Lempikaura välipalapatukka – terveellisempää ensiapua nälkäiselle

Kesällä ja erityisesti lomalla ruoka-ajoista tulee lipsuttua, koska olen niin paljon enemmän liikenteessä kuin esimerkiksi työpäivien aikana. Kun jääkaappia tai työpaikkalounasta ei ole lähettyvillä, varsin helppoa on ostaa välipalaksi vaikka jäätelö tai jotain muuta epäterveellisempää. Toki retki- ja rantapäivien eväinä meillä on myös tiuhaan ollut marjoja, hedelmiä ja herneitä. Ja toki se jäätelökin on ihan ookoo, muttei ehkä ihan joka päivä. Rehellisesti sanottuna olin aika huoleti napostellut vaikka mitä tässä kesän aikana, koska liikun paljon ja juoksen pitkiäkin lenkkejä. Mutta koska elämä välillä yllättää, ja nyt jalkapöytäni on murtunut enkä pääse treenaamaan, kuten tavallisesti, vähäsokerisemmat ja terveellisemmät vaihtoehdot ovat toden teolla alkaneet kiinnostella. Siksi Jyväshyvä Lempikaura-patukoiden testaus sattuikin oikein sopivaan rakoon. Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Fazerin kanssa.

Syön tällä hetkellä päivässä 4-5 kertaa ja jos poikkean paljon tavallisista ruokailuajoistani, saattaa se vaikuttaa myös mielialaan (seitsemänvuotiaskin tietää, milloin äidin pitäisi syödä, ettei siitä tule hangry). Nälkäisenä tulee myös helposti syötyä asioita, jotka eivät edes pidä nälkää kovin kauaa. Ja heti, jos olen liian nälkäinen, tulee helposti myös syötyä seuraavan kerran syödessä liikaa. Siksi itselle uudet välipalavaihtoehdot ovatkin erittäin tervetulleita ja tässä postauksessa esittelen yhden sellaisen.

Serkukset valitsivat mieleisensä patukat ja kyllä maistui polskuttelun lomassa.

Lempikaura-patukat ja -keksit on lanseerattu kaksi vuotta sitten. Itse sain testiin Lempikaura-patukoita, joita on kahta makua: Lempikaura Paahdetut siemenet ja Lempikaura Omena. Olisin voinut kuvitella, että tuo omena nousee omenanrakastajan suosikiksi, mutta Paahdetut siemenet -patukka, joka sisältää pellavan- ja kurpitsansiemeniä,  vei sittenkin voiton. Patukat vaikuttavat täyttäviltä ja maistuvat sellaisenaan hyvältä ilman mitään lisukkeita. Ne pelastivat meidän porukan rantapäivänä, kun iltaruoaksi valmistettu pyttipannu eilisen grillitähteistä oli vasta ajatuksen asteella ja nälkä alkoi kurnia vatsoissa aktiivisen päivän jälkeen. Patukka on juuri sopivan kokoinen välipala, helppo syödä missä tahansa, helppo kuljettaa eikä vaadi säilytystä kylmässä. Se on oivallista ensiapua nälkäiselle, oli kyse sitten lapsesta tai aikuisesta.

Välillä kannan laukussani välipalaksi myös proteiinipatukoita, mutta ne eivät ole ihan lemppareitani, koska pyrin karttamaan keinotekoisia makeutusaineita. Mieluummin syön sitten ehtaa sokeria, jota Lempikaura-patukoissa on, mutta kuitenkin maltillisesti, 33 gramman painoisessa patukassa alle 4 grammaa. Myös valkoista vehnää pyrin välttelemään, joten se ilahdutti, että Lempikaura-patukat on leivottu 100- prosenttisesta täysjyväkaurasta, muuta viljaa niissä ei ole käytetty. Kaiken kaikkiaan Korpijärven rannalla kanssani chillaillut makuraati tykkäsi kummastakin patukasta ja totesi, että kumpikin maistuu hyvältä ja terveelliseltä, mutta ei liian kuivakalta eikä myöskään liian terveelliseltä. Patukat ovat valmistettu Suomessa kotimaisesta kaurasta, ne sisältävät runsaasti kuitua ja sopivat myös vegaaneille. Niissä ei ole käytetty palmuöljyä, vaan ne leivotaan rypsiöljyllä.

Syksyn tullen taidan varata pikakaurapuuron kaveriksi ja vaihteluksi työpöydälleni Lempikaura-patukoita tilanteita varten, joissa tarvitsen nopeasti jotain suhteellisen terveellistä syötävää ilman, että tarvitsee edes poistua työpöydän äärestä. Helppoa ja simppeliä, eli juuri sitä, mistä itse tykkään.

Oletko maistanut Lempikaura-patukoita? Jos et, niin lämmin suositus.

Jenny