Juoksu on parempaa kuin kuohuviini

Juokseminen on parempaa kuin kuohuviini (joka on sairaan hyvää). Kyllä vain. Hei mä juoksen taas! En niin paljon tai yhtä vauhdikkaasti kuin pari kolme vuotta sitten, mutta juoksen. Siihen on tarvittu paitsi innostavaa juoksuseuraa myös toistoa ja kärsivällisyyttä, mutta lähipäivinä olen huomannut, että herranjestas, minähän alan fiilistellä illan juoksulenkkiä jo aamulla!

Eiliseltä lenkiltä.

Blogiani pidemmän aikaa lukeneet tietävät, että olen juossut lapsuudesta lähtien. Myöhemmin aikuisiällä juoksu on ollut itselleni parasta stressinpoistoa ja flow-hetken saavuttamista. Erityisesti kun työpäivän viettää sisällä, on ihana lähteä ulos liikkumaan. Ja kun työpäivät täyttyvät aikatauluista ja palavereista, arvostan suuresti sitä, että voin itse päättää (toki perheen menojen mukaan), milloin lähden juoksemaan. Aikatauluttomuus tuo vapautta.

Kuitenkin kuopuksen, 6, saamisen jälkeen juoksu muuttui taisteluksi. Ihastus lajia kohtaan oli välillä vihaa, välillä rakkautta. Kun taas sain juoksut käyntiin, tuli juoksijan polvi. Sen jälkeen on ollut aikoja, kun olen juossut ja aikoja, kun en ole juossut. Kokonaan en ole luovuttanut tai päästänyt irti lajista, koska en ole halunnut.

Viha-rakkaussuhde laimeni, kun lopetin pakolla juoksemisen. Annoin olla. Tein ihan muita juttuja. Silti mielessä kaiveli koko ajan ajatus, että vielä mä juoksen.

Se fiilis, kun juoksu sujuu!

Ja se vielä on nyt. Viime viikkoina olen juossut yhdessä ystävien, puolison ja lapsen kanssa. Olen juossut yksin. Olen juossut ilman musiikkia, omien ajatusten kanssa. Olen juossut valoisalla ja pimeällä. Se fiilis, kun juoksu sujuu! Tiedätkö sen?

Ja mikä parasta, juokseminen tuntuu hyvältä lenkin alusta lenkin loppuun. Olen lähtenyt riittävän maltilla liikkeelle niin vauhtia kuin lenkkien pituutta ajatellen. En ole juossut veren maku suussa (no viimeisessä pitkässä mäessä juuri ennen kotiovea on kova halu aina vähän irrotella). En ole juossut liikaa, enkä väsyneenä tai huonosti nukkuneena.

Uskon, että toiston, kärsivällisyyden ja hyvän treeniseuran lisäksi avainsanoja ovat maltti ja armollisuus.

Nuo viisi kannattaa kopioida, oli aloittamasi laji mikä tahansa.

Tukholman maratoniin, ensimmäiseen täyspitkään matkaani, on enää 107 päivää jäljellä. Hyvin mä vedän!

Muita juoksijoita linjoilla?

Hyvin sujuu, ilman tuskaa ja ahdistusta!