Läppärireppu työmatkajuoksuun

Aloin juosta keväällä silloin tällöin työmatkani, jotka ovat riippuen 7-vuotiaan viennistä noin 3,7-5 kilometriä. Välillä saatan koukata jonkun ylimääräisen mutkan ja saada kasaan muutaman ylimääräisen kilometrin usein matkalla kotiinpäin. Entisenä aamuliikkujana minua on harmittanut välillä se, että en ole päässyt aamuisin enää urheilemaan, koska vien lapsen aina. Mutta elämäntilanteen mukaanhan tässä urheillaan, joten nyt on ollut näin ja on ainakin vielä ensi kouluvuoden. Mutta erityisesti tiukan työpäivän jälkeen on ollut ihana tuulettaa pääkoppaa vaikka sitten viisi kilometriä. Olen myös huomannut, että jos on nukkunut huonosti ja työpäivä on sujunut väsyneissä merkeissä, työpäivän jälkeisestä juoksusta saa hulluna virtaa. Lisäksi itselleni nuo lyhyet pätkät toimivat mainiona vauhtikestävyystreeninä, tulee juostua selkeästi pitkiksiä nopeampaa, vaikka onkin juoksureppu selässä.

I am Run Boxiin laitetaan toiselle puolelle kone. verkkokankaan alle sitten työvaatteet ja koko muu elämä.

Lähtökohtaisesti tykkään eniten juosta ilman reppuja. Jos pitää valita kahden juoksureppuni tai Salomonin liivin väliltä, valitsen liivin, jos se on vain mahdollista. Liivi on superkätevä pitkiksillä, ja vaikka yllättävän tilava onkin, se ei sentään vedä sisäänsä suhteellisen painavaa työläppäriäni ja muita töissä tarvittavia tavaroita! Ja läppäriä välillä joudun kuljettamaan kodin ja työpaikan välillä. Googlailin aikani ratkaisua työkoneen kuljettamiseen juostessa ja kun löysin I am Run Box -läppärirepun, pyysin ja sain sen testattavakseni.

Ja olen ollut enemmän kuin tyytyväinen! I am Run Box on kuin matkalaukku minikoossa. Itselläni on nimen omaan tuo läppärinvetävä Backpack Pro -malli käytössä, joka painaa 945 grammaa tyhjänä ilman tavaraa. Nettisivuilla on Backpack Pro -repusta runsaasti kuvia ja lisätietoa.

Suorakaiteen muotoiseksi ja jatkuvasti muodossaan pysyvä, kovahkopintainen Backpack Pro istuu ainakin omaan selkääni kuin unelma. Olkanauhat ovat leveät, mikä on hyvä, sillä reppuun kertyy kuitenkin itselläni koneen kanssa noin nelisen kiloa painoa. Leveät olkanauhat eivät kuitenkaan hierrä mistään kohtaa ainakaan omilla lyhyillä pyrähdyksilläni, vaikka olen juossut myös hihattomassa topissa kyseinen reppu selässä. Vatsan yläpuolelle lukitaan leveät kiinnityssysteemit, joiden kumpikin puoli on varustettu vetoketjutaskuilla. Niissä kuljetan usein avaimia ja kännykkää, jotka olisivat helposti kaivettavissa esiin ihan juostessakin. Myös olkahihnoissa on taskut, toisessa vetoketjullinen ja toisessa ilman vetoketjua. Olkahihnoissa on myös kapeat heijastinnauhat. Repun ala- ja yläosassa on pehmikkeet, jotka tukevat ala- ja yläselkää ja saavat repun istumaan hyvin. Kun reppu on kiinnitetty tiiviisti vartalon ympärille, ei se heilu ja hölsky vaan pysyy todella paikallaan.

Repussa on monia, myös vetoketjullisia taskuja.

Kiinnityssysteemit ovat napakat ja hihnat pitävät repun tiiviisti vartalon ympärillä.

Repun sisätiloissa on kaksi eri osiota ja sen vetoisuus on 10 litraa. Toiseen laitetaan läppäri, jossa se pysyy paikallaan kuminauhojen alla. Toiseen osioon pakkaan mahdolliset eväät, työvaatteet, lompakon, kalenterin ja kosmetiikan ja vedän sen päälle matkalaukuista tutun ohuen kankaan, joka suljetaan vetoketjulla ja tavarat pysyvät omassa osiossaan. Vaihtokenkiä tai pyyhettä en repussa kuljeta, sillä ne odottelevat jo töissä. Kamat eivät hölsky tai ainakaan sitä ei tunne juostessa. Toki reppu tuo lisäpainoa juoksuun, mutta muuten sen olemassa oloa ei oikeastaan huomaa. Reppu suljetaan täpäkällä vetoketjulla, joka ei voi aueta juoksun aikana.

Musta väri toimii, reppu on aina tyylikäs eikä mahdollista likaa repussa huomaa. Olen juossut repun kanssa tihkusateella, mutta repun pinta on vedenkestävää materiaalia, tosin en tiedä, mitä tapahtuisi vaikka kaatosateessa. Vaikka olen kova hikoilemaan, niin reppu ei selkäpuoleltakaan haise pahalta.

Jos repussa mietityttää tai innostaa jokin asia, saa kysyä lisää!

Ilman I am Run Boxia olisi omalla kohdallani juokseminen läppäripäivinä mahdotonta. Kuten sanoin, mieluiten juoksen ilman mitään kuormaa selässä, mutta silloin kun on pakko juosta läppärin, työvaatteiden ja toimistokamojen kanssa, tämä on kyllä ollut erittäin toimiva ratkaisu.

Viikonloppuna tuli osallistuttua Sandis Trailiin ja eilen juoksin pitkästä aikaa kympin 54 minuuttiin ja puolimaran alle kahteen tuntiin eli 1:59. Mösjöö piti sen verran kovaa vauhtia, että vielä harkitsen, onko tänään lepopäivä vai työmatkajuoksua.

Mahtavaa alkanutta viikkoa! Muita työmatkajuoksijoita tai -liikkujia linjoilla?

Jenny