Pakko pysähtyä – mutta asenteella on merkitystä

Nyt meidän on sitten pakko pysähtyä. Uskon myös, että asenteella on merkitystä! Maailma muuttuu nyt sitä tahtia, ettei blogi pysy perässä. Sitten viime postauksen, jossa kerroin kivoista juoksujutuista ja läheisen menehtymisestä, korona on pakottanut meidät kaikki tosiaankin pysähtymään. Itselläni on mahdollisuus tehdä etätöitä, ja lapsi on kotikoulussa. Juoksukoulut ja luennot ovat tauolla luonnollisesti.

Puolison ja keskimmäisen tyttären tulevien lomautusten vahvistuttua voisin ajatella, että nyt tapahtuu vain huonoja asioita, mutta nyt tapahtuu ihan samalla tavalla sekä hyvää että huonoa. Ja juuri nyt se oma asenne on tärkein. Kun on paljon käytännön asioita, joihin emme voi vaikuttaa, voimme vaikuttaa ajatteluumme ja asenteeseemme. Siksi en suostu näkemään näitä asioita huonojen asioiden dominoefektinä, vaan haluan nähdä ne mahdollisuuksina.

Ja jotenkin tuntuu siltä, että meidän oli aika pysähtyä. Ja koska emme tehneet sitä vapaaehtoisesti, meidät toden totta pysäytettiin. Olen jo vuosia ajatellut, että mitä tahansa voi tapahtua milloin tahansa. Niin kauan kun mikään ei ole varmaa, kaikki on mahdollista! Olen myös jo vuosia herännyt aamuisin kiitollisena siitä, että sain silmäni jälleen kyseisenä aamuna avata. Tämä asenne tulee varmasti vain vahvistumaan kiitos nykytilanteen. Ja kun valot syttyvät, niitä ei voi sammuttaa, vaikka tilanne aina muuttuu ja lopulta normalisoituu. Voimakkaiden kokemusten jälkeen ihminen harvoin palaa ennalleen, ja useimmissa tapauksissa se on hyvä asia.

Vaikeudet yhdistävät meitä

Vaikka nyt monella on vaikeaa, ja tämän hetkisellä tilanteella voi olla kauaskantoisia vaikutuksia, haluan uskoa siihen, että kaikki tämä tapahtuva yhdistää meitä ihmisiä. Ehkä alamme ajatella toisiamme ja myös maapalloamme nyt aiempaa enemmän? Itseäni vaikeudet ja suru ovat aina vahvistaneet, kun vain tarpeeksi aikaa on kulunut. Ne ovat myös tehneet itsestäni myötätuntoisemman ja opettaneet katsomaan asioita eri kulmista. Uskon, että koronalla on voimakas vaikutus suurimpaan osaan ihmiskunnasta. Tämä vaikea tilanne voi monilla kirkastaa sitä, mikä elämässä on tärkeää.

Haluan toivottaa juuri sinulle voimaa ja kärsivällisyyttä. Voidaan niin hyvin nyt kuin mahdollista. Pidetään pää kylmänä ja muistetaan hengittää.

Valoa ja rakkautta!

Jenny

SYDÄN on tullut alle jäädäkseen, saa tykätä!

Tule Instagramiin!

Tule Facebookiin!

Lue myös nämä: 

Juoksukouluja Helsingissä

Polkujuoksua Puerto Ricossa

Huomioi arjen kuormitus liikunnassa ja aktiivisuudessa

Neljä kuukautta elämäni kolmanteen ultramatkaan

Arjen ei pitäisi olla selviytymistä