Hyvää ja huonoa – arki on siis balanssissa

Arki – tätä se juuri on. Viimeiset pari viikkoa ovat olleet aika hektisiä, on tapahtunut paljon hyvää ja paljon huonoa. Elämä on siis tavallaan balanssissa, kun ajattelee tätä arjen monimuotoisuutta. Enhän ole enää vuosiin odottanut vain hyviä asioita tapahtuvaksi. Kirkkaasti ymmärrän sen, että arkeen kuuluvat kaikenlaiset tapahtumat ja monenlaiset tunteet. Omat vaikeudet ovat kasvattaneet työkalupakkia käsitellä erilaisia tapahtumia ja tunteita. Ymmärrän niin paljon enemmän kuin vaikka 10 vuotta sitten. Elämä ja arki kasvattavat, ja ajattelen, että se on hyvä niin.

Arki on näyttänyt puoliaan

Viimeisen parin viikon aikana olen saanut osallistua Ruotsissa mahtavaan juoksuvalmentajakoulutukseen, jossa tapasin ihan huikeita tyyppejä, syvensin taitojani ja opin uuttakin. Koronavirus jatkaa mylläämistään maailmalla ja on jo pienessä ajassa aikaan saanut paljon haittaa ja pelkoa. Oma kalenterikin näyttää tyhjenevän, kun tapahtumia, joissa minun on pitänyt olla töissä esimerkiksi luennoimassa, ja juoksukisoja perutaan. Olen saanut tehdä henkilökohtaisia juoksutekniikkaohjauksia ja onpa vain mahtavaa nähdä, kuinka ihminen lyhyessä ajassa oppii uutta ja tekee oivalluksia. Olemme menettäneet läheisen tärkeän ihmisen, jonka poismenoa ei oikein vielä käsitäkään. Paitsi, että olen ollut surullinen itse, olen yrittänyt auttaa rakkaitani heidän surussaan. Ainoa, mikä asiassa lohduttaa on se, että hän lähti saappaat jalassa. Olen saanut juosta juoksukouluryhmieni kanssa ja nautin ihan täysillä niiden ohjaamisesta. Päivätöissä on ollut kiirettä, mutta sielläkin olen kokenut onnistumisen tunteita. Olen nukkunut hyvin taas viikon verran nukuttuani pätkän huonosti. Kuten tämä kappale kertoo, elämässä tapahtuu hyvää ja huonoa. Maailmankaikkeus muistuttaa aika ajoin, että mitä vain voi tapahtua milloin vain.

No miten sietää tätä elämän epävarmuutta?

Keskity arjessa enemmän hyvään

Aina voi iloita pienistä suurista asioista. Olla onnellinen niistä hyvistä asioista, jotka ovat. Hädän hetkellä voi yrittää ymmärtää, että mikään ei kestä ikuisesti. Kaikki muuttuu jossain vaiheessa.

Mitään ei kannata pitää itsestäänselvyytenä. Asioiden, ihmisten ja tapahtumien arvon voi nähdä tässä ja heti. Niitä huonojakaan tapahtumia tai tunteita ei kannata haudata sisäänsä syvälle. Kannattaa opetella käsittelemään asioita jos ei yksin, niin joku apunaan. Se, että keskittyy enemmän hyvään kuin huonoon, ei tarkoita sitä, että kieltäisi asioita tai lakaisisi niitä maton alle.

Joka päivä on hyvä muistaa, että elämä on lahja sekin. Elämän ei tarvitse olla selviytymistä eikä meidän ole tarkoitus rämpiä sen läpi. Elämä saa olla hyvää, vaikka myös niitä huonoja, surullisia ja ikäviä asioita tapahtuu. Aina emme voi kaikkeen vaikuttaa, mutta usein voimme vaikuttaa asenteisiimme. Tapahtuu asioita, jotka vievät voimia, mutta tapahtuu myös asioita, jotka tuovat voimia. Sellaista tämä elämä on.

Nautitaan pienistä asioista. Itse olen oppinut, ettei mikään asia ole niin pieni tai mitätön, etteikö siitä voisi olla kiitollinen.

Voikaa hyvin, pysytään niin terveinä kuin mahdollista!

Jenny

SYDÄN on tullut alle jäädäkseen, saa tykätä!

Tule Instagramiin!

Tule Facebookiin!

Lue myös nämä: 

Juoksukouluja Helsingissä

Polkujuoksua Puerto Ricossa

Huomioi arjen kuormitus liikunnassa ja aktiivisuudessa

Neljä kuukautta elämäni kolmanteen ultramatkaan

Arjen ei pitäisi olla selviytymistä