asioita tehdä ja rohkeasti tarttua uusiinkin haasteisiin. Ehkä tämä tuttuun takertuminen johtuu siitä, että uudet asiat tuntuvat vierailta, pelottavilta ja ehkä työläiltä. Emme aina jaksa tai viitsi toimia toisin, vaikka se auttaisi meitä saamaan uudenlaisia kokemuksia ja elämyksiä ja ohjaisi meitä entistä parempiin lopputuloksiin. Saatamme juurikin jäädä odottelemaan, että jotain tapahtuu. Joku muu tekee. Kyllä, monet asiat, mutta ei päätöksiä meidän elämästämme.

Toivon, että tämä hyvä boogie jatkuu itselläni koko kesän! Tämä oli hyvä muistutus siitä, että kannattaa uskaltaa pistää pakkaa uusiksi eri tavoin. Kun alkaa tehdä uusia juttuja, sitä uusien asioiden tuomaa hyvää energiaa riittää myös sille tutummallekin arjelle.

Mahtavaa tiistaita!

Jenny

P.s. SYDÄN tuossa alla on tullut jäädäkseen! Saa painaa!

INSTAGRAMISSA

FACEBOOKISSA

Huonoin valmistautuminen maratonille – paras juoksu koskaan

Sullahan ei oo mikään juoksijan kroppa

Kadehtiminen saa olon huonommaksi

Myönteinen ajattelu itsestä on elämänmuutoksen ensi askelia