Lisää rakkautta maailmaan – aloita heti

Lisää rakkautta maailmaan. Aloitetaan vaikka sitten pienillä teoilla. Heti.

Eilen koin mukavan yllätyksen, kun ihan sattumalta satuin kävelemään kauppakeskus Kaaressa tavaratalon läpi ja siellä eräs nainen oli juuri sovittelemassa kenkiä jalkaansa. Meni hetki, ennen kuin ymmärsin, että hän huikkaili minulle ja mitä asia koski: kiitokset iloisesta lähestymisestä ja superkivasta palautteesta sinulle, blogini lukija! Siitä sitten suuntasimme ruokakauppaan, missä olikin paljon porukkaa: perjantai-ilta, kello viisi ja palkkapäivä ovat aina takuuvarma ruuhkainen yhdistelmä, joka herättää monissa tunteita, eikä vain niitä positiivisia.

Tunnelma tarttuu lapsiin

Siellä sitten keräilimme ensi viikon ruokaostoksia kärryymme ja kiinnitin huomiota siihen, miten stressaantuneelta, väsyneeltä ja huonotuuliselta moni vaikutti. Kärryillä jyrättiin pitkin poikin vaikka sitten toisten kantapäille ja kommunikaatio monen perheen sisällä oli äkäistä ja vähän epäkohteliastakin, onhan niitä (negatiivisia) tunteita helppo kohdistaa juuri niihin läheisimpiin. Osa pienimmistä asiakkaista kävi ylikierroksilla, mikä purkautui lasten itkuna, asioiden vaatimisena ja vanhemman hampaiden kiristelynä. Kyllähän lapset aistivat tunnelman ja imevät sitä itseensä, halusivat tai eivät. Jos ympäristö on stressaantunut ja hätäinen, niin lapsenkin on helppo heittäytyä lattialle kiljumaan, että haluaa sitä, tätä ja tuota.

Arjen ihmeellisyyden näkeminen onnistuu kyllä, kun vain pysähtyy ja haluaa sen nähdä.

Siinä sitten pakkailin kärryyn juustoa, ruisleipää ja muita perusjuttuja ja mietin, että aika moni meistä luultavasti kuvittelee,   olevansa olemassa ”aina”. Kun luulee olevansa lähes kuolematon, sitä ei ymmärräkään, miten paljon aikaa hukkaa huonotuulisuuteen, turhista asioista stressaamiseen, äkäisyyteen ja vaikka ärsyyntymiseen siitä, että osuu ruokakauppaan ”koko maailman” kanssa samaan aikaan. Silloin sitä on helppo tiuskia perheenjäsenelle, joka valitsee vääränvärisiä omenia lukuisten vaihtoehtojen joukosta tai sattuu kysäisemään viattomista, että mitäs tänään syödään. Helppo on myös lanata kärryillä vieraan ihmisen kantapäille ja anteeksipyytämisen sijaan todeta, että oho!

Selviytymistaistelu ruokakaupassa – mikä arjessa mättää?

Ymmärrän hyvin sen, että aina ei jaksa olla superpositiivinen eikä edes ystävällinen. Joskus elämä on vain liikaa ja tapahtuu isoja juttuja, jotka musertavat. Mutta jos tavallisen työviikon jälkeen olo on kuin jyrän alle jääneellä ja ruokakauppaan meno tuntuu selviytymistaistelulta, voisiko sinne kauppaan mennä vaikka seuraavana aamuna. Erityisesti kannattaisi kiinnittää huomio siihen, onko arjessa jotain, mitä voisi muuttaa tai mitä voisi alkaa tarkastella edes toisenlaisella asenteella, ettei se vie voimia pois totaalisesti.

En aio koskaan kyynistyä ja lakata kuvittelemasta, etteikö jokainen meistä voisi tehdä enemmän hyvää itselleen ja kanssaihmisilleen. Maailmaan on mahdollista lisätä rakkautta ja meistä jokainen pystyy siihen. Kyse ei ole edes isoista asioista tai mistään mahdottomuuksista. Aloittaa voi sillä, että muistaa, että emme ole täällä ikuisesti ja alkaa elää sen mukaan, kunnioittaa omaa arkeaan, itseään, muita ihmisiä ja ympäristöä, jossa elää. Lakkaa tiuskimista ja puhuu ystävällisesti. Hymyilee. Pitää ovea auki perässä tulevalle. Kiittää mielessään siitä, että saa olla olemassa. Arvostaa sitä, että on mahdollisuus mennä sinne ruokakauppaan ja on rahaa ostaa ruokaa. Ymmärtää, että elämä on lahja, jota ei kannata tuhlata turhaan negatiivisuuteen, kiukutteluun, pikkuasioista stressaamiseen. Jos ei ole arkeensa tyytyväinen, tekee muutoksia. Jos on tyytyväinen, ymmärtää nauttia useimmista hetkistä ja lisää rakkautta maailmaan.

On taito nähdä arjen kauneus pienissä hetkissä, mutta se taito on opeteltavissa. Itselläni se oppi meni perille aikanaan kaikkien vastoinkäymisten myötä.

Mahtavaa lauantaita!

Jenny

INSTAGRAMISSA: jenny_vastaiskuankeudelle

FACEBOOKISSA: vastaiskuankeudellefi

Lue lisää ja laita jakoon: 

Keho ja mieli tottuvat – silti ei tarvitse tyytyä pahaan oloon

Yhdestä en luovu ja se on uni

45 päivää juoksutelakkaa

Yhtäkkiä on helppoa olla zen ja kiitollinen

Tasapainoinen arki synnyttää liikuntamotivaatiota