Ilon tavoittelua

Viime päivinä olen selaillut Esther ja Jerry Hicksin Pyydä niin saat -kirjaa (Kustannus oy Taivaankaari). Kyseinen bestseller kertoo vetovoiman laista ja sisältää myös käytännön harjoituksia, joiden avulla voi saavuttaa haluamiaan asioita.

Kirjassa on melko paljon toistoa, liekö siksi, että oppi menisi paremmin perille. Osa sisällöstä meni itselläni hieman ohi, mutta tosi hyviä pointtejakin se sisältää. Esimerkiksi omien tunteiden käsittelystä ja ohjailusta kirjassa kerrotaan paljon.

Kaikkein tärkeintä on, että tavoittelet tietoisesti tunnetta, joka tuntuu aiempaa tunnettasi paremmalta. Erityisesti tätä ohjetta olen noudattanut ja se tuntuu toimivan. Kun ottaa päähän, ärsyttää, harmittaa tai stressaa, siitä voi päästä pois miettimällä jotain, vaikka sitten vain vähän parempaa fiilistä. Ei tarvitse heti kelata, että voi, olenpa mä onnellinen, vaan sekin riittää, että miettii, että sittenkin asiat järjestyvät ja fiilis on snadisti parempi kuin hetki sitten. Ja kun olo on hieman parempi, niin fiiliksiä on lopulta helppo hilata koko ajan pikku hiljaa parempaan suuntaan. Mitä sitten, vaikka tunnetila olisikin aluksi feikkiä. Auttaahan tekohymykin parantamaan oloa.

Jokainen ajatus, joka tuntuu pahalta, on pahasta. So simple. Tämä toimii myös päinvastoin. Jokainen ajatus, joka tuntuu hyvältä, on hyvästä! Ajatelkaamme siis hyvää.

Toinen juttu, jota olen kokeillut, on kirjassa mainittu kiitollisuuspuuska. Se sopii käytettäväksi silloin, kun vaikkapa tahtoo kohottaa hyvän olon tuntemuksia vielä paremmaksi tai tahtoo välttää kielteiseen suuntaan muuttuvia ajatuksia.

Kiitollisuuspuuskaa voit toteuttaa joko ajattelemalla tai kirjoittamalla. Etsi ympäristöstä asioita, joista pidät ja jotka herättävät sinussa myönteisiä tunteita. Kun keskityt niihin, mietit niiden hyviä, kauniita ja positiivisia puolia, myönteiset tunteet kasvavat. Mitä enemmän tunnet kiitollisuutta, sitä paremmalta olo tuntuu. Tämäkin toimii itselläni. Mitä enemmän osoittaa kiitollisuutta, sitä enemmän huomaa, että elämässä on paljon kauniita ja ihania asioita.

Ja vielä. Toiseen ihmiseen on niin helppo vaikuttaa positiivisesti. Mitä iloisempi olet, mitä enemmän toista kehut ja arvostat, sitä paremmalle tuulelle hänkin tulee. Ilo tarttuu, ja mikä voisi muka olla parempaa kuin jaettu ilo. On mahtava huomata, miten omat positiiviset tunnetilat saavat toisenkin voimaan paremmin.

Levittäkäämme maailmaan paljon iloa ja rakkautta! Niillä kun pääsee jo yllättävän pitkälle.