Oma elämä ja perhe

Umpisolmusta tähän hetkeen

Hei sinä! Hyvää vuotta 2017! Pakko vielä tulla kertomaan yksi juttu: Umpisolmusta tähän hetkeen on ollut paras matka koskaan, millä olen ollut.

Facebook muistutti eilen aattona, kuinka olin kirjoittanut tismalleen vuosi sitten pitkän päivityksen, jossa pohdin muun muassa sitä, kuinka vuosi 2015 oli paras vuosi pitkään aikaan jos koskaan. Eilen tuntui ihan samalta, että vuosi 2016 oli henkilökohtaisesti hemmetin hyvä kaikin puolin. Toki vuoteen mahtui paljon epävarmuutta, surua ja pelkoakin, mutta niin siihen mahtui paljon iloa, valoa ja rakkautta ja moni pieni ja suurikin tavoitteeni toteutui.

Eräs ystäväni sitten tänään illalla mainitsi lukeneensa jostakin, kuinka viime vuosi päätti pitkän yhdeksän vuoden jakson, joka on koetellut kovasti, mutta nyt alkanut vuosi on tavoitteiden ja unelmien toteutumisen vuosi. Tuo kolahti, sillä juurikin 9 vuotta sitten elin elämäni vaikeimpia aikoja ja moni asia oli ihan umpparissa monelta kantilta katsottuna. Vaikka välillä tuntui, etten mitenkään voi selviytyä kaikesta niin sitä alkoi järjestää elämäänsä taas pienin askelin ja muiden ihmisten avulla.

Lopulta sitten olin valmis näkemään mahdollisuuteni ja myös arjen hyvät puolet. Määrätietoisella itsetutkiskelulla ja henkisellä treenillä olen tullutkin siihen pisteeseen, että ihan oikeasti uskon lähes kaiken olevan mahdollista. Ja miten paljon olen muuttunutkaan ihmisenä näinä vuosina, vaikka toki teen virheitä, otan takapakkia ja välillä uskoni horjuu. Onneksi kuitenkin useimmiten näen sen hyvän, joka on ja osaan keskittyä siihen kadun aurinkoisempaan puoleen, en siihen nihkeään, tahmeaan ja  ahdistavaan vaikka sinnekin tulee joskus stepattua.

Ihanat neilikat maljakossa.

Tämä alkanut vuosi on omalla kohdallani uutisten ja muutosten vuosi. Yksi iso juttu on se, että täytän 40. Niin ja huomenna taidan päästä kertomaan asiasta, jota olen joutunut pimittämään jo pian kuukauden verran! Osa näistä muutoksista on tupsahtanut ihmeenä elämääni, osan eteen olen tehnyt kovasti töitä. Joitain asioita on vain pakko elämässä muuttaa, jos haluaa saavuttaa jotain muuta kuin se, mitä nyt on. Kuitenkin monesta voi olla kiitollinen ja muistaa, että kaikki se scheissekin, mitä elämässä on kohdannut, on tehnyt itsestä juuri sellaisen kuin on. Klisee, mutta niin tosi klisee!

En tiedä mitä kaikkea tämä vuosi tuo tullessaan, mutta ei minun tarvitsekaan tietää. Voi vain rentoutua, koska elämää ei voi lopulta täysin koskaan kontrolloida.

Toivon, että sinäkin löydät rauhan, joka itsessäni nyt vallitsee, ellet ole löytänyt jo. Ja hyvä on myös muistaa, ettei sekään ole ikuista, tunteet tulevat ja menevät! Huomenna kaikki voi olla jo toisin. Kaikkea hyvää!

Aina yhtä sykähdyttävää nähdä omiaan kirjakaupassa! Mutta pitäisiköhän tuossa lukea keittiöpsykologia ;)

5 thoughts on “Umpisolmusta tähän hetkeen

 1. 40 on loistava ikä! Itselläni tosin lukemat ensiviikolla paljon hurjemmat! Tosin ikähän on v a a n numeroita ;) Vuodet vaan kiihtyy jä hups, taas on joulu ;)
  Malttamattona täällä odotan, mitä Jenny paljastat…jännää! Ihanaa viikkoa, vuoden ekaa sellaista♡
  Ps. Enää 4 yötä…

  1. Kiitos Kirsi, niin mäkin uskon, että 40 on loistava! Ja oon samaa mieltä, ikä on numeroita, sillä ei musta tunnu yhtään erilaiselta kuin vaikka 10 vuotta sitten. Ehkä enemmän järkeä päässä ja parempi itsetuntemus, mutta muuten :)
   Oon niin iloinen, että pääset lämpimään! Muista sitten meitä lumessa kahlaajia Instagramissa :) Taidankin tänään kirjoittaa tuosta ”paljastuksesta”. Se liittyy uuteen työhön, jossa aloitan parin viikon päästä! Ei sitä aina tiedä, mihin tässä elämässä päätyy ja hyvä niin. Lähetän sulle paljon hyvää fiilistä <3

 2. Kiitos jälleen tästäkin postauksesta ja mahtavaa alkanutta vuotta 2017! Välillä sitä tuntee olevansa kyllä niin hukassa ja tuntuu että mihin suuntaan sitä oikein tallaa? Meillä ollaan sairasteltu koko viime vuosi aika lailla ja taas tämäkin vuosi alkoi niin. Tänä vuonna on omat 40:set, apua!! Virallinen ero viime vuonna (16v) kestäneestä suhteesta, oman itsensä etsimistä.. kuka mä oon? Kaikesta ihanasta mä silti haaveilen :)

  1. Kiitos Piia kommentistasi! Tuttua tuokin, hukassa oleminen. Sitten pitää vain pysähtyä ja selkeyttää tilannetta, todella tunnustella, mitä itse tarvitsee ja kaipaa. Sinulla on ollut myös paljon muutoksia ja kas, sama syntymäpäiväkin edessä kuin minulla! Luotetaan siihen, että hyvin me vedetään eikä olla liian ankaria itsellemme. Se selviää kyllä, keitä me ollaan <3
   Ihanaa päivää ja uutta viikkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *