Oma elämä ja perhe

101-tavoitelista vuodelle 2017

Kun ei saa rehkiä, voi miettiä tavoitteita ja kirjoittaa niitä ylös: kauan eläköön 101-tavoitelista.

Sillä voitteko kuvitella! Olen yhä tai siis taas tässä pirun taudissa. Eilen käväisin jopa sydänfilmissä, sillä pitkittyneen ja taas pahemmaksi muuttuneen infektion kruunasivat inhottavat rytmihäiriöt. Ne taas johtuivat siitä, että kuvittelin olevani terve, kävin ohjaamassa ryhmäliikuntatunteja, tauti palasi ja taas hieman eri muodossa. Rytmihäiriöt säikäyttivät, sillä toki tiedän esimerkiksi sydänlihastulehduksen oireet ja vaarat eikä niiden kanssa ole leikkimistä. Nyt on vain pakko levätä tauti pois ennen kuin liikauttaa itseään yhtään hengästyttävästi. Prkele.

101 tavoitetta: ne voivat olla ihan mitä vain maailmassa sinä toivot saavuttavasi.

101 tavoitetta ensi vuodelle

Koska yritän levätä ja malttaa olla mahdollisimman paljon paikalla, keksin tosiaan eilen, että alan kirjoittaa pitkästä aikaa 101-tavoitelistaa. Olen sen jokusen kerran tehnyt ennenkin, viimeksi vuonna 2014. Hiljattain olikin ihan mahtava kyseistä kolmen vuoden takaista listaa lukiessa huomata, miten moni listan asioista oli toteutunut: pyykinpesukone, muiden auttaminen, lattialämmitys kylpyhuoneessa, paremmat yöunet, isompi ilo arjessa ja leikkokukkia ruokapöydällä joka viikko. Meneekö se niin, ettei aina huomaa, kun tavoitteet ja unelmat toteutuvat, kun on jo niin kiire saavuttaa jotain lisää? Toivottavasti ei.

No mitä hyötyä 101-listan kirjoittamisesta sitten on? Omalla kohdallani lista on konkretisoinut tavoitteitani ja unelmiani. Listan kirjoittaminen on vähän kuin aarre- tai tavoitekartan tekeminen. Listan avulla alat oivaltaa, mitä oikein haluat arkeesi lisää tai elämässäsi tehdä ja sitten suuntaat niitä asioita, ihmisiä, tunteita tai tilanteita kohti. Tämän listan voi tehdä milloin vain, mutta toki vuoden vaihtuminen tuo tähän oman kutkutuksensa. Vaikka tämä ei mielestäni mikään uudenvuodenlupaustenlista olekaan.

Ystäväni kysäisi, että mistä tuo lukema tulee, mutta en osaa siihen oikein vastata. Googlatessa huomasin, että moni amerikkalaisistakin listoista noudattaa samaa 101-kaavaa. Ehkä se on sata parasta tavoitetta ja siihen vielä yksi päälle.

Pitäisi taas päästä muistivihko-ostoksille!
Tosin kas, joulupukki oli kuullut muistivihkoaddiktiostani!

Kiitos, terveyttä ja yksi Porsche

Koska tämä hemmetin pitkä flunssa on piinannut itseäni tosiaan jo kuusi viikkoa, kirjoitin listalleni ihan ensimmäiseksi sanat olen terve. Asiat kannattaa muuten kirjoittaa siinä muodossa, että ne ovat jo totta, eivätkä vain haavetta ja unelmaa. Vaikkeivät ne ehkä totta vielä itselle ole konkreettisesti, niin jossain ne ovat tulossa matkan varrella, uskon niin vahvasti.

Ja vaikka suuri osa oman listani asioita on aineettomia, niin totta kai sen suuren unelmani, Porsche Cayennen, listalle aion lisätä, mistä en hetkeen ole täällä maininnutkaan. Kerran aiemmin sain kommentin että miksi Porsche, niin vastaan tähän yhä samalla tavalla, että no miksipä ei Porsche! Jokaisella kun saa olla ne omat materialistisetkin haaveet, joita mielessään haluaa vaalia.

Mutta terveys on asia, johon aion panostaa suuresti tulevana vuotena alkaen heti. Koskaanhan ei voi tietää, jos jokin vakava sairaus omalle kohdalle sattuu, mutta niin paljon voi kuitenkin itse omaan terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttaa, että olisi tyhmää jättää ne keinot käyttämättä.

Ja toki jatkan mielelläni muiden auttamista niissä puitteissa, kun itse voin.

Aiotko tehdä tavoitelistan ja jos niin mitä siellä lukee? Muista, että torstai on toivoa täynnä!

Lue myös:

Aarrekartan teko-ohjeita

Sat nam ja kartta unelmista

Ihaile elämäntilannettasi ja saavuta se, minkä haluat

P.s. Energiansäästöä ja ilmastotekoja -arvonnassa sisustusvalopallosarjan voitti Elina! Meiliä on tulossa.

Tässä uusimman Anna-lehden jutussa oli kiva olla mukana.

19 thoughts on “101-tavoitelista vuodelle 2017

 1. Kiitos taas kerran inspiroivasta ja positiivisesta postauksesta! Seuraan ihanaa blogiasi säännöllisesti ja haen sieltä positiivisuutta ja sitähän sieltä aina löytyy – suurkiitos siis että olet siellä näytön toisessa päässä kirjoittamassa ja jakamassa ajatuksiasi! Olen laiska kommentoija mutta ajatuksen tasolla kommentoin kyllä usein:)
  Ja tässä samalla vertaistukiterkut, olen ollut lähes koko syksyn elokuusta lähtien erilaisissa flunssissa lyhyitä taukoja lukuun ottamatta, ja taas sain rangaistuksen kun luulin olevani terve ja lähdin salille, saunaan ja avantoon. Ei olisi pitänyt. Toivon että tämä koko perheen tautikierre liittyy vain lapsen päiväkotitaipaleen alkuun ja vastustutkykymme kasvaa pikku hiljaa takaisin normaaliksi.
  Niin ja olisi muuten kiva kuulla poimintoja sieltä sinun 101-listalta.
  Oikein ihanaa, tervettä ja uusia mahdollisuuksia mukanaan tuovaa uutta vuotta!

  1. Kiitos paljon Peppi ihanasta kommentistasi! Toivottavasti myös sinun tautikierteesi laantuu. Itsellä jumittaa yhä tämä yskä ja räkävaihe (anteeksi :)) päällä. Ikkunasta tuijottelen kaiholla kadulla ohi lenkkeileviä, mutta kyllä mekin päästään pian, sä ja mä!
   Voisinpa tehdä tuosta listastani oman postauksensa pikapuoliin.
   Mahtavaa vuoden vikaa päivää sulle <3

 2. Ihana Jenny! :) Kiitos, että jaat näitä mahtavia juttujasi meidän lukijoiden kanssa. Tästäkin moni, itseni mukaan lukien, saa varmasti inspiraatiota oman listansa kirjoittamiseen – ja sitä kautta ihan huomaamatta positiivisen toiveikkaan lähtölaukauksen uuteen vuoteen. Mahtavaa! <3

  ps. Toinen muistikirja-addikti täällä ;) Niistä en luovu kovimmassakaan marituspuuskassani ;)

  1. Kiitos Anna kommentistasi! Muistikirjoissa on sitä jotain, ja itse palaan vanhoja juttujakin lueskelemaan aika ajoin.
   Ja kiitos kauniista sanoistasi! Olet myös tosi motivoiva ja inspiroiva tyyppi. Toivotan mahtavaa vuoden vikaa päivää <3

 3. Tavoitelista onkin mainio idea! Eihän niitä hyviä ajatuksia ja idiksiä välttämättä edes muista arjen keskellä. Ja kun toisinaan asioita ei voi saada tai tehdä heti niin onhan hyvä, että on mustaa valkoisella, mihin palata aika ajoin :-)

  Itse olen jo jonkin aikaa noudattanut intuitiotani siinä, että jos joku tuntuu hyvältä ajatukselta, älä siirrä asiaa tai jätä ”katsotaan sitten joskus” -tasolle vaan toimi. On sitten kyse tapaamisesta, kynttiläillallisesta puolison kanssa, uuteen ravintolaan tutustumisesta, monien vuosien haavematkasta, shampanjapullosta, haaveesta käydä joogatunneilla tai vaikkapa liikuntahaasteesta tai mistä vain itselle tärkeästä asiasta. Tätä ohjenuoraa aion noudattaa myös ensi vuonna. :-) Lisäksi kirjaan tavoitelistalleni leppoisan oman ajan, jolloin annan itselleni luvan olla tekemättä mitään ”pakollisia kotihommia tai muuta oleiluani häiritsevää. Haluan kokea ja kokeilla myös jotain uutta kuten juhannus saaristossa! Kyllä, päätin sen jo viime kesänä!

  Näillähän pääsee listassa jo alkuun ;-)

  1. Kiitos Elina kommentistasi! Tuossahan tuli jo monta asiaa, jotka listalle voi lisätä! Itselläkin osa on pienempiä, osa isompia, osa taas tunteita, kuten iloa :) Ja se siinä tosiaan on parasta, kun palaa noita tavoitteita lukemaan ja huomaa, miten paljon itse on mennyt eteenpäin tai arki muuttunut siihen suuntaan, mitä kohti sitä halusi viedä.
   Kaikkea hyvää sulle ja mahtavaa vuoden vikaa päivää <3

  2. On kyllä toisinaan virkistävää tehdä jotain itselleen uutta. Sitä vaan helposti pysyy mukavuusalueellaan tai ei edes tule ajatelleeksi, mitä kaikkia mahdollisuuksia elämä tarjoaisikaan!

 4. Minä taidan kuule tehdä tämän. Nyt kun olen aloittanut Bullet Journalin pidon, niin siihen tämä sopii vallan loistavasti. Olen huomannut, että aina kun kysytään mitä haaveita tai toiveita minulla on, menen mietteliääksi. Koska minä en tiedä mitä haaveita minulla on! Tiedän, että niitä on mutta en tiedä tasan mitä ne ovat. Nyt aion sen selvittää. Ties missä sitä ollaankaan tätä menoa vuoden päästä! :-D

  1. Kiitos Anna kommentistasi! Mua kiinnostelee kovasti toi Bullet Journal mutta olen vasta tutustumisasteella. Mutta toisaalla eräs sitä tekevä sanoi myös tekevänsä 101-listan omaan bulletiinsa! :)
   Sanopa se, ties missä ollaan vuoden päästä :D mahtavaa vuoden vaihdetta sulle!

 5. Tänään torstaina onkin hyvä päivä tehdä tavoitelistaa tai aarrekarttaa, uusi kuu meneillään. Silloin pitää esittää toiveita tai suunnitelmia. Satayksi on maaginen luku. Sata asiallista tai ei niin asiallista toivetta ja lisäksi yksi melko hullu tai aivan päätön. Usein käy niin, että se viimeinen toteutuu pikana.

  1. Kiitos Orvokki B. kommentistasi! En tiennytkään, että lukumäärä johtuu maagisuudesta, mutta niinhän se taitaa olla :) Doreen Virtuekin aina tuota lukemaa nostaa esiin, muistin juuri. Oma listani on vielä kesken, mutta saa jatkoa tänään illemmalla. En pistäisi pahakseni, vaikka kaikki toteutuisivat pikana :D
   Mahtavaa uuden kuun aikaa sinulle <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *