Elämä on aika helppoa

Tänään mietin sitä, että kun saa elää isommitta murheitta, elämä on aika helppoa. Toki joka päivä kohtaamme vastoinkäymisiä, mutta eihän kenenkään elämä ole pelkkää auringonpaistetta. Vaikka mitään valtavan traagista ei tapahtuisikaan, meillä on ihmissuhdepulmia, työ- ja koulustressiä, rahaongelmia. Milloin hajoaa polvi, milloin imuri, milloin tapahtuu vesivahinko, milloin tulee vesirokko. Emme voi välttyä noilta, vaikka tutkitusti 75 prosenttia meille tapahtuvista asioista ovat plussan puolella.

Ja aika pitkälle pystymme sumplimaan noiden yllämainittujenkin, vaikka sitten epätoivottujen tapahtumien kanssa. Asennekin vaikuttaa. Ja se, mihin huomionsa kiinnittää. Keskittyykö asioihin, jotka ovat hyvin? Yrittääkö ratkaista asioita, jotka ovat eri lailla kuin toivoisi? Vai valittaako, murehtiiko, vellooko ilman, että edes yrittäisi kehitellä ratkaisuja pulmaan tai tilanteeseen, mikä se sitten olikaan.

Näemme helposti huonon 

Ihminen on hyvä ellei suorastaan loistava kiinnittymään epäkohtiin. Usein keskitymme enemmän siihen, mikä on pielessä kuin mikä voisi olla ratkaisuna. Minä jos kuka olen ollut loistava lietsomaan itseäni paniikkiin. Ja kun jähmettyy paikalleen, ei näe vaihtoehtoja, vaikka ne työnnettäisiin nenän eteen kultalautasella.

Lähellä ja kaukana on tapahtunut viime viikkoina niin isoja, monen ihmisten elämän täysin ylös alaisin rysäyttäviä asioita, että olen pyrkinyt olemaan tyytyväinen jokainen päivä, kun silmäni ”vain” saan avata. Jos elämä on edes ihan ookoo, kannattaa iloita. Kaikki sortuvat joskus valittamaan, mutta niin kauan kun saa elää täällä edes suhteellisen hyvinvoivana, ainakin itse haluan olla kiitollinen, arvostaa arkea ja olla valittamatta.

Arki ei ole aina maailman mahtavinta, mutta ihan pelkästään jo se, että saa sitä arkea elellä, on juhlan aihe.

Minulla on sinulle viesti, ja minulle myös: Elä niin kuin jokainen tai edes joka toinen päivä olisi syntymäpäiväsi. Iloitse aina, kun on aihetta ja muutenkin. Muista, ettei mikään ole itsestäänselvyys etkä pysty näkemään tulevaisuuteen. Nauti nyt, kun se on mahdollista.

Haluan vain muistuttaa, että vaikka välillä arki lyö litsaria poskelle ja kuukausien pimeys koettelee hermoja, älä huolehdi. Sinustakin pidetään huolta.

Terveisiä juoksulenkiltä! Kyllä teki gutaa.