Polarin Vantage M2 -urheilukellon arvostelu

Polarin Vantage M2 – postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Keskisen Kello n kanssa

Olen nyt kolmatta viikkoa käyttänyt yötä päivää Polarin maaliskuun lopussa lanseeraamaa Vantage M2 -kelloa ja olen positiivisesti yllättynyt. Hinta-laatusuhde kellossa on erinomainen (kellon suositushinta on 299 e), se on oikea kaunotar ja toiminnoiltaan se sopii loistavasti esimerkiksi juoksijalle. Samppanjan ja kullan väriyhdistelmä ilahduttaa silmääni joka kerralla, kun kelloani katson. Lisäksi kello on siro, mutta kellotaulu on kuitenkin miellyttävän suuri ja helppolukuinen kovemmassakin vauhdissa. Polar Vantage M2 urheilukello siis hurmasi juoksijan!

Seuraan unta ja autonomisen hermoston rauhoittumista

Polarin Vantage M2 -kellossa on paljon ominaisuuksia, joita käytän päivittäin. Seuraan untani ja palautumistani. Kello on älyttömän hyvä tunnistamaan nukahtamis- ja heräämisajat, ja hektistä yrittäjän arkea elävänä myös palautumisen laatu kiinnostaa. Esimerkiksi tämän viikon alkupuolella tein pitkää päivää aamukuudesta iltaseiskaan, ja vaikka sainkin unta ajallisesti riittävästi, palautumisen taso oli heikkoa niin kauan, kunnes työsuma oli ohi ja sain tilanteen rauhoitettua. Kello vahvisti sen, mitä jo itse olin ajatellut, että satunnaisista kiirejaksoista kyllä selviää, mutta sitten on taas palattava normaaliin työrytmiin, jotta myös palautuu paremmin, ja autonominen hermosto alkaa rauhoittua ensimmäisten nukuttujen tuntien aikana. 

Kello raportoi liiasta treenistä

Kellossa on rannesykemittaus, mutta itse käytän juostessani aina myös Polarin H10-sykevyötä tarkimman mahdollisen sykkeen varmistamiseksi. Kello myös seuraa treenieni vaikutusta. Jos kello jatkuvasti raportoi, että ollaan joko ylikuormituksen tai aliharjoittelun puolella, on jälleen syytä tehdä jotain – treenata vähemmän tai lisää. Koska oma päälajini on juoksu, urheilukellossani on ehdottomasti oltava myös sisäänrakennettu GPS. Seuraan aktiivisesti paitsi sykkeitäni, myös juostuja kilometrejä, kilsa-aikoja ja mäkitreeneissä nousumetrejä. 

Lisäksi kellossa on lukuisia toimintoja aina Serene-hengitysharjoituksesta kuntotestiin ja säätiedoista musiikin kuuntelun hallintaan. Fuelwise muistuttaa pitkissä treeneissä hiilareista ja juomisesta, mikä pidemmissä harjoituksissa ja vaikkapa pitkissä polkukisoissa on hyvä ominaisuus. Aktiivisuuden seuranta ja askelmittari myös kannustavat liikkeelle, vaikka askelien saaminen vain harvoina päivinä on itselleni ongelma. Tykkään kävellä, kävelen ns. joka paikkaan ja koska juoksen kuitenkin useita kertoja viikossa, on keskimääräinen askelkertymä 23 000 askelta vuorokaudessa. 

Kello ehdottaa treenejä ja antaa myös treeniehdotuksia esimerkiksi core- ja liikkuvuustreeniin. Lajeja kellossa on paljon, mutta esimerkiksi viimeisimmästä juoksutreenistä se antaa tarkkaa dataa sykkeen, sykealueiden, juostun matkan, keskivauhdin, nopeusalueiden, askeltiheyden, nousu- ja laskumetrien, sekä energiankulutuksen (kello kertoo myös hiilareiden, proteiinin ja rasvan kulutuksen) muodossa. Itseäni muuten tuo energiankulutustoiminto muistuttaa aina hiilarien tärkeydestä varsinkin ennen kovempia treenejä. 

Ei kosketusnäyttöä

En keksinyt kellosta ensin mitään miinusta, mutta sitten hokasin seuraavat: Kosketusnäyttöä tässä kellossa ei ole, ja alun perin Polar Gritiä käyttäneenä näppäilin turhaan kellotaulua. Kellon painikkeita tottui kuitenkin käyttämään nopeasti, enkä kosketusnäyttöä ole enää kaivannutkaan. Kello ei myöskään anna arviotuntimäärää siitä, kuinka kauan mistäkin treenistä kestää palautua.

Yhteenveto viikon treeneistä

Kaikin puolin olen erittäin tyytyväinen Polarin Vantage M2 -kelloon ja kirsikkana kakussa on vielä lempitoimintoni: kello laskee viikon treenit yhteen ajallisesti kuin myös juostut ja kävellyt kilometrit. Se myös näyttää viikon treenien sykealueet, jolloin kertasilmäyksellä on helppo katsoa, että on jaksottanut treenejä oikein eli on liikkunut pääosin (n. 80 prosenttia) kevyesti peruskestävyysalueella, ja kuitenkin maustanut pk-harjoittelua kovemmilla harjoituksilla. Sanoisin, että tämä toiminto on erityisesti aloittelevalle juoksijalle erinomainen tapa hahmottaa viikon harjoitusmäärää, moni kun liikkuu helposti liian kovaa kaiken aikaa, silloin peruskestävyys ei rakennu ja palautuminen voi jäädä liian lyhyeksi kovemmista vauhtikestävyysharjoituksista, joita luulee kevyiksi harjoituksiksi.

Plussaa muuten myös akun pitkästä kestosta, joka kestää jopa 30 treenituntia silloinkin, kun GPS ja sykemittaus on päällä. 

Jos olisin kellon tarpeessa, Polarin Vantage M2 olisi ostoslistalla!  Alekoodilla JENNYB10 saat 10 euron alennuksen Keskisen Kellon verkkokaupasta Polar Vantage M2 ja Polar Ignite 2 -kelloista. Koodi on voimassa 30.6.2021 asti. Keskisen Kellolla on muuten supernopea ja ilmainen toimitus, kello saapuu luoksesi tilauksen jälkeen parissa päivässä. 

Treeni-iloa!

Jenny