Innostu elämästä

Tiedätkö sen tunteen, kun vain on ihan mahtava olla? Sitä herää aamulla, kohtuullisen virkeänä ja singahtaa ylös, koska on niin mielettömän innostunut kaikesta. Innoissaan ja innostunut elämästä. Aijettä.

Elämä ON lahja. Kun on vaikeaa, sitä ei pysty näkemään, mutta sitten kyllä, kun on selviytynyt.

Elämä ON yhtä ihmeellinen lahja kuin tuo vanha puu tuolla selkäni takana. Kun on vaikeaa, arjen kauneutta ei ehkä pysty näkemään, mutta sitten kyllä, kun on selviytynyt.

Mitä vain jännittävää voi tapahtua milloin tahansa

Uusi päivä tarkoittaa uusia seikkailuja, eikä melkein jaksaisi odottaa, mitä tämäkin tiistai tuo tullessaan. Mitään eiliseen päivään verrattuna suurta ja merkittävää ei ole tapahtunut. Silti tuntuu siltä, että palaset vain loksahtelevat kohdilleen kovalla kolinalla ja sitä on tyytyväinen kaikkeen, mikä on ja ennen kaikkea sitä on tyytyväinen kaikkeen, mitä on. Kun löytää paikkansa omassa arjessaan, se on kuulkaas aika mahtavaa!

Ja kun oivaltaa, että vaikkei tosiaankaan voi tietää läheskään kaikkea, mitä elämässä tapahtuu, päällimmäisenä on ajatus siitä, että mitä vain mah-ta-vaa voi tapahtua. Päällimmäisenä ei ole ajatus kaikesta siitä, mikä voisi mennä eri tavalla kuin itse toivoo tai jotenkin pieleen.

Juuri tänään voi kelle tahansa saapua se meili tai puhelinsoitto, joka muuttaa taas paljon asioita. Voi törmätä ihmiseen, jonka kautta jokin asia saa taas tulta alleen. Ja sen sijaan, että odottaisi itse kotisoffalla, myös itse pystyy edistämään asioita. Ensin toki pitää miettiä, mikä on tavoitteena ja sitten alkaa rakentaa polkua sinne askel askeleelta.

Kauneutta on kaikkialla.

Kauneutta on kaikkialla.

Taikalause, joka toimii

Taikasanat tavoitteiden saavuttamisessa ovat seuraavat: ala vain tehdä. Ymmärrä se, että jos haluat jotain muutosta arkeesi tai tavoittaa jonkun suuren unelmasi, ei voi vain odotella, että se unelma toteutuu, että joku muu toimii sen eteen tai pitää siitä huolta.

Myös itsen kannattaa erittäin mielellään edistää asioita, oli kyse sitten unelmien duunikeikasta, parisuhteesta, talon rakentamisesta tai uuden harrastuksen aloittamisesta.

Oma haaveeni on puhua vielä joskus paremmasta arjesta Finlandia-talossa. Saada ehkä sinutkin oivaltamaan, että onnesi avaimet ovat suurimmaksi osaksi omissa käsissäsi. Että sinussa on voima, joka laittaa asioita tapahtumaan, jos vain haluat.

Mutta hei, Finlandia-talossahan on satoja istumapaikkoja! Haaveeni voikin kuulostaa pähkähullulta idealta. Mutta jokainen vetämäni valmennus ja luento on askel kohti kyseistä lavaa.

Älä anna tavoitteiden ja unelmien hautautua arkesi alle

Kun tietää, mitä haluaa, sitä näkee myös ne omat tavoitteensa selkeästi. Toki ne helposti unohtuvat sen kiireen ja arkitekemisen alle. Sitä ei muista unelmoida, vaikka se on asia, joka pitää ne omat tavoitteet elossa. Sitä saattaa vain porskuttaa arjessa eteenpäin ja unohtaa sen, mikä on aiemmin ollut haaveena.

Olen sitä mieltä, että vaikka elämään saa olla tosi tyytyväinen, ihan vain siihenkin, että saa elellä sitä tasapaksua arkea, ei kannata tyytyä yhtään vähempään kuin mitä itse haluaa. Ainakaan ei kannata katsoa toisten saavutuksia sillä mentaliteetilla, että kyllä tuolle tapahtuu ihania asioita ja tuokin on nyt tuolla uransa huipulla, mutta minulle ei koskaan tuollainen ole mahdollista.

Vaikka lähtökohdat ovat millaiset, on meillä jokaisella ihan mielettömän hienoja mahdollisuuksia, mutta niiden eteen pitää tehdä valintoja. Ja välillä elämä tarjoilee suoranaisia ihmeitä eteemme ihan tarjottimella. Kyse on siitäkin, mitä haluaa nähdä ja noteerata. Näkeekö edessään mahdollisuuksia vai väsyykö jo pelkästä tavoitteen edistämisen aloittamisesta niin, että ei sittenkään viitsi vaivautua?

Kun tavoitteet ja unelmat ovat kirkkaana mielessä, sitä edistää niitä usein ilman, että edes itse tekee niistä itselleen enää kovin isoa numeroa. Sitä alkaa toimia sillä tapaa, että askeleet vain suuntautuvat kohti niitä unelmia. Mutta jos ei edes tiedä, mitä haluaa, miten voi koskaan sitä edes saavuttaa?

Ensimmäinen askel on vaikea. Kun pääset vauhtiin ja innostut, kaikki alkaa rullata.

Ensimmäinen askel on vaikea. Kun pääset vauhtiin ja innostut, kaikki alkaa rullata.

Tyytyväinen nykyhetkeen ei kadehdi tai valita

Ajattelen aina, että on tosi ookoo olla tyytyväinen siihen mitä jo on, ei kaikilla meillä tarvitse olla suuria unelmia. Mutta sellainen ihminen, joka on tyytyväinen siihen, mitä hänellä on, ei valita! Tyytyväinen ihminen ei myöskään teilaa toisten unelmia, vaikka hänellä itsellään niitä ei olisikaan. Tyytyväinen ihminen ei myöskään kadehdi toisia ja heidän saavutuksiaan. Erityisesti kun usein niiden asioiden eteen on tehty aika paljon duunia. Tyytyväinen ihminen kannustaa toisia. Tyytyväinen ihminen ei odota, että joku muu tyyppi tulee ja täyttää hänen kaikki odotuksensa.

On niin helppo valittaa ja syyttää omasta tilanteesta toisia. Onneksi on mahdollisuus valita myös alkaa toimia toisella tapaa, mennä kohti niitä omia tavoitteita. Toki välillä takaiskut ja elämän tragediat saattavat lannistaa niin, ettei kuukausi- tai vuosikausiin jaksa tehdä muuta kuin selviytyä arjesta. Mutta jossain vaiheessa sekin asia kääntyy ja silloin voi käyttää niitä kokemiaan vastoinkäymisiä unelmiensa polttoaineena. Vähintäänkin vaikeatkin kokemukset tekevät sen, että useimmista meistä tulee myötätuntoisempia. Osaamme asettaa itseämme toisten ihmisten saappaisiin ja näemme asioita eri kanteilta.

Singahda ylös sängystä ja kiitä

Toivon, ettet sinäkään tämän hetkitsestä tilanteestasi huolimatta miettisi aamulla kellon soidessa, että voi hemmetti sentään, taas pitää jaksaa nousta ja selviytyä yhdestä päivästä. Sen sijaan singahda ylös sängystä ja totea, että kiitos, ihanaa, sain taas herätä uuteen päivään. Mikä fiilis onkaan olla elossa, mitä vain mahtavaa voi tänäänkin tapahtua!

Se ei ole elämän epäkohtien tai vastoinkäymisten kieltämistä, se on keskittymistä hyvään sen huonon sijaan ja kaiken irti ottamista. Koska miksipä ei. Unelmat ja tavoitteet ovat tehty tavoitettaviksi ja elämä on tehty nauttimista varten. Arjen ei tarvitse olla raahautumista, valittamista, kielteisiin asioihin tarttumista. Itsekin luulin 9 vuotta sitten, etten voisi koskaan olla onnellinen. Ja kas, nyt olen onnellinen ilman, että mitään suurta ja mullistavaa edes tapahtuu. Kaikki muuttuu. Me, elämä, arki, toiset ihmiset, tilanteet. Kaikki.

Ihanaa tiistaita ja tavoitteiden toteuttamista!

Milloin vain mikä tahansa ovi voi aueta!

Milloin vain mikä tahansa ovi voi aueta!