101-tavoitelista vuodelle 2017

Kun ei saa rehkiä, voi miettiä tavoitteita ja kirjoittaa niitä ylös: kauan eläköön 101-tavoitelista.

Sillä voitteko kuvitella! Olen yhä tai siis taas tässä pirun taudissa. Eilen käväisin jopa sydänfilmissä, sillä pitkittyneen ja taas pahemmaksi muuttuneen infektion kruunasivat inhottavat rytmihäiriöt. Ne taas johtuivat siitä, että kuvittelin olevani terve, kävin ohjaamassa ryhmäliikuntatunteja, tauti palasi ja taas hieman eri muodossa. Rytmihäiriöt säikäyttivät, sillä toki tiedän esimerkiksi sydänlihastulehduksen oireet ja vaarat eikä niiden kanssa ole leikkimistä. Nyt on vain pakko levätä tauti pois ennen kuin liikauttaa itseään yhtään hengästyttävästi. Prkele.

101 tavoitetta: ne voivat olla ihan mitä vain maailmassa sinä toivot saavuttavasi.

101 tavoitetta ensi vuodelle

Koska yritän levätä ja malttaa olla mahdollisimman paljon paikalla, keksin tosiaan eilen, että alan kirjoittaa pitkästä aikaa 101-tavoitelistaa. Olen sen jokusen kerran tehnyt ennenkin, viimeksi vuonna 2014. Hiljattain olikin ihan mahtava kyseistä kolmen vuoden takaista listaa lukiessa huomata, miten moni listan asioista oli toteutunut: pyykinpesukone, muiden auttaminen, lattialämmitys kylpyhuoneessa, paremmat yöunet, isompi ilo arjessa ja leikkokukkia ruokapöydällä joka viikko. Meneekö se niin, ettei aina huomaa, kun tavoitteet ja unelmat toteutuvat, kun on jo niin kiire saavuttaa jotain lisää? Toivottavasti ei.

No mitä hyötyä 101-listan kirjoittamisesta sitten on? Omalla kohdallani lista on konkretisoinut tavoitteitani ja unelmiani. Listan kirjoittaminen on vähän kuin aarre- tai tavoitekartan tekeminen. Listan avulla alat oivaltaa, mitä oikein haluat arkeesi lisää tai elämässäsi tehdä ja sitten suuntaat niitä asioita, ihmisiä, tunteita tai tilanteita kohti. Tämän listan voi tehdä milloin vain, mutta toki vuoden vaihtuminen tuo tähän oman kutkutuksensa. Vaikka tämä ei mielestäni mikään uudenvuodenlupaustenlista olekaan.

Ystäväni kysäisi, että mistä tuo lukema tulee, mutta en osaa siihen oikein vastata. Googlatessa huomasin, että moni amerikkalaisistakin listoista noudattaa samaa 101-kaavaa. Ehkä se on sata parasta tavoitetta ja siihen vielä yksi päälle.

Pitäisi taas päästä muistivihko-ostoksille!

Tosin kas, joulupukki oli kuullut muistivihkoaddiktiostani!

Kiitos, terveyttä ja yksi Porsche

Koska tämä hemmetin pitkä flunssa on piinannut itseäni tosiaan jo kuusi viikkoa, kirjoitin listalleni ihan ensimmäiseksi sanat olen terve. Asiat kannattaa muuten kirjoittaa siinä muodossa, että ne ovat jo totta, eivätkä vain haavetta ja unelmaa. Vaikkeivät ne ehkä totta vielä itselle ole konkreettisesti, niin jossain ne ovat tulossa matkan varrella, uskon niin vahvasti.

Ja vaikka suuri osa oman listani asioita on aineettomia, niin totta kai sen suuren unelmani, Porsche Cayennen, listalle aion lisätä, mistä en hetkeen ole täällä maininnutkaan. Kerran aiemmin sain kommentin että miksi Porsche, niin vastaan tähän yhä samalla tavalla, että no miksipä ei Porsche! Jokaisella kun saa olla ne omat materialistisetkin haaveet, joita mielessään haluaa vaalia.

Mutta terveys on asia, johon aion panostaa suuresti tulevana vuotena alkaen heti. Koskaanhan ei voi tietää, jos jokin vakava sairaus omalle kohdalle sattuu, mutta niin paljon voi kuitenkin itse omaan terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttaa, että olisi tyhmää jättää ne keinot käyttämättä.

Ja toki jatkan mielelläni muiden auttamista niissä puitteissa, kun itse voin.

Aiotko tehdä tavoitelistan ja jos niin mitä siellä lukee? Muista, että torstai on toivoa täynnä!

Lue myös:

Aarrekartan teko-ohjeita

Sat nam ja kartta unelmista

Ihaile elämäntilannettasi ja saavuta se, minkä haluat

P.s. Energiansäästöä ja ilmastotekoja -arvonnassa sisustusvalopallosarjan voitti Elina! Meiliä on tulossa.

Tässä uusimman Anna-lehden jutussa oli kiva olla mukana.