Vielä ajatuksista

Olen useampana iltana ennen nukkumaanmenoa pyöritellyt mielessäni asioita, joiden odotan ja tiedän toteutuvan. Puolihorroksessa kelailu on aiheuttanut sen, että olen nähnyt unta kyseisistä asioista. Alitajunta tosiaan käsittelee unessa päivällä mielessä liikkuvia asioita, minkä ymmärsin jo viime keväänä uniryhmässä. Usein minulle on käynyt niin negatiivisten asioiden kanssa, mutta nyt uneksimani asiat ovat olleet pelkästään positiivisia.

Tartuin myös taas Annastina Vrethamammariakin innoittaneen Joseph Murphyn Alitajuntasi voima -klassikkokirjaan, jonka kanssa minulla oli ollut vaikeuksia. Kirja on tehty vuonna 1963 ja minulla lainassa olevan opuksen visuaalinen ilme ei juuri houkuttele. Kirjan selailu sieltä täältä onkin osoittautunut itselläni toimivammaksi kuin sivu sivulta lukeminen.

Omien ajatusten voima tuntuu minusta yllättäen jotenkin ilmiselvältä. On jännä, että vaikka asian tavallaan on aikaisemminkin ymmärtänyt, mikään ei kuitenkaan voi muuttua ennen kuin asian on todella sisäistänyt. Tarvitaan vain yksi oivallus, joka voi tapahtua vain jokaisessa meissä itsessämme, milloin tahansa. Ja ajatellaanpa, jos kaikki ihmiset alkaisivat miettiä omien ajatustensa vaikutusta omaan elämäänsä, maailmassa olisi todennäköisesti moni asia paljon paremmin. Luulenpa kuitenkin, että suurta osaa meistä eivät omat ajatukset tai niiden mahti edes kiinnosta, kun pitää koko ajan haalia lisää, olla jotain tärkeää muiden silmissä ja saadahetitässäkaikkinytjavainitselleen antamisen sijaan.

Moni ei ehkä ajattele sitäkään, miten suuri voima myös negatiivisilla keloilla voi olla. Omilla ajatuksilla voi saada paljon haittaa itselleen tai ainakin huonontaa rutkasti oman elämänsä laatua. Oman elämänsä!! Tuskin kukaan tietoisesti tahtoo, että oma elämä on pelkkää hankaluutta, jota seuraavat ongelmat toisensa perään eikä valoa ole näkyvissä. Silloin kannattaa miettiä sitä, mitä miettii. Toki negistelyn puolelle voi lipsahtaa meistä kuka vain, mutta silti uskon siihen, että jos ajatukset pääosin ovat positiivisia, kaikki sujuu. Ja kun asenne on myönteinen, negistely vie yhä vähemmän ja vähemmän aikaa arjesta. Entinen kahden päivän Mikään ei onnistu -kohtaus alkaa muuttua ensin kahdeksi tunniksi ja yhtäkkiä sen huomaa olevan ohi parissa minuutissa.

Tilaan tälle päivälle kasan myönteisiä, ihania yllätyksiä. Ulkona paistaa aurinko, mutta myrskyää, joten on hyvä päivä siivota kaappeja ja hankkiutua eroon kaikesta ylimääräisestä roinasta. Itse suuntaan kevein mielin ja tyhjin kaapein kohti uutta vuotta 2012!

Kirjahyllykin pitää siivota. Mutta se kyllä sujuu vauhdikkaasti, kun on noin kätevä pikku apuri.