Odota hyvää, se toimii!

Kärsimätön joulunjuhlija täällä hei! Vaikka voisin jo pakata koko joulun pois, päätin malttaa ja noudattaa tätä mantraa: Odota hyvää, se toimii!

Aloin jo tänään vihjailla, että josko vähät koristeet voisi pakata pois ja heivata minikuusenkin, mutta yritän nyt sinnitellä uuteen vuoteen niiden kanssa. Rakkautta, valoa ja rauhaa on nyt ollut riittävästi! Siivoilin eilisiä sotkuja ja laitoin pyykkikoneen päälle ja fiilistelin kaikkea hyvää, mitä voi tapahtua koska vain ja kelle tahansa meistä. Pari päivää pelkkää oleskelua riittää selkeästi. Jos en kärsisi yhä tästä käsittämättömästä nuhasta, olisin lähtenyt lenkille tai salille.

Uusi vuosi on jo oikein tervetullut, mutta vielä pitää malttaa! Mutta koska useimpien hetkien takana on jokin tarkoitus, niin tässä ilmeisesti tarjotaan minulle jotain kärsivällisyysharjoitusta. Täytynee ottaa se vastaan ja nauttia joka hetkestä, vaikkei millään malttaisi, kun haluaisi jo porskuttaa eteenpäin freesiin vuoteen 2017.

Joulukirkko 37 minuuttia

Eilinen vesisade ei juuri houkutellut ulkoilemaan, mutta sen verran pistimme nenänpäitämme pihalle, että kävimme lasten ja perheiden joulukirkossa. Sen kesto oli oikein sopiva niin kuusivuotiasta kuin tällaisia hieman vanhempiakin ajatellen: 37 minuuttia.

Sen jälkeen ohjelmassa oli ruokailua. Siinä sitten syödessämme keksimme loistoidean ja hankimme siltä istumalta kaksi lippua Tukholman maratonille, joka juostaan kesäkuun alussa juuri ennen nelikymppisiäni. Hinta oli kyllä aika suolainen (110 e/kpl) siitä hyvästä että saa juosta itsensä läkähdyksiin. Mutta koska juoksuharrastukseni ei ole oikein rullannut tässä viime kuukausina, niin ajattelin, että tuollainen pieni motivaattori 160 päivän päässä kannustaisi hieman lisää.

Puolikkaan maratonin juoksin muutama vuosi sitten Adidas Heimon kanssa, ja se sujui ihan hyvin, vaikka olin valmistautunut juoksuun lähinnä jumppaamalla. Ensi vuonna minulla on vain yksi oma ohjaus (niskaselkätunti), joten omaehtoista liikuntaa on ehdottomasti oltava lisää: luultavasti salia ja sitten juoksulenkkejä. Niin ja sinne joogaan on päästävä kanssa!

Joulusaunaa ja joululahjoja

Meillä kävi myös tuuri, sillä vakiosaunavuoromme osui jouluaatolle ja niinpä pääsimme joulusaunaan! Sen jälkeen availimme lahjoja ja hengailimme. Kympin aikaan painoin pääni tyynyyn ja onpa ollut ihanaa nukkua jo useana aamuna niin, ettei tarvitse herätä tiettyyn kellonaikaan.

Mutta että miten malttaa vain olla, kun haluaisi koko ajan tehdä kaikenlaista!? Yleensä pystyn hyvin elämään hetkessä, mutta nyt on pakko sanoa, että kärsimättömyys vaivaa. Jos vielä helmikuussa kärsimättömyys oli kauhea tunne, niin nyt minulla ei ole mitään epäselvyyksiä sen suhteen, etteivätkö asiat menisi parhain päin. Totta kai ne menevät, sillä miksi muka eivät?

Luottamus elämään ja kaikkeen tulevaan on vahva eikä sitä mikään voi horjuttaa, ainakin siltä tuntuu tällä hetkellä. Onko tämä nyt sitä monen vuoden harjoittelun tulosta? Että mieluummin uskoo hyvään ja odottaa myönteisiä asioita kuin pessimistisenä pelkää, että kaikki menee kuitenkin puihin eikä koskaan mitään hyvää tapahdu vaan pelkkää kurjuutta ja ahdinkoa.

Odota hyvää!

Itse kun uskon siihen, että sitä saa mitä odottaa ja viime aikoina tuo hyvän odottaminen ja sen pitäminen itsestäänselvyytenä on todella kantanut hedelmää. Pakko sanoa, että tämä, jonka joskus kirjoitin, on itselleni ainakin hyvin totta:

Hyväksy se, että elämässäsi on vastoinkäymisiä. On suuria vastoinkäymisiä, on pieniä, on kaikkea siltä väliltä. Kukaan ei selviä elämästä ilman murheita tai kriisejä. Mutta sinulla on vaihtoehtoja. Voit syyttää toisia ja kokemuksiasi siitä, että elämäsi on pilalla. Voit aina syyttää muita siitä, että asiat menivät, miten menivät. Mutta sinulla on myös mahdollisuus valita toisin. Vaikka elämä olisi antanut litsaria poskelle, vetänyt mattoa jalkojen alta ja vienyt joskus uskon ja toivon, sinä voit aina valita. Kun olet valmis, voit valita nousta, voit valita auttaa muita, voit valita, että elät hyvää elämää tästä eteenpäin, ehkä parempaa kuin koskaan aiemmin.

Ihanaa joulunjatkoa sinulle ja leppoista olemista! Mikä fiilis?