Kaksi yhteislenkkiä Helsingissä – tule juoksemaan!

Yksi juoksemisen parhaita puolia on yhteisöllisyys. Juoksu on yhdistänyt minut monen uuden ihmisen kanssa ja osasta on tullut ihan sydänystäviäkin yhdessä juostujen kilometrien varrella. Vaikka nykyään teen liikunnanohjaajan töitä enää vain vähän, tykkään älyttömästi järjestää yhteislenkkejä. On ihanaa saada porukkaa liikkeelle ja kannustaa erityisesti vähän juosseita tai juoksua aloittelevia juoksun pariin, koska se on niin mahtava laji. Telakan jälkeen juoksu taas sujuu ja nyt yhteislenkkejä on tulossa Helsingissä kaksi: torstaina 27.9. ja lauantaina 6.10.

Saan ihan älyttömästi virtaa yhteislenkeistä ja fiilis niiden jälkeen on aina loistava, oli ilma sitten ollut mikä tahansa. Kuitenkin ymmärrän senkin, etteivät kaikki tietenkään innostu yhdessä juoksemisesta. Esimerkiksi puolisoni juoksee ”mieluiten yksin metsässä”, vaikka hän kyllä osittain minun takiani osallistuu juoksukisoihin kanssani semimielellään. Itse juoksen tällä hetkellä paljon myös yksin, mutta juoksen paljon myös yhdessä kavereiden kanssa ja näillä erilaisilla kimppalenkeillä. En  muista, milloin olisin viimeksi nähnyt kavereitani kahvilassa! Nykyään treffit ovat lähes aina salilla tai juoksulenkillä, jolloin saa yhdistettyä hyvän seuran ja liikunnan.

Mieluiten juoksen metsäteillä tai poluilla.

Juoksu yhdistää

On mahtavaa, miten juoksu yhdistää ihmisiä, huolimatta iästä, ammatista, sukupuolesta ja muista intohimon kohteista. Lenkeillä jaetaan parhaat vinkit juoksurepuista ultrakisoihin ja polkukisoista juoksua tukeviin lihaskuntoliikkeisiin. Toki myös juoksureittivinkkejä jaetaan. Mutta puhutaan lenkeillä välillä myös syvällisiä: jaetaan huolia ja ilonaiheita, kerrotaan onnistumisista ja mokista, vaikka keskustelukumppanista ei välttämättä tietäisi muuta kuin sen, että hänkin rakastaa juoksemista.

Juoksu on alunperin yhdistänyt myös Lenkillä-blogin Elinan ja Juoksujalkaa vipattaa-blogin Merituulin kanssani. Merituulin tapasin ensimmäisen kerran puolimaratonilla ja aloimme sitten seurata toisiamme somessa. Elinan tapasin ensimmäisen kerran jollain yhteislenkillä.

Vuodenajasta riippumatta lenkit pyörivät! Onneksi meillä on pitkä syksy edessä.

Tervetuloa juoksemaan!

Ensi viikon torstaina 27.9. järjestämme Merituulin kanssa aloittelijaystävällisen lenkin klo 18, startti Kisahallilta. Suuntaamme keskuspuistoon ja yhdistämme lenkillä kävelyä ja hölkkää noin parin minuutin pätkiä vuorotellen. Lauantaina 6.10. järjestämme Elinan ja Merituulin kanssa merellisen 10-12 kilometrin lenkin rauhallisella (n. 7 min/km) vauhdilla ja startti on klo 11.30 Allas Sea Poolilta.

Lenkeille voi ilmoittautua Facebookissa, mutta riittää, että ilmaantuu paikalle. Tervetuloa!

Juoksuiloa, joko yhdessä tai erikseen!

Jenny

INSTAGRAMISSA: jenny_vastaiskuankeudelle

FACEBOOKISSA: vastaiskuankeudellefi

Lue lisää ja laita jakoon: 

Kuntoilija voi oppia huippu-urheilijalta

Juoksutaukoa? Näin pääset alkuun!

Jalkapöytä murtunut – ultralta telakalle