Kotitoimiston ergonomia kuntoon + alekoodi sallille

Ai että, kun kotitoimiston ergonomia on kunnossa, työn teosta tulee tosi kivaa. Jo reilun viikon ajan olen nauttinut kotitoimistossa työskentelystä, ja syy löytyy tämän kaupallisena yhteistyönä toteutetun postauksen kuvista. Sain kotitoimiston työergonomian kerralla kuntoon, kun suomalainen Salli Systems lähestyi minua klassisen Salli Satulatuolin ja Salli School Desk -pöydän tiimoilta. 

Kotitoimiston hyvä ergonomia vaikuttaa työmotivaatioonkin!

Ergonomian kanssa aiemmin vähän niin ja näin

Etätöitä on takana nyt koronan takia viisi tai kuusi viikkoa, tässä alkaa mennä jo laskuissa sekaisin. Lähes koko tämän ajan olen siis työskennellyt keittiön pöydän ääressä, kirjoituspöydän ääressä, sohvalla ja lattialla istuen sekä epämääräisessä puoli-istuvassa asennossa sängyn päällä makkarissa, jos olen tarvinnut ehdotonta rauhaa muilta perheenjäseniltä esimerkiksi teams-palaverin takia. Kotitoimistoni ergonomia on ollut melko kyseenalaista, mutta olen selvinnyt ilman vaivoja. Siitä olen kiitollinen, että nyttemmin sentään älyän taukojumpata ja vaihdella asentoja, sillä mikään pitkään jatkuva staattinen asento, oli kyse sitten seisomisesta, istumisesta tai röhnöttämisestä, ei ole ihmiskeholle hyvä.  

Mutta kun Salli Satulatuoli ja Salli School Desk astuivat elämääni, työnteko on ollut paljon iloisempaa ja kehokin on kiittänyt vaihtuvista työasennoista. Ensimmäiset pari päivää tosin pelkästään seisoin, koska olin niin fiiliksissä Salli-seisomapöydästä. Oli ihanaa seistä viikkojen istumisen jälkeen, ihan kuin toimistolla!

Salli School Desk -seisomapöytä toimii kaasujousella ja on näppärä käyttää.

Salli School Desk -pöytä toimii kaasujousella

Pöydän korkeutta on salamannopea säätää eikä siihen edes tarvita sähköä, sillä pöytä toimii kaasujousella. Koska meitä asuu neljä ihmistä kolmiossa, ei tilaa isolle pöydälle ole missään. Mitoiltaan tämä pöytä onkin näppärä (75 x 60) ja siinä mahtuu erittäin hyvin työskentelemään ilman, että pöydälle kertyy mitään turhaa roinaa. Sijoitin pöydän sohvan päätyyn olohuoneeseemme, ja olemme vuorotelleet sen käyttämistä kolmasluokkalaiseni kanssa. 

Muutaman seisomispäivän jälkeen aloin sitten testailla Salli Swingfit -satulatuolia. Totuus on, että koska ahteri ei ole siihen tottunut, sillä ei voi istua heti alkuunsa kovin pitkiä aikoja. Mutta parissa viikossa takamus siihen tottuu, eikä tule enää tottumattomuussärkyjä tai muita tuntemuksia. Tuolilla on hyvä ja ryhdikäs istua. Istuinhan myötäilee kehon liikkeitä eikä sillä istuessa hyvän asennon ylläpitäminen tunnu raskaalta tai pääse unohtumaan. Toki pitää muistaa se, ettei Sallinkaan pauloihin kannata ihan koko työpäiväksi tempautua, vaan pitää muistaa nousta jaloittelemaan noin kerran tunnissa. Lisäksi keppijumppa tai muu taukojumppa saa veren kiertämään ja on erittäin suositeltavaa tehdä rullauksia, ojennuksia, pyöristyksiä, kurotuksia, taivutuksia koko vartalolle. 

Kyynärvarsien tulee levätä rennosti pöydällä.
Salli satulatuolilla istuttaessa vatsan ja reisien väliin muodostuu 135 asteen kulma. 

Lisää työmotivaatiota toimivista välineistä – ergonomia kuntoon

Kun työvälineet ja ergonomia ovat kunnossa, lisää se todella myös työmotivaatiota entisestään! Ja vaikka korona aikanaan menee ohi, itsekin teen kuitenkin osittain töitä kotona, jolloin työvälineet ovat säännöllisessä käytössä. 

Käy tsekkaamassa Sallin satulatuoli- ja työpöytävaihtoehtoja heidän nettisivuiltaan. Alekoodi tulee tässä: koodilla Vastaisku20 saat kymmenen prosentin alennuksen myynnissä olevista tuotteista.

Parempaa työergonomiaa ja muutenkin hyvää vointia!

Jenny

SYDÄN on tullut alle jäädäkseen, saa tykätä!

Tule Instagramiin!

Tule Facebookiin!

Lue myös nämä: 

Pakko pysähtyä – mutta asenteella on merkitystä

Huomioi arjen kuormitus liikunnassa ja aktiivisuudessa

Arjen ei pitäisi olla selviytymistä